Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
@HakanAydn aynı sınırlar içindeyiz dedikoduları takip et😜😜😜🤔🤔😉😉😉

@ali önder dostum sevinmek istiyorum, sahtede olsa umutlanmak istiyorum...kadın doktorun videosunu seyrettiğime de pişman oldum...ne yaparsın elden başkabirşey gelmeyince aptala yatmak daha az acıtıyor...herşeyi seyredip okuyup küp olmak istemiyorum..😐

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Özel sektörde çalışıyorum.Müşteri ile aramızda geçen diyolog
Müşteri:Aaa siz açık mıydınız,niye kapatmadınız?
Ben:Sizin kaşıklık , çatal,kaşık,borcam ihtiyacınızı bildiğimiz için patron açık tutuyor(ben biraz agresifim )
.............
Be mübarek müşteri! Millet can derdinde bile olsa sen fuzuli alış veriş yapacam dersen patronum tabii açık tutar.Çok mu ihtiyacın var, hayati mi değer taşıyor ,kaşıklıko_O

Aslında müşteriye o meşhur sözü diyecektim:''Köy yanarken hayat kadını saçını tararmış.''
Bunu deseydim içim rahatlayacaktı, diyemedim ya la.

_________________________________________________________________________________________________________________________________
@HakanAydn
Böyle üfürükten teyyare ihtiyaçlar için dışarıda cirit atan insanlar oldukça, malesef ki çok artacak.

Son düzenleme:
oğlum kıbrıstan geldi 14 ünde zor bilet bulduk...devlet takibi iyi yapıyor bugün arandık bilgi verdik. oğlumuz evden çıkmıyor, karantinada...bir ben market için eldiven maskeyle çıkıyorum...dün çıktım bisikletle bugün hava kötü yarına iyi olsa çıkmam artık, neden; yani corona değil ama bu koşullarda basit bir soğuk algınlığına bile yakalanmak düşüncesizlik olacak..ne doktora gitmek isterim ne de ilaç kullanmak...ben köyceğizde böyle isem allah büyük şehirdekilerin yardımcısı olsun..😑

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
Kanımca en geç 15 gün sonra sokağa çıkma yasağı hatta sıkıyönetim falan gelebilir.
Yarın 600 ondan sonraki gün 1200 diye silsile devam ederse 10 günde altı haneli rakamları göreceğiz hasta sayısında. 😢😢😢😢😢😢

En büyük önlemlerden birini de ben söyleyeyim.Belediye otobüslerinde birçok gezinti seven yaşlılarımız varmış.65 yaş ulaşım kartları iptal; ulaşım artık ücretli deseler bakalım, bak ne oluyo? Ortalıkta emmi teyze mi kalır?(Bundan çok eminim zira birçoğu gezmeyi seviyor ama aşırı cimri:ssrtcbya:)

En büyük önlemlerden birini de ben söyleyeyim.Belediye otobüslerinde birçok gezinti seven yaşlılarımız varmış.65 yaş ulaşım kartları iptal; ulaşım artık ücretli deseler bakalım, bak ne oluyo? Ortalıkta emmi teyze mi kalır?(Bundan çok eminim zira birçoğu gezmeyi seviyor ama aşırı cimri:ssrtcbya:)
65 yaş üstü olup hala çalışmak zorunda olan insanların olduğu bir ülkedeyiz bunu atlamayın derim. Evet bilinçsizce dolaşmaya çıkan çok ama işine gücüne giden insanlar daha fazla.

Özellike Denizli'de bu olay yaşlılar arasında çok yaygın maalesef. İşe gitmeyen yaşlılar için, çok önceden kısıtlama getirilmeliydi.

Hocam onlar "sohbet avcisi" muhabbet edecek insan aramak icin amacsizca toplu tasima kullaniyorlar.
Kucuk yerlerde de meydanlardaki belediye cay bahcelerine oturup etrafi keserler. Burda cay bahcesi kapatildi simdi Banklara oturdular gitmiyorlar evlerine. Sanki gizli bir eylem yapiyorlar. Nazilli Belediyesi doğru yapmis ama fayda etmez taburesini alir gene oturur.
Gidecek yer bulamayinca esnafa musallat oluyorlar. Her dukkanin içi dışı amca dolu malesef.

ankarada normal hastalar için ( corona olayı dşındaki yani) ayrılan 3 hastane ankarada yaşayanlar varsa bilsinler yetişkinler için demet onkoloji 2 cocuklar için sami ulus 3 gebeler için etlik zübeyde hanım.... değişiklşik olursa yeniden revize ederiz ama şimdilik durum bu

@Triban Hocam siyasetten tamamen uzak olarak durum sağlık bakanlığı tarafından kusursuza yakın yönetiliyor bu konuda bakanından sağlık çalışanına sistem gayet iyi. Herkes daha iyi şartlar altında çalışmak ister ama durum da bu. Yapılan her iyileştirmenin de bizim özverimizi arttıracağı aşikar umarım daha da iyi olur. Şu dönemde olaylardan siyasi çıkar gütmek hem iktidar hem de muhalefet grupları için oldukça yersiz olur. Bu konunun içinde bunun konuşulmasının da yanlış olduğu kanaatindeyim.
Sevgili tonyo694;bu iyimserlik değil,bu siyaset işte...''Kusursuza yakın'' ya da ''Sistem gayet iyi'' ne demek?
Her sene ONBİNLERCE SAĞLIK ÇALIŞANI ŞİDDETE UĞRUYOR diyorum,siz bana ne diyorsunuz..!
Çok acayip..!

Bu konu içinde daha ülkeye virüs gelmeden ''virüs geliyor'' diye bağırdım ben..Kimse duydu mu?Yooo..Kimin umurunda ki virüs?Nasılsa gözükmüyor..!

O süreçte toz konduramadığınız devlet ne yaptı?
Onbinlerce kişinin yurtdışına çıkmasına izin verdi,onbinlerce kişinin yurtiçine girmesine de..
Çok da detaylandırmaya gerek yok yani..Devletin ne olduğu ortada..Hâlâ ''devletimiz kusursuz'' demenin bir rasyonaletisi yok..!
Virüsün ülkeye girişine neden olan devlet,virüsün yayılmasına neden olan da devlet..Niye bu devlet sevgisi?Maaşları devlet yatırdığı için olabilir mi?!

Yani önümüzde somut bir şey var ve biz bu şeyi görmek/anlamak yerine,konuyu bile bile manipüle ederek,somut gerçekliği görmek istemiyoruz..Komplo teorileri ya da devletimiz süper filan..

Övdüğünüz sisteminizin/devletinizin ne kadar KUSURSUZ(?) olduğunu size bir örnekle göstereyim/açıklayım;

Şu an devleti yönetenler,devleti 18 senedir yönetiyorlar ve bu 18 senede devlete en fazla destek olan şehir Konya..
Konya'nın 2 milyonun üzerinde nüfusu var,Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük şehri,bir büyükşehir..

Bu şehirde karantina altına alınanlar birkaç gün önce karantinadan kaçmaya çalıştılar ve bazıları polisin yüzüne hastalık yayma gayesiyle tükürdü..Bunu da tekrar hatırlatayım..
Dikkat;
Virüsten şüphelenen Bir Konya'lının,test yapmak için Konya'da gidebileceği bir hastane YOK..
Halbuki Konya'ya,kocaman kocaman hastaneler yapıldı ama bu virüs sayesinde meselenin hastane yapmak değil,bilim üretmek olduğu anlaşıldı..Bilimle alakası olmayanları kusursuz bulan,politize olmuştur..!

Dipnot:Türkiye'de bir aşı/ilaç çalışması yapılmadığını da söyleyeyim size..Kusursuz(?) devlet işte böyle olur..Yurtdışından aşı/ilaç gelmesini bekleyeceğiz..!

8b978242823206057dd8b7c84b1b6156.jpg

Önlemleri konuştuk; gelelim belirtilere. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre inceledikleri 56.000 vaka baz alındığında virüsün belirtileri yüzdeleriyle beraber aşağıdaki gibidir. Bu belirtileri yaşıyorsanız panik yapmadan en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz tavsiye edilir:

Little Hazot symptoms.jpeg

@metinnitem1 bu kötü haber, 48 yaşında, ancak bademcikleriyle ilgili kronik hastalığı vardı...allah şifa versin..😑

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri