Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Çok yanlış biliyorsunuz.
ABD'de M16 gibi silahları satın alamazsınız. Sivillere, askeri silahlara görsel olarak benzeyen ama otomatik olmayan türevleri satılır, ki bunun da kısıtları vardır.
Bazı eyalet ve şehirlerin katı silah yasaları vardır; istisnalar dışında siviller silah taşıyamaz.
Hollanda'da nüfustan fazla bisiklet olması gibi, ABD'de de nüfustan fazla silah vardır ama bunun sebebi bazı meraklıların çok sayıda silaha sahip olmasıdır. Silahlı hane sayısı, silahsız hane sayısından azdır. Özellikle büyük şehirlerde çok az kişinin silahı vardır.

Mermiyi/fişeği gerçekten de marketten çikolata alır gibi alabilirsiniz ama...

Alırsınız hem de dilediğiniz kadar alırsınız. Ona bakarsanız eyaletlere göre hukuk kanunları da değişiyor. Yani eyaletlere göre değişir ona bir şey diyemem ama alırsınız yeter ki paradan haber verin. Aşağıda satışını yapan resmî firmasının sitesini paylaşacağım. Bir de otomatik olmayan demeyelim de yarı-otomatik diyelim. Yeni Zelanda katliamında yarı-otomatik silahla kaç kişinin katledildiğini hatırlayın. Bir de o silahların M16 olup olmaması da önemli değil. Mesela Yeni Zelanda katliamını yapan adam o silahı nasıl aldı? Hatta yanılmıyorsam Jacinda Ardern o katliamdan dolayı silah satışına engel getiren yasa çıkarmıştı ((link)). Bu arada silah taşıyabilirler taşırlar demedim. Evlerinde bulundururlar evde olan rakamların çok fazla olduğunu söyledim. Üstünde koskoca ordu silahını taşıyacak halleri yok ama arabalarında -varsa- mutlaka taşırlar. Ayrıca şimdi baktım M16 ABD'de satın alınabiliyor. Sadece M16 değil, sayısı çok fazla silahı dilediğiniz gibi satın alabiliyorsunuz. Eyaletlere göre değişse de bu silahlar satılıyor.

(link)
(link)
(link) (başka bir model)
(link) (listesi)

ABD'de yaşayan herkes bu silahları marketten çikolata alır gibi alabilir. Hiçbirini alamasın çok rahat Ar15 alabilir. Bu arada detayları içli dışlı incelemedim. Bundan dolayı hatam varsa söylerseniz sevinirim.

Scudo
pozitif çıkan kişi sayısı 98

ölü sayısı 1

ölen kişinin 89 yaşında.

Ölüm olması çok üzücü

• Üzgün
Tepkiler: MakRo
@Çetin ŞAHİNÖZ Zaten ABD'de silah satışı öyle basit ki, marketten çikolata alır gibi silah alabiliyorsunuz. Eğer yanılmıyorsam hiçbir belge evrak gerekmiyor ve (link) M16 gibi bir ordu silahını resmen çikolata alır gibi alabiliyorsunuz. Evinde silah olmayan ABD vatandaşı %5 falandır herhalde. Hal böyle olunca işleri daha da kolaylaşıyor. Tabii bu silah satışı sayesinde sağlam bir gelir kaynağı elde ediliyor. Yani ABD'nin de bir nevi işine geliyor.

Evet aynen öyle;

Orada yaşayan bir arkadaşımın AR-15 koleksiyonu var.

Haydi ama canlar hepimiz Amerikanın nasıl kurulduğunu biliyoruz. İlk önce kıta da bulunan yerli halkı yok etti. Tabi bu katliamları yaparken her türlü soysuzluğu yaptı( çoluk çocuk - yaşlı katliamı , tecavüzler). Sonrasında sanayileşme hamleleri ve dünyadan kendini soyutlayarak barış adın da wilson ilkeleri. Daha sonrasında silah sanayisinde dev hamleler ve atom bombası.

Sonrasında dünya patronluğu , sömürgeciliğin her türü , demokrasi ve insan hakları adına girdiği her ülkede ,kan revan yaş ve cinsiyet farkı gözetmeksizin insanlığın dipe vurmuş her türlü hali. peki Amerikan halkı olanların farkında değil mi , bilmiyor mu , her şeyin farkında olan , mide tokluğunun ahlaki tokluğu bastırmış olduğu bir toplum.

En ufak bir afet karşısında aç gibi birbirine saldıran ve insan emeğini yağmalayan bir zihniyet. Yaptıkları yanlışları söylediği için kendi devletleri tarafından infaz edilen insanların yaşadığı bir ülke. Silahlanma adına kaç defa yasa değişikliği yapmış bir toplum. Feodal devletler tarafından yönetilen ayrı yasalara bağlı bir ülke. Birleşik devletler olarak anlaşamadıkları ve uygulayamadıkları bir çok yasadan birisi de silahsızlanma mı silahsızlanma mı.

Evet her eyaletin farklı bir uygulaması var. Ama silah alma konusu gayet basit. Peynir ekmek almak gibi. Kaç mesajdır yazılıp çiziliyor. Bir eyalette yasak ise diğer eyaletin yasaları müsade ediyor. Kaç defa lise baskını oldu. Baskınları yapan çocukların çoğu o liselerde okuyan çocuklar. Olay kim haklı yada haksıza niye dönüyor ki.

Allah rahmet eylesin 89 yaşında bir koca çınarımızı kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Rabbim yakın eş ve dostuna sabırlar versin.

Alırsınız hem de dilediğiniz kadar alırsınız. Ona bakarsanız eyaletlere göre hukuk kanunları da değişiyor. Yani eyaletlere göre değişir ona bir şey diyemem ama alırsınız yeter ki paradan haber verin. Aşağıda satışını yapan resmî firmasının sitesini paylaşacağım. Bir de otomatik olmayan demeyelim de yarı-otomatik diyelim. Yeni Zelanda katliamında yarı-otomatik silahla kaç kişinin katledildiğini hatırlayın. Bir de o silahların M16 olup olmaması da önemli değil. Mesela Yeni Zelanda katliamını yapan adam o silahı nasıl aldı? Hatta yanılmıyorsam Jacinda Ardern o katliamdan dolayı silah satışına engel getiren yasa çıkarmıştı ((link)). Bu arada silah taşıyabilirler taşırlar demedim. Evlerinde bulundururlar evde olan rakamların çok fazla olduğunu söyledim. Üstünde koskoca ordu silahını taşıyacak halleri yok ama arabalarında -varsa- mutlaka taşırlar. Ayrıca şimdi baktım M16 ABD'de satın alınabiliyor. Sadece M16 değil, sayısı çok fazla silahı dilediğiniz gibi satın alabiliyorsunuz. Eyaletlere göre değişse de bu silahlar satılıyor.

(link)
(link)
(link) (başka bir model)
(link) (listesi)

ABD'de yaşayan herkes bu silahları marketten çikolata alır gibi alabilir. Hiçbirini alamasın çok rahat Ar15 alabilir. Bu arada detayları içli dışlı incelemedim. Bundan dolayı hatam varsa söylerseniz sevinirim.
Tam detayları kanunlarını bilmesem de haklısınız Amerika'da eyalet bazında değişen kanunları var. Takip ettiğim bir motosiklet ve araba yapımcısı adam mağazasını Texas'a taşımasının en büyük sebebi olarak California'da .50 cal ve üzeri ateşli silahların sivil halka satışının engellenmesi olduğunu Discovery Channel'da program yaptığında açıklamıştı. Amerikan haydutu Jesse James'in aynı isim ve soy adı taşıya torunu olur. Açıkçası Amerika vatandaşı olsam benimde evimde ateşli silahlarım olurdu. Youtube'da bir çok bununla ilgili test ve karşılaştırma yapan kanallar mevcut.
(link)
Dediğiniz gibi bir çok eyalette siviller ateşli silah satışı serbest. Adamların kullanığı bir çok tüfeği emin olun ordumuz kullanmıyor. Ayrıca Big Sandy Shoot yazarak adamlar da neler var görebilirsiniz, bir tane örnek bırakıyorum.
forumları bile var (link)

İTALYA’DA COVİT-19 VERİLERİ
İtalya'da Virüsten ölenlerin Yaş Oranları şu şekildeymiş:
0-38 yaş arası %0
39-49 yaş %0,1
50-59 yaş %0,6
60-69 yaş %2,7
70-79 yaş %9,6
80-89 yaş %16,6
90 yaş üzeri %19
*
Ölenlerin yaş ortalaması: 79,4
En genç ölen kişi: 39
En yaşlı ölen kişi: 100
Ölen kadınların yaş ortalaması: 84
Ölen erkeklerin yaş ortalaması :79
*
Yaşamını yitirenlerin:
% 76,5’i Yüksek tansiyon
% 37,3’ü Şeker hastalığı
% 37,2’si Kalp hastalığı
% 26,5’inde Kalp ritmi bozukluğu
%19.4 Kanser
%17.5 Böbrek Yetmezliği
% 9,7’si Kronik Akciğer hastalığı
% 8.2’si Beyin Damar hastalığı
%4.5 Demans
% 2,6’sı Karaciğer hastalığı varmış.
*
Yaşamını yitirenlerin:
% 83’ü nefes darlığı
% 80’i yüksek ateş
% 45’i öksürük
% 4’ü ishal
% 4’ü hemoptizi (kan tükürme) şikayetleriyle başvurmuşlar. Yüzde 98,8’i nefes almakta güçlük çekmiş.
*
Yaşamını yitiren en genç erkek 39 yaşındaymış ve psikolojik hastalığının yanı sıra şekeri ve obezitesi varmış. Yaşamını yitirenler en genç kadın yine 39 yaşında ve beyin tümörü varmış.

Kaynak: Istituto Superiore di Sanità resmi sitesi

* Burada vakalar aynen avrupada olduğu gibi ilerledi. İlk başta pek ciddiye alınmadı, haberler saklandı, tedbir alıyoruz yav rahat olun şeklinde ilerledi. gerçeklik sonra vurdu insanların yüzüne, ölü vakaları 1 günde 100er 100er artmaya başladı. he şu an düşüşte. hayat nerdeyse normale döndü denebilir.

* tedbirler çok sıkı. 1 şubattan itibaren şubat sonuna kadar hastane gibi yerler hariç HERYER tamamen kapatıldı. şehir gerçek anlamıyla bomboştu. anca mart başından sonra bir takım iş yerleri tekrar açıldı. ancak şu an hala çoğu yer kapalı. kısacası insanların toplu şekilde x yerinde olmasına sebep ne varsa, hepsi giderildi. Bu tarihten önce siteden istesem bile çıkamıyordum, geçerli bir sebep belirtmem gerekiyordu. sokağa çıkma yasağı teknik olarak yoktu, ama her adımı uygulanıyordu. anca martın ikinci haftası sonrası hafiflemeye başladı, çünkü tedbirler sonrası rakamlar düşüşte.

* el yıkamaya %100 önem gösterin. yüzünüze elinizi sürmeyin, maske sizi korumaz doğru ancak siz farkında olmadan virüsü kaptıysanız başkalarını sizden korur. yani bu gözle bakın, maske gereksiz diyorsanız tam tersi.

* zaruri durumlar hariç asla evden çıkmayın. burada 1.5 milyar insan evine kapandı. MARKETLER DAHİ kapalıydı. Alışveriş app üzerinden yapıldı. bu app'in kurye ordusu vardı, nerdeyse hazmat suit giyerek e-motorlar ile sitelere her saat sipariş dağıtıyorlardı. site kapı barikatı önüne(barikat kelimesi literal. yani abartı yapmıyorum) bu siparişleri koyarlar ve app üzerinden haber verirleri. hiç bir paket çalınmadı, hiç bir ürünün fiyatı artmadı, maske fiyatı da arttı ama sonra tekrar düştü (çünkü günde 20m üretmeye başladılar). Bu çalışanlara miktarını bilmediğim kadar daha fazla para ödeniyor bu arada.

* bilgilendirmeler artık anlık yapılıyor. App üzerinden vakalar maps üzerinden de gösteriliyor. yani etrafınızda şüpheli durum varsa bile biliyorsunuz. google maps'te vakaların işaretlendiğini düşünün.

* siteye yeni gelen insanlar 14 gün ev hapsine alınıyor. yemekleri güvenlik ile geliyor ve çöpleri de güvenlik ile alınıyor. site olmayan binalar için de devlet görevliler atadı. bu insanların kapıları ayrıca mühürlü, bilgilendirme kağıtları asılı. kimse yaklaşmıyor.

* yazdıklarımın aksine davranış sergileyen birey ve kurumlar için çok büyük cezalar var. bireylerin direk sosyal kredi notu düşürülüyor. sosyal kredi notu düşük olan uçak bileti bile alamıyor.

* günde 3 kere, siteden çıkarken, girerken, şirkete girerken ateş ölçülüyor. ayrıca sitede oturduğuna dair ve sağlıklı olduğuna dair bir kart var, onu da taşımak zorunlu. yoksa direk karantina.

* hasta olan insanlar için acil iletişim hattı açıldı. full donanımlı ekip gelip alıyor direk en yakın yere bu gibi durumda. havalanındaki bir adamı resmen kapsüle koyup götürdüler ateşi var diye.

* Kiralar, ipotekler, mortgage'ler, vergiler, sigortalar vs vs faizsiz olarak ertelendi ya da kaldırıldı. Ancak beni etkilemedi bu durum ben yine kira ödedim. Yani kapsamı nedir detayı nedir bilmiyorum.

ALINTIDIR.
Konuya ait link : (link)

Yazmıştım aslında tekrar yazayım:
1) Verdiğiniz linkler, seri atış yapabilen askeri silahlar değiller. Görsel olarak hemen hemen aynı olan sivil türevleri. Sadece yarı otomatik atış yapabiliyorlar, "Semi-automatic" oldukları verdiğiniz linklerde de yazıyor zaten. Görüntüye takılıyorsanız, Türkiye'de şu silahların aile hekiminden alınacak rapor ile satın alınabildiğini belirteyim:
(link)
2) Yarı otomatik olanları bile herkes alamıyor. Gene verdiğiniz linkte "Restricted: California, Colorado, Connecticut, Maryland, New Jersey, New York, Vermont, Massachusetts, Hawaii" yazıyor. Bu eyaletlerin toplam nüfusu 100 milyona yakın, yani en azından %30'u falan bunları da alamıyor. Ayrıca yerel yasalar da var, mesela Illinois eyaletinin geri kalanında serbest olsa da Chicago'da yasak olabilir.
3) Çok kusurlu olsa da bir "background check" mekanizması var. Dükkandan silah alacaksanız, sabıkanız olup olmadığı kontrol ediyor. Çikolata alır gibi alamıyorsunuz.

euvp6n.jpg

Covid19'un fotoğrafı..

Şuradaki Alman doktorun makalesi de oldukça detaylı ve bilgilendirici, okumanızı tavsiye ederim:

(link)

* el yıkamaya %100 önem gösterin. yüzünüze elinizi sürmeyin, maske sizi korumaz doğru ancak siz farkında olmadan virüsü kaptıysanız başkalarını sizden korur. yani bu gözle bakın, maske gereksiz diyorsanız tam tersi.
Bir yerde bunu yazdığım için bazı insanlardan linç yedim. "Sen çok biliyon" dendi. Oysa ben bir şey bilmiyorum 😕

Yazmıştım aslında tekrar yazayım:
1) Verdiğiniz linkler, seri atış yapabilen askeri silahlar değiller. Görsel olarak hemen hemen aynı olan sivil türevleri. Sadece yarı otomatik atış yapabiliyorlar, "Semi-automatic" oldukları verdiğiniz linklerde de yazıyor zaten. Görüntüye takılıyorsanız, Türkiye'de şu silahların aile hekiminden alınacak rapor ile satın alınabildiğini belirteyim:
(link)
2) Yarı otomatik olanları bile herkes alamıyor. Gene verdiğiniz linkte "Restricted: California, Colorado, Connecticut, Maryland, New Jersey, New York, Vermont, Massachusetts, Hawaii" yazıyor. Bu eyaletlerin toplam nüfusu 100 milyona yakın, yani en azından %30'u falan bunları da alamıyor. Ayrıca yerel yasalar da var, mesela Illinois eyaletinin geri kalanında serbest olsa da Chicago'da yasak olabilir.
3) Çok kusurlu olsa da bir "background check" mekanizması var. Dükkandan silah alacaksanız, sabıkanız olup olmadığı kontrol ediyor. Çikolata alır gibi alamıyorsunuz.
Onunda çözümü var.

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Murat B.
Türkiye'de şu silahların aile hekiminden alınacak rapor ile satın alınabildiğini belirteyim:
(link)
Sayın @Murat B. sanırım sizde ayrıntıyı kaçırdınız. Burası silah forum değil ama örnek verdiğiniz silah adı üstünde bir AV tüfeğidir. Türkiye'de silah kanunu Amerika kadar serbest değildir. Haricinde size hak veriyorum.

Bunun mizah videosu olduğunun farkındasınızdır umarım...
Açıp sonuna kadar seyretmedim ama elcik değiştirerek silahları otomatik hale getiren aparatlar var.

İtalyada sadece profesyonel yani world tour takımında olanlar izin belgesi ile sürüş yapabiliyormuş..
O ülkelerde sokağa çıkma yasağı var, ondan. Yoksa bisikletten değil.

demekki 40 yaş altı ölümlerde varmış ben yok diye düşünüyordum bu ilginç oldu şimdi.... :kötü:

demekki 40 yaş altı ölümlerde varmış ben yok diye düşünüyordum bu ilginç oldu şimdi.... :kötü:
Ben 10 yaş altı ölüm yok diye biliyorum; yani 10-19 yaş grubunda bile ölüm var. Fakat bunların komorbiditesi nedir, bilmiyorum. Belki zaten çok ciddi solunum sorunları vardı, belki organ nakli sonrası immün baskılayıcı ilaç kullanıyorlardı...

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn ve MakRo
Bugünkü köşe yazısını okuyanlar muhakkak vardır...Okumayanların bir göz atması dileğiyle aşağıya linki bırakıyorum.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Geri