Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
Benim anlayabildiğim kadarıyla ihtiyarlar daha fazla yaşamak istemiyorlar. İntihar da büyük günah olduğu için sokağa çıkıp virüsü kapıp tez elden Hakkın rahmetine kavuşmak istiyorlar. Benim anladığım budur. Allah sonumuzu hayreylesin!
Ben de onu farkettim ihtiyarların hayatta kalmak gibi bir amaçları yok. Ölürsek ölürüz diyorlar. Onlar bu düşüncede iken benim evde kalmamı kimse beklemesin. Ne olursa olsun günde bir saat de olsa dışarı çıkarım!

Benim anlayabildiğim kadarıyla ihtiyarlar daha fazla yaşamak istemiyorlar. İntihar da büyük günah olduğu için sokağa çıkıp virüsü kapıp tez elden Hakkın rahmetine kavuşmak istiyorlar. Benim anladığım budur. Allah sonumuzu hayreylesin!
Olabilir sayın @Ali Kılıç 35.5 ama bile isteye hastalığı yakalayıp, hastalık yüzünden ölürse yine intihar etmiș olmaz mı :)?

@Cemal Ç. Bu düşünce intihar etmekle aynıdır :harika:

Diyanetin çıkıp fetva vermesi icap eder, bu tarz bir fikre sahip olan kişi yada kişilerin psikolojik ve psikiyatrik açıdan destek görmesi gerekir. Toplum sağlığı uzmanları bu konuyu iyi bir şekilde analiz etmelilerdir.
Ben de onu farkettim ihtiyarların hayatta kalmak gibi bir amaçları yok. Ölürsek ölürüz diyorlar. Onlar bu düşüncede iken benim evde kalmamı kimse beklemesin. Ne olursa olsun günde bir saat de olsa dışarı çıkarım!
Hocam senin yaşlılığını düşünemiyorum :)

@Cuneyt Erkman evet yaşlılarımızı ikna etmek zor ama , halk bu işe karışmamalı, önlemi devlet yada yaşlıların aile bireyleri almalı. Korkum odur ki bu iş haya duvarlarını yıkacak daha farklı illetlerle terbiye olacağız.
Efendimiz (S.A.V) üf bile demeyin diyor.

@Ali Kılıç 35.5 hocam olayı virüs olarak değil de, kişinin kendisine yada topluma geri dönüşümü mümkün olmayan her türlü davranışı haramdır. İnternette beceremiyorum bu işi ama kaynak bulup yazan dedim . Bulaşıcı hastalıklar ile ilgili ,, içinde bulunduğunuz bir yörede çıkarsa oradan çıkmayın. Bir yörede olmuş ise de oraya girmeyin,, yani efendimiz (s.a.v) nin bu hadisi şiddetlidir. Eski kelam la şeddeli bastırma vardır konunun önemine binaen. Yine başka bir hadiste Aslandan kaçar gibi cüzdamlidan kaçınız buyuruyor.

Hasta devesini sağlıklı develere ugratmasinlar ,,, diye buyuruyor.

Konunun anlaşılması bakımından bunları yazdım. İntihar etmek demek İslam dininin kişi katlinin ,yada can katlinin en büyük günah sayıldığını varsayarsak. Ve yine efendimizin yapın yada yapmayın dediği şeylerin haddini aşarsak ,, Sünnetimi terkeden bizden değildir. Hadisinde binaen hem dünyada ki hayatına zarar vermiş olur, hem de ahirette ki hayatına.

Tabletten yazıyorum, beceremiyorum bağışlayin , sadece bir kaynağa baktım Zadul Mead 1763 sayfadan itibaren hastalık mevzuu okunabilir.

Bilerek hastalık kapmak ve yaymak kişiyi dininden eder veya çok günahkar yapar. Sözün özü bu. Devamında bilerek kapmış olduğu bu hastalıkla kişinin kendi ölümü intihardir. Başkalarının ölümüne sebebiyet verdiyse cinayettir.

Tabi bu işte icra kurulu Diyanet İşleri Başkanlığı dir. Vesselam.

Son düzenleme:
(link)

Not:Bu veriler 2018 yılına ait.2019 verileri daha yayınlanmadı ancak çok farklı olacağını beklemiyorum.

• İnanılmaz
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Arkadaşlar konu başlığı ve içeriği net! Kişisel sohbetinizi lütfen özele taşıyınız, bu başlıkta sadece bu virüs/hastalıkla ilgili haberleri, verileri, olumlu/olumsuz gelişmeleri ve fikirleri paylaşıyoruz. Lütfen bilimsel veriler ışığında hareket edip, mümkün olduğu kadar doğruluğu teyit edilmiş bilgiler paylaşalım. Özellikle konuyu rayından çıkaracak tartışmalara meydan vermemek adına siyasi ve dini referans, bilgilendirme, eleştiri ve yorumları özele taşırsanız daha sağlıklı olacaktır, iyi forumlar.

@Anonim haklısınız, paylaşımlarım oldu ,özür dilerim kendi adıma.

Daha dün akşam atv’de konuşuyordu. Spikerin çanak sorularına ağzının ucuyla bu işin çözümü kaçmak kardeşim kaçacağız diyordu. Ama bunu derken inanarak söylemediği her halinden belli oluyor, doğru düzgün konuşamıyordu :)
Daha fazla dayanamamış belli ki.
Bu arada bu virüs konusuna ait görüşlerimi canan hocaya göre şekillendirmeyi tercih etmediğimi belirtmek isterim.

Hükümetin genel bir karantina kararı alması pek olası değil.
Sebebi şu; genel karantina sokağa çıkma yasağı demektir.
Sokağa çıkma yasağı ; işsizlik maaşı+kira yardımı+gıda desteği+kredilere teminat demektir.
Ve bunlar PARA demektir. O da YOK.
Sorun budur...
Singapur dışarı çıkana ilkinde para cezası, ikinci çıkışta vatandaşlıktan çıkarma/sınır dışı cezası uyguladı.
Salgın yayılmadı.
Ne yazık ki bizim insanımıza işin ciddiyetini anlatana kadar iş işten hastalar morgdan geçecek...

Son düzenleme:
Hükümetin genel bir karantina kararı alması pek olası değil.
Sebebi şu; genel karantina sokağa çıkma yasağı demektir.
Sokağa çıkma yasağı ; işsizlik maaşı+kira yardımı+gıda desteği+kredilere teminat demektir.
Ve bunlar PARA demektir. O da YOK.
Sorun budur...
Singapur dışarı çıkana ilkinde para cezası, ikinci çıkışta vatandaşlıktan çıkarma/sınır dışı cezası uyguladı.
Salgın yayılmadı.
Ne yazık ki bizim insanımıza işin ciddiyetini anlatana kadar iş işten hastalar morgdan geçecek...

Kesinlikle katılıyorum. 5 bin can kaybı da yaşansa sokağa çıkma yasağı falan getirilemez. 2019 bütçesi 90 milyar lira açıkla kapatıldı. Hangi parayla ödeyecekler tazminatları?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
merkel karantinada, doktorunda pozitif çıkmış..

İzmir'de covid19 nedeniyle ölen birinin cenazesi imiş. Yurt dışında da benzer defin görüntüleri vardı.

Sürüşlerine devam eden bir çok arkadaş görüyorum kendilerince haklı sebepleri var. Bu konuda onay veren bir çok şey de okudum gördüm ancak bu bana yanlış geliyor. Topluma evde kalın çağrısı yapılırken bireysel kaygılarla antrenmana çıkmak doğru gelmiyor. Her şey yerinde ve zamanında güzel. Dışarı çıkman bu süreçte belki sana hiç zarar vermeyecek, kondisyonunu da kaybetmeyeceksin ama bu hareketinle başkalarının çıkmasını teşvik ediyorsun, yol açıyorsun. Şu an antrenman zamanı değil, korunma ve karantina zamanı.

@Abdülkadir Ergin kondisyon kaybı problem değil. Asıl problem akcigelerde kristaller oluşturup ağır hasar bırakması. Sonucunda belki uzun nefesli yapabileceğin herşeyi yaparken zorlqnacaksin belki de bir daha hiç yapamayacaksin

Geri