Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
TRTde ücretsiz maç,film internette bedava kitap yayınları yapılmalı ki insanlar eve bağlansın.
Aslında milleti eve bağlamak kolay. Yayınlara verseler saçma sapan dizileri, yayınları bizim millet far görmüş tavşan gibi bakar.

Bizim mağazanın işleri %90 oranında düşecek.Zira müşterilerimizin %90 ı yaşlı idi.Allah aşkına gelmeyin bizi de riske atıyorsunuz

Son düzenleme:
@bislet ,@Cemal Ç. Bir gün işteyim çalışıyorum , uçaktan inen soruyor , italyano ? İtalyano ? saçlar 10 numara buzağı yalamış gibi geriye güzel bir şekilde taranmış bıyıklar o biçim , alım çalım yerinde 20 yıl kadar önce, sonra fark ettim gelen uçak İtalyan uçağıymış , genci yaşlısı selamlamadan geçmedi tabi kendi lisanlarına göre sıcak kanlı insanlar , yerlerinde duramıyor 80 lik olanlar dahil.

Çine gerçekten üzülmüştüm , ama İtalya olayı beni derinden sarstı , bize çok yabancı gibi değiller , kanları kıpır kıpır insanlar. Malum illet onlara bulaştığında yaşantılarından taviz vermediler.Tipik akdeniz insanı örneği sergilediler. Malum derin acılarla boğuşuyorlar. Şimdi bakıyorum bizim yaşlılarımız yada gençlerimizde çok farklı tepki vermiyor. Beğeniriz yada beğenmeyiz ama yapılabilir ve olabilir ölçekte devletimiz bir çok önlem aldı. Bilakis şahidim. Fakat canımızı yakacak olan bu sıcak kanlılığımız olacak. Ücretsiz maç konsa, ücretsiz internet uygulaması da yapılsa yaratılış icabı insanoğlunun doyumsuzluğu ve bizim milletimizin sıcak kanlılığının neden olduğu acı kayıplarımız olacak. Ve oluyor da malum. Bununla nasıl yaşanılması gerektiğini öğreneceğiz tabi ki acı bedeller ödeyerek.

vaka sayısı 947 oldu...dün yataya dönüyor sanki demiştim, bugün artış yüzde 50 gibi...359, 671,947...inşallah yarına yüzde elli ve altı olur yine...en azından ümitler artar...inşallah fırlayıp gitmez...😐

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
@bislet ,@Cemal Ç. Bir gün işteyim çalışıyorum , uçaktan inen soruyor , italyano ? İtalyano ? saçlar 10 numara buzağı yalamış gibi geriye güzel bir şekilde taranmış bıyıklar o biçim , alım çalım yerinde 20 yıl kadar önce, sonra fark ettim gelen uçak İtalyan uçağıymış , genci yaşlısı selamlamadan geçmedi tabi kendi lisanlarına göre sıcak kanlı insanlar , yerlerinde duramıyor 80 lik olanlar dahil.

Çine gerçekten üzülmüştüm , ama İtalya olayı beni derinden sarstı , bize çok yabancı gibi değiller , kanları kıpır kıpır insanlar. Malum illet onlara bulaştığında yaşantılarından taviz vermediler.Tipik akdeniz insanı örneği sergilediler. Malum derin acılarla boğuşuyorlar. Şimdi bakıyorum bizim yaşlılarımız yada gençlerimizde çok farklı tepki vermiyor. Beğeniriz yada beğenmeyiz ama yapılabilir ve olabilir ölçekte devletimiz bir çok önlem aldı. Bilakis şahidim. Fakat canımızı yakacak olan bu sıcak kanlılığımız olacak. Ücretsiz maç konsa, ücretsiz internet uygulaması da yapılsa yaratılış icabı insanoğlunun doyumsuzluğu ve bizim milletimizin sıcak kanlılığının neden olduğu acı kayıplarımız olacak. Ve oluyor da malum. Bununla nasıl yaşanılması gerektiğini öğreneceğiz tabi ki acı bedeller ödeyerek.
Bir yerde İtalyanların genlerinin Türklerle %90 benzerlik gösterdiğini okumuştum 😏.

@Cemal Ç. gen olayını bilmiyorum illaki doğruluk payı vardır , aile bağları olarak bizden geri kalmazlar , çok tatlı ve sıcak kanlı insanlar.

5 bin can kaybı ile bu Corona mevzusunu kapatabilirsek kendimizi başarılı sayabiliriz. Zira bugün ekmek almak için sokağa çıktım.
Bir tane genç yok sokaklarda. Hep ihtiyarlar, hep ihtiyarlar...
Eli belinde tespihle kaldırımda bir o yana bir buyana turluyorlar. Neymiş? Evde çok bunalmışlarmış.
Adamlar ölüme meydan okuyorlar.
Bu cehalet bizde oldukça 5 bin can kaybı bile başarı hâline gelecek.

bugün vatan bilgisayar ve teknosa pazartesi gününden itibaren tüm mağazalarını kapatma kararı almış. geç bile kaldılar.
Bizim mağazanın işleri %90 oranında düşecek.Zira müşterilerimizin %90 ı yaşlı idi.Allah aşkına gelmeyin bizi de riske atıyorsunuz
allah mağazacıların yardımcısı olsun. şuanda en zor durumda olanlar onlar. allah korusun virüs kapsalar kimden kaptıkları belli olmaz. kim karantinaya alınacak bilinmez. ofis gibi ortamlarda çalışanların gördüğü insan belli, sayısı belli. ama mağaza çalışanları yeri geliyor binlerce insanla yan yana duruyor bir günde. ve hergün bu binlerce kişi değişiyor...

@Ali Kılıç 35.5 geçen hafta bugün çorumdaydım , babama diyorum babam dikkat et nuh diyor peygamber demiyor, 2 yıl önce zatüreden hastanede 15 gün kadar da yattı, yaw tarlana , bağına, bahçene git , çoruma gitme diyorum , nafile birde fırça yedim :)
Çocukları getirmem köye deyince tamam oğlum tamam dikkat ederim diyor. Bazen anladıkları dilden konuşmak lazım.

5 bin can kaybı ile bu Corona mevzusunu kapatabilirsek kendimizi başarılı sayabiliriz. Zira bugün ekmek almak için sokağa çıktım.
Bir tane genç yok sokaklarda. Hep ihtiyarlar, hep ihtiyarlar...
Eli belinde tespihle kaldırımda bir o yana bir buyana turluyorlar. Neymiş? Evde çok bunalmışlarmış.
Adamlar ölüme meydan okuyorlar.
Bu cehalet bizde oldukça 5 bin can kaybı bile başarı hâline gelecek.
Tam aksine Fransa'da sokaklarda tek tük GENÇ var.
İngiltere'yle alakalı burada bir yazı okumuştum sanırım. Yiyecek içecek ihtiyaçlarını bile bir kağıda yazıp biraz para ile kapıya bırakıyorlarmış. İlgilenen kişi ihtiyaçlarını karşılayıp kapısına bırakıyormuş.
Bu imrenilecek bir durum değil çünkü bir zamanlar bizim milletimiz böyleydi. Ne oldu bize yav 😕?

@Cemal Ç. bizim burada da yardım eden bir çok dernek ve örgüt var , yaşlıların ihtiyaçlarına cevap veriliyor , ama bizim yaşlıları bilirsin son anına kadar medet demezler. Belediyeler ve yaşlı bakım servisleri gerekenleri yapıyorlar. :harika: Halk olarak napıyorsunuz dersen harbiden yaw bize bir haller oldu , böyle değildik.

@Cemal Ç.
Alışveriş yapmaya değil keyfi gezmeye çıkıyorlar. Apartmanın girişine kocaman yazdım. İhtiyacı olan bu numarayı arasın. Nereden ne isterse çıkıp alıp gelirim diye. Bu sabah bizim apartmandan birini gördüm dışarıda. Yav dede ne geziyon buralarda? Evden dışarı çıkma. Virüs var. Bak yaşlıları daha çok öldürüyor. Ne lazımsa ben alıp gelirim. Evde canım sıkıldı, biraz kafa dağıtmaya çıktım evladım diyor bana.

İçinde yaşamıyor olsak çok ilginç bir ülke burası.
@Ali Kılıç 35.5 geçen hafta bugün çorumdaydım , babama diyorum babam dikkat et nuh diyor peygamber demiyor, 2 yıl önce zatüreden hastanede 15 gün kadar da yattı, yaw tarlana , bağına, bahçene git , çoruma gitme diyorum , nafile birde fırça yedim :)
Çocukları getirmem köye deyince tamam oğlum tamam dikkat ederim diyor. Bazen anladıkları dilden konuşmak lazım.

Bir şekilde ikna etmek gerek. Yav elini ayağını öpeyim Nisan'ın sonuna kadar evin içinde yapılacak ne iş varsa yap, ondan sonra doya doya her gün Çorum'a gidersin falan...
Ama bu torun argümanını tuttum ben. 😂 Dedeler üstünde en etkili biyolojik silah torun. Torun nazını kullanıp ikna etmek en iyisi.

@Ali Kılıç 35.5 Torun işi 10 numara tutuyor . Evet forumda benim gibi muzdarip arkadaşlara tavsiye ederim. Büyükleri evde tutmanın başka bir yolu yok.
Arkadaşlar hayırlarda kalın , bu Mübarek gecenin ve ayların hürmetine Rabbim dualarımızı kabul eder ve bu illeti tez zamanda atlatırız İnşallah, Selam ve dua ile :harika:

@MakRo karsı dağda adam kalmadı :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bu başlıkta yaptığımız paylaşımlarla bir miktarda olsa stresimizi atıyoruz. Ama hastalık da gitgide ciddileşiyor. Aytaç Yalmanı tedavi eden doktor dahil bazı üniversite hocalarının ve profesörlerin yoğun bakımda olduğu söyleniyor. Bu son çıkan hastalığın ilacı bulundu söylentilerini çürütüyor. Dikkatli olalım kendimizi çok yormayalım tek başımıza kısa sürüşler yapsak bile uzun ve yorucu bisiklet turları yapnayalım. Hastalık ergeç hepimize ulaşacak gibi duruyor ama önemli olan hastanelerin yoğun olduğu şu sıralarda değilde hastalığı kapacaksak daha sonra ve rahat olduğu dönende hastalanmak. Hastalığı basit bir şekilde atlatacaksak eğer bunda yaptığımız uzun bisiklet turlarının bize sağlamış olabileceği rahat akciğer kapasitesinin faydası olacağına inanıyorum. Dikkatli olalım yakalanacaksak mümkün olduğu kadar geç yakalanalım

Babam 64 annem 60 yaşında. Evden çıkmıyorlar. Giriş katta oturuyorlar. Bugün oğlum çok bunaldı. Bisikletleri aldık iyice tembihledim hiçbir yere dokunmucaz kimseyle konusmucaz yüzümüzü ellemicez diye uzun uzun tekrar anlattım. Annemlerin penceresinin önüne gittik camdan muhabbet ettik biraz ordan parka indik. 80 lik dedeler nineler parkta cirit atıyorlar. Kolkola geziyorlar. Hadi biz çok riskte değiliz çocuğu biraz hareket ettirelim dedik de onlar niye sokakta anlamıyorum. Sokaklarda pek genç yok ama bolca ihtiyar var. 60 lik anneleimiz evlerde onlar biraz anlıyor ama 70 üstü olanlar anlamıyor hepsi sokakta.

Benim anlayabildiğim kadarıyla ihtiyarlar daha fazla yaşamak istemiyorlar. İntihar da büyük günah olduğu için sokağa çıkıp virüsü kapıp tez elden Hakkın rahmetine kavuşmak istiyorlar. Benim anladığım budur. Allah sonumuzu hayreylesin!

Geri