Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
Demin doğalgaz almaya çıktım, insanlar sıra kuralına uymuyor bile. Yeterince korkmamışlar anlaşılan, ben 1,5 metre mesafede durdum herkese. Bir eleman eline eldiven takmıştı sırada duran, eldivenle telefona dokunuyor, arama yapıp yüzüne götürüyor, başkasının telefonunu alıp onunla konuşuyor, herkesle iç içe duruyor vs. Hasta olduktan sonra sorsan önlemini almıştır. Önlem alan da cahil, önlem almayan da cahil. Yayacaksa şu cahiller yayacak virüsü.

Şu videoya rast geldim, binlerden bahsediliyor burada. Böyleyse durum vahim ki zaten sadece 3-5 kişide çıkması mantıksız geliyordu.

Sonrasında konuşan doktorun gözaltına alındığı haberleri var, üniversitesi özür mektubu yayınladı.

(link)
(link)

Bu olayın Çinde koronavirusu ilk tespit eden ve insanlık adına dünyaya duyuran sonrasında da bu nedenle yargılanarak "halkı kışkırttığı ve paniğe sürüklediği gerekçesiyle" ceza almış olan Dr. Li Venliag olayından ne farkı var?. Dr. Li Venliag a ceza verilince Çinde bu hastalığın yayılması engellenmiş mi oldu

(link)

Sanki boğazımda bi sey varmis nefes alamiyacakmis gibi hissediyorum arastirdim yumru hissediyormusum ama fiziksel birsey degilmis psikolojikmis
Benim gibi hisseden varmi

@Kaan ďİnÇ vücudunda bir anormallik varsa bunu en iyi sen bilirsin, mevsim geçişlerine istinaden bizdede yutkunma sorunları oluyor, iyi hissetmiyorsan aile hekimine git, kişi kendi oto kontrolünü kendisi yapmalı :harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
sorun olmaz bence
Bugün tahminimce 400-500 bandını geçecek sürekli katlanarak ilerliyor çünkü.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
bu video hakkında bilgisi olan var mı bilmiyorum ama durum çok ciddi geldi bana.

Devlet şunu yapıyor gibi geldi ben tatil etmiyorum sen edersen et ama benden destek bekleme havasında gibi. Devlet son hadde kadar bekleyecek ki şuan sokağa çıkma yasağı olsa tüm ücreti devlet vermek zorunda

Millete sokapa çıkma de uçak biletini ucuzlat ve tatil vergilerini indir nasıl bir tezat anlamadım

Çin, İtalya'ya Coronavirüs tedavi tecrübesi olan 34 doktor ve 20 ton ilaç yollamış.
Sonrasında konuşan doktorun gözaltına alındığı haberleri var, üniversitesi özür mektubu yayınladı.

(link)
(link)

Bu olayın Çinde koronavirusu ilk tespit eden ve insanlık adına dünyaya duyuran sonrasında da bu nedenle yargılanarak "halkı kışkırttığı ve paniğe sürüklediği gerekçesiyle" ceza almış olan Dr. Li Venliag olayından ne farkı var?. Dr. Li Venliag a ceza verilince Çinde bu hastalığın yayılması engellenmiş mi oldu

(link)

DSÖ, Çin saklamadı diyor.

(link)
Veeee Çin aşıyı bulmuş.
Klinik deneylere de başlamış.

(link)

@Ali Kılıç 35.5
Yalnız aşının 12-18 ayı var deniliyo bütün süreçlerden geçtikten sonra.

Şimdilik aciliyet ilaç.

Bende sunu düşünüyorum şimdi . Ulkemizde vefat edenlerin cenazeleri nasıl olacak acaba ? Sonucta camiler kapali, toplanmak yasak

Bende sunu düşünüyorum şimdi . Ulkemizde vefat edenlerin cenazeleri nasıl olacak acaba ? Sonucta camiler kapali, toplanmak yasak
Memleketi bilmiyorum ama burada olenleri Türkiye'ye gondermiyorlar diye biliyorum. Hatta bazi insanlar "cukur acip icine atiyorlar" diyorlar :acpsnr:.

@Cemal Ç. Pazar günü kalp krizi geçiren köyümüzdeki bir abimizi defnettik, yoğun bir cemaatle, Kırım kongo yüzünden rahmete karışanların cenazelerinde ve defin işlemlerinde devlet kontrolü elden bırakmamıştı bizim buralarda, kanaatimce devlet kontrollü bir şekilde defin işlemlerini denetleyecektir ve halkın son dini vecibelerini yerine getirmesinede müseade edecektir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Eski komutan hastane hastane dolaşıyor ve vefat edip gömülüyor. Corona olduğu hanımı ve kardeşi Corona olunca anlaşılıyor. Olum nedeni anlaşılıyor. Sonuç........
İtalya da ölü sayısı çini geçmiş. 3405 kişi ölmüş 41035 vaka... Sağlık bakanı saglikcilar için alkış istiyor bu arada... 😀 😀 😀 😀 Saka gibi.

Anladığım kadarıyla bu virüs ülkelerin nüfuslarının yarısından fazlasına ama 1 ay ama 1 yıl içinde mutlaka bulaşacak bazılarımız hatta hiç anlamadan alıp hiç belirti vermeden de iyileşeceğiz ama bulaştırıcı olacağız ve bunu en yakımızda olan yaşlı yada bağışıklık sistemi zayıf olan kişilere bulaştıracağız en büyük risk bence bu da değil aynı anda bunun çok çok sayıda kişiye bulaşması ve yoğun bakım seviyesine gelen insan sayısının patlama yapması,bu durumda haliyle o kada çok yoğun bakım ünitesinin çoğu gelişmiş ülkede bile yetersiz olmasından dolayı ölümlerin hızlı şekilde artıracaktır ama diğer türlü bulaşan insan sayısı 1 haftaya yada 1 aya değil aylara dağılırsa bu durumda yoğun bakım ünite sayısında daha az sıkıntı olacak.
Sonuç olarak son araştırmalara göre bu virüs havada 3-4 saat aslı kalabiliyor bunları değerlendirerek bisiklete binmeye karar vermek lazım virüs her yerde olabilir
Şu an ben şirket kararı ile evden çalışıyorum toplu ulaşımayı mecburi kullanmak zorunda olanlar için bisiklete binmek tabiki daha iyi

Aşı konusunda gelişmeler olduğu söyleniyor. Teknik olarak mümkün olmayabilir belki bilemiyorum ama bir ay sonra aşıyı bulduk, günde milyon tane üretip tüm dünyaya hızla dağıtıyoruz deseler aşı olmak ister misiniz. Ben bu konularda çok bilgi sahibi biri değilim, çocuklarımın özel aşıları dahil tümünü yaptırdım öyle aşıya karşı biri de değilim. Komplo teorilerine karşı da hep mesafeli durmuşumdur ama böyle bir aşı bulunsa kuvvetle muhtemel yaptırmamayı tercih ederdim.
Sizler ne düşünürsünüz bu konuda merak ediyorum.
Konu sahibi ( @tony0694 ) birkaç ay içinde aşı bulunsa olmak ister miydiniz?gibi bir anket oluşturabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İtalya’da durum gerçekten felaket, son 24 saatte 427 kişi ölmüş ve toplam ölü sayısı Çin’i geçmiş, çok üzücü gerçekten.

(link)

Geri