Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Virüsün laboratuvardan çıktığı kesin gibi artık, bilinçli veya kaza, onu söylemek için bence erken.

Benim itirazım, her sene gripten şu kadar kişi ölüyodu diyenlere, normal gripten farklı değil diyenlere. Ya arkadaş hangi sene yoğun bakımlar gripten dolayı doldu? Hangi sene hastanelerin ameliyathaneleri bile yoğun bakıma çevrildi?

Zayıf insanlar ölüyodu demişsiniz, ne tesadüfse 2020'de sayısı azımsanmayacak kadar insanın bağışıklık sistemi zayıfladı, önceki senelerde gripten hastaneye başvurmayanlar hastanelik oldu.

İnanırsın inanmazsın orası ayrı, ama gerçekleri görmezden gelmek farklı bi boyut. Bu konudaki haberlere inanmıyosan, çevrendeki doktorlara, hastane çalışanlarına bi sor bakalım normal gripten farkı var mı yok mu diye. İstersen de deneyerek gör, ne de olsa normal gripten farkı yok, covid testi pozitif çıkan biriyle temas kur.
Ben hastalığa inanmadığımı söylemedim. Hatta dikkat ettiğimide söyledim. Bilinçli şekilde ortama salınmış zayıf bir virüs olduğunu düşünüyorum. İnsanları yeterince korkutursan herşeye inanırlar. Koah yada kanser yada şeker hastası bir obezin ölmesine bir sebep oluyor. Herkes elbette dikkat etmeli. Sonuçta normal sağlık hizmetleri bile aksadı.ama aşı olacağımı hiç zannetmiyorum

Scudo
Covid-19 kimyasal yapı ise {kimyasal yapı olma olasılığı çok yüksek} bu virüsü yapanları gelişmiş kimya labaratuvarları olması gerekiyor. Buna sahip olanlarda genelde "ilaç şirketleri".
Koronavirüsten en fazla kar elde edecek olanlarda "ilaç şirketleri'
Dünya üzerinde paranın en çok harcandığı alanda sağlık alanı.." İlaç şirketleri"

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
covid 19 ilk pazarlanmaya başladığında çinde yere düşen insanlar görüyoduk, niyeyse sonra göremedik
(link)
sonra tamamen kapalı sedyeler gördük, astronot kıyafetli doktorlar gördük, sonra göremedik
sonra genç yaşta koronavirüsten ölenleri aramaya başladılar, haber yaptılar buldular da,
sonra "Buna göre Covid-19’dan ölenlerin çoğunun ortak sorunu yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları olduğu bilgisine ulaşıldı." dendi
sonra baktılar kalabalik mekanlarda virüsün bulaştığını gösteremediler, bu sefer "burası güvenli alan, zaten güvenliydi" demeye başladılar
sonra aşısız iyileşenleri görünce bu sefer "bazıları hafif atlatıyor"a döndü mevzu
sonra baktılar gripten farkı yok bu sefer "yok efendim gripte tat alabiliyon, koronada alamıyon" demeye başladılar
Sağlık Bakanı Koca, "Son bir ayda ölen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 74,6'dır. Toplam ölümlerin yüzde 93'ü 65 yaş üstü vatandaşlarımızdır." diyor ve bırakıyorum. türkiye'de ortalama ömür 2017 itibariyle 77 imiş.

başka ortamlarda "koronadan ölenlerin ailelerine anlat" diyolar, yersiz bence öncesinde de insanlar grip yüzünden zatürre geçiriyodu, yine ölüyorduk. akut solunum yolu enfeksiyonu yeni bi şey değil, önceden grip salgını deniyodu, domuz gribi deniyodu.

covid 19 ilk pazarlanmaya başladığında çinde yere düşen insanlar görüyoduk, niyeyse sonra göremedik, sonra tamamen kapalı sedyeler gördük, astronot kıyafetli doktorlar gördük, sonra göremedik
sonra genç yaşta koronavirüsten ölenleri aramaya başladılar, haber yaptılar buldular da,
sonra "Buna göre Covid-19’dan ölenlerin çoğunun ortak sorunu yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları olduğu bilgisine ulaşıldı." dendi
sonra baktılar kalabalik mekanlarda virüsün bulaştığını gösteremediler, bu sefer "burası güvenli alan, zaten güvenliydi" demeye başladılar
sonra aşısız iyileşenleri görünce bu sefer "bazıları hafif atlatıyor"a döndü mevzu
sonra baktılar gripten farkı yok bu sefer "yok efendim gripte tat alabiliyon, koronada alamıyon" demeye başladılar
Sağlık Bakanı Koca, "Son bir ayda ölen vatandaşlarımızın yaş ortalaması 74,6'dır. Toplam ölümlerin yüzde 93'ü 65 yaş üstü vatandaşlarımızdır." diyor ve bırakıyorum. türkiye'de ortalama ömür 2017 itibariyle 77 imiş.

başka ortamlarda "koronadan ölenlerin ailelerine anlat" diyolar, yersiz bence öncesinde de insanlar grip yüzünden zatürre geçiriyodu, yine ölüyorduk. akut solunum yolu enfeksiyonu yeni bi şey değil, önceden grip salgını deniyodu, domuz gribi deniyodu.
O kadar basit değil. Düz mantıkla bile bakıldığında her bir ülkede ister sayıları manipüle etsinler ister etmesinler, önceki yıllara oranla ölüm sayıları farkı bu kadar önleme rağmen ortada iken grip gibi sıradan ve hiç bir önlem alınyan hastalıkların öldürme oranına göre çok daha ciddi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyuyor.

Aslında süreç içerisinde kimisi pazarlama kimisi de korku edebiyatı kökenli aşamalar la çeşitlenen sunumlar görmek ne ile karşı karşıya olduğunu bilmeyen insanoğlu için sıradan bir tavır diyebilirim. Ben de bunun laboratuvar ortamında üretildiğini düşünüyorum fakat canavar yaratan insanın bir gün o canavara yem olma olasılığı her zaman bakidir. Kontrolden çıkmış olma olasılığı bana kalırsa çok yüksek.
Neden liderler ya da göz önünde olanlar ölmüyor sorusuna yanıt, onlar tuvalete gider gibi test yaptırıyor her daim karantinadalar aslında aşırı önlemlerle korunuyorlar.
Şahsi kanaatim ne aşırı korkak olup hayatı yaşanılmaz hale getirmeli ne de savsaklayıp göz göre göre ağına düşerek pis yakalanmalı.

Geçen bir doktor çıktı dedi ki aşı kokusunda, benim de dahil olduğum bir ekip ile laboratuvarda o ilacın olduğuna emin olduktan sonra enjektöre kendi ellerimle koyduğum ilacın gözümün önünde başkana enjekte edildiğini görmeden bu aşıyı değil kendime hiç bir tanıdığıma yaptırmam dedi. Haklı mı dersiniz. Bende sonuna kadar haklı.

Acele etmemek lazım. Yok aşı yapmayan uçamazmış. Uçmam kardeşim. Yok oraya buraya giremezmiş. Girmem kardeşim. Şakası yok bu işin. Zaten bu illet bitmeden uçmak isteyen kim. Ya da o sokmadığı yerlere gitmek isteyen kim. 🙂

O kadar basit değil. Düz mantıkla bile bakıldığında her bir ülkede ister sayıları manipüle etsinler ister etmesinler, önceki yıllara oranla ölüm sayıları farkı bu kadar önleme rağmen ortada iken grip gibi sıradan ve hiç bir önlem alınyan hastalıkların öldürme oranına göre çok daha ciddi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu ortaya koyuyor.

Aslında süreç içerisinde kimisi pazarlama kimisi de korku edebiyatı kökenli aşamalar la çeşitlenen sunumlar görmek ne ile karşı karşıya olduğunu bilmeyen insanoğlu için sıradan bir tavır diyebilirim. Ben de bunun laboratuvar ortamında üretildiğini düşünüyorum fakat canavar yaratan insanın bir gün o canavara yem olma olasılığı her zaman bakidir. Kontrolden çıkmış olma olasılığı bana kalırsa çok yüksek.
Neden liderler ya da göz önünde olanlar ölmüyor sorusuna yanıt, onlar tuvalete gider gibi test yaptırıyor her daim karantinadalar aslında aşırı önlemlerle korunuyorlar.
Şahsi kanaatim ne aşırı korkak olup hayatı yaşanılmaz hale getirmeli ne de savsaklayıp göz göre göre ağına düşerek pis yakalanmalı.

Geçen bir doktor çıktı dedi ki aşı kokusunda, benim de dahil olduğum bir ekip ile laboratuvarda o ilacın olduğuna emin olduktan sonra enjektöre kendi ellerimle koyduğum ilacın gözümün önünde başkana enjekte edildiğini görmeden bu aşıyı değil kendime hiç bir tanıdığıma yaptırmam dedi. Haklı mı dersiniz. Bende sonuna kadar haklı.

Acele etmemek lazım. Yok aşı yapmayan uçamazmış. Uçmam kardeşim. Yok oraya buraya giremezmiş. Girmem kardeşim. Şakası yok bu işin. Zaten bu illet bitmeden uçmak isteyen kim. Ya da o sokmadığı yerlere gitmek isteyen kim. 🙂
Aşı olmayan bisiklete binemez derse görürsün o zaman ;)

@Burak Uğurlu ben olayın aşısında değilim, hastalığında da değilim. belirtileri okuyorum gülüyorum, 20 senedir korona oluyormuşum haberim yokmuş, bundan bahsediyorum. yozgatlıyı, çorumluyu, erzurumluyu sokakta kovalıyolar maskeyi düzgün takmıyon diye, ama alanyaya bunu yapamıyor, turiste bunu yapamıyor. turiste yasak yokken, köydeki koyun otlatan teyzeye maske uyarısı yapıyor, bahsettiğim bu. bence bir baskı aracı olarak kullanılıyor bu mevzu, bu değirmene su taşıyanı da eleştiriyorum haliyle

ek; öyle köpürtüldü ki, yukarıda aşının pek de işe yaramadığı yönünde iletiler var, şu an aşı gelse yalan yanlış herkes sıraya girecek. maden suyu içmeden sindirim yapılamayacağını düşünmek gibi bence

@Mehmet Metin Levent aşı olana hes kodu verecekler, bu da olabilir.
:) hatta şöyle de demiş olabilirler; "hes kodunu sadece parayla aşı olanlara veririz" (gülüşmeler)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve TafLan
Bir komplo teorisi de benden gelsin. 😀
Hastalık laboratuar ortamında üretilen virüsün kaçması değil ortama salınması ile ortaya çıkmış yani üretilmiş bir virüsmüş. Üretenlerde sigara firmalarıymış. Çünkü sigara kullanımı tüm dünyada azalıyormuş. Virüs sigara tiryakilerine çok az zarar verecek şekilde üretilmiş amaç sigara içmeyenleri yok etmek ve herkesin sigara içmesini sağlamakmış. Nerdenmi çıkartıyorum bunu bu hastalığa yakalanıp hastaneye yatmak zorunda kalanların sadece ve sadece %7 si sigara tiryakisi gerisi sigara içmeyenlerden oluşuyormuş (bu bilgi çeşitli gerçek kaynaklarda geçiyor). Yani virüs sigara içenlere daha az zarar veriyor

@mehmet.ali bu tat ve koku kaybı acaba geçicimi yoksa kalıcı mı?

@selim82
Korkmayanlar da hasta olabiliyo, hatta genç yaşına rağmen hayatını kaybedebiliyo.
(link)

bakmayın siz o klavye ile ölmekten korkmam ben diyenlere
Arada bir konuya bakıyorum ve bu yazı dikkatimi çekiyor. Ben korkmuyorum.😊 Öldürmeyen Allah öldürmez derler ya, benim ölmeye de izin vermiyor.
İntahar falan diye yazmayın bana günahını biliyorum.
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Ölümümde benim etkim olmamalı ama yaşıyoruz işte.😏

covid 19 ilk pazarlanmaya başladığında çinde yere düşen insanlar görüyoduk, niyeyse sonra göremedik
(link)
sonra tamamen kapalı sedyeler gördük, astronot kıyafetli doktorlar gördük, sonra göremedik

Tam olarak bunu söylemek istedim.
@selim82
Korkmayanlar da hasta olabiliyo, hatta genç yaşına rağmen hayatını kaybedebiliyo.
(link)
Yüzde kaç ? hastalık var fakat sorun yaşlı ve hastaların acil servisleri ve yoğun bakım ünitelerini işkâl etmesi. Bu diğer hastalarında olumsuz etkiliyor. Münferit olaylara bakıp hayatını şekillendiremessin. Arabaya da binmeyelim. Hatta sigara içen milyarlar var. Hemde daha ağrılı ve acı bir ölümü bile bile. İnsanları sindiriyorlar bundan daha kötüsünün geleceğinden de şüphem yok. 8 milyar insan çok fazla ve ölmesi gereken zayıf ve gariban insanlar var. Bu işi yavaş yavaş yapacaklar

@selim82 Yüzde hesabına girersek işin içinden çıkılmaz, siz biliyo musunuz peki virüsten korkmayan ve hastalanmayanların yüzdesini diye de sormadan geçmem.

Bilim ne diyo ona bakarım ben, gördüğümüz kadarıyla da daha bu hastalığın etkileri tam anlamıyla çözülebilmiş değil, çözülmesi için zaman gerekiyo, hastalığı geçirenlerin takibi gerekiyo.

8 milyar insan fazlaysa mevcut kaynakların yetmemesi lazım, ama öyle de bi yetiyo ki milyonlarca ton yiyecek çöplere dökülüyo. Kendinizle tezat oluşturdunuz bilmem farkında mısınız.

@selim82 Yüzde hesabına girersek işin içinden çıkılmaz, siz biliyo musunuz peki virüsten korkmayan ve hastalanmayanların yüzdesini diye de sormadan geçmem.

Bilim ne diyo ona bakarım ben, gördüğümüz kadarıyla da daha bu hastalığın etkileri tam anlamıyla çözülebilmiş değil, çözülmesi için zaman gerekiyo, hastalığı geçirenlerin takibi gerekiyo.

8 milyar insan fazlaysa mevcut kaynakların yetmemesi lazım, ama öyle de bi yetiyo ki milyonlarca ton yiyecek çöplere dökülüyo. Kendinizle tezat oluşturdunuz bilmem farkında mısınız.
İşin içinden her zaman yüzde ile matematik ile çıkılır. Hastalanmak derken benim etrafımdaki herkes evinde hafif atlattı. Çünkü hepsi sağlıklı insanlardı. Tekrar tekrar söylüyorum. Dikkat edelim ama korkmayın. Zira korkmanızında anlamı yok.işe gidip geliyoruz , otobüse biniyoruz vs hepimiz hastalanacağız zaten. Ayrıca aşı maşı da yetişmeyecek, ekte ağustos ayı verileri var linki de atıyorum. Emniyet kemerini tak yoka devam et korkma.

Dosyalar

• Screenshot_20201201-194642_Drive.jpg
    Screenshot_20201201-194642_Drive.jpg
    311,8 KB · Okunma: 18
@selim82 Tablo sadece yaş ve mortalite ilişkisini gösteriyo, o da rapor edilen vakalarla.

@selim82 Tablo sadece yaş ve mortalite ilişkisini gösteriyo, o da rapor edilen vakalarla.
Sen ne istiyorsun😂 istatistik böyle oluyor olan verilerle. Herşeyin fazlası zarar ne çok rahat olalım nede çok korkalım diyorum. Kronik rahatsızlığın yoksa 65 üstünde değilsen çokta fazla korkma sadece başkasına bulaştırmamak için hassas olalım yeter.

Arada bir konuya bakıyorum ve bu yazı dikkatimi çekiyor. Ben korkmuyorum.😊 Öldürmeyen Allah öldürmez derler ya, benim ölmeye de izin vermiyor.
İntahar falan diye yazmayın bana günahını biliyorum.
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Ölümümde benim etkim olmamalı ama yaşıyoruz işte.😏

Ama ben demiştim klavyeyle yazınca kolay oluyo diyeee :D

Ama ben demiştim klavyeyle yazınca kolay oluyo diyeee :D
Fransızca da "korkmuyorum" diyebiliyorum.🙂 Evet yazarken ya da söylerken çok kolay. Ölmekte çok kolay da sonrası sıkıntılı.😏

Geri