@Ali Kılıç 35.5 hocam olayı virüs olarak değil de, kişinin kendisine yada topluma geri dönüşümü mümkün olmayan her türlü davranışı haramdır. İnternette beceremiyorum bu işi ama kaynak bulup yazan dedim . Bulaşıcı hastalıklar ile ilgili ,, içinde bulunduğunuz bir yörede çıkarsa oradan çıkmayın. Bir yörede olmuş ise de oraya girmeyin,, yani efendimiz (s.a.v) nin bu hadisi şiddetlidir. Eski kelam la şeddeli bastırma vardır konunun önemine binaen. Yine başka bir hadiste Aslandan kaçar gibi cüzdamlidan kaçınız buyuruyor.
Hasta devesini sağlıklı develere ugratmasinlar ,,, diye buyuruyor.
Konunun anlaşılması bakımından bunları yazdım. İntihar etmek demek İslam dininin kişi katlinin ,yada can katlinin en büyük günah sayıldığını varsayarsak. Ve yine efendimizin yapın yada yapmayın dediği şeylerin haddini aşarsak ,, Sünnetimi terkeden bizden değildir. Hadisinde binaen hem dünyada ki hayatına zarar vermiş olur, hem de ahirette ki hayatına.
Tabletten yazıyorum, beceremiyorum bağışlayin , sadece bir kaynağa baktım Zadul Mead 1763 sayfadan itibaren hastalık mevzuu okunabilir.
Bilerek hastalık kapmak ve yaymak kişiyi dininden eder veya çok günahkar yapar. Sözün özü bu. Devamında bilerek kapmış olduğu bu hastalıkla kişinin kendi ölümü intihardir. Başkalarının ölümüne sebebiyet verdiyse cinayettir.
Tabi bu işte icra kurulu Diyanet İşleri Başkanlığı dir. Vesselam.