Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Çin'in kendi elitleri zaten o nüfusu istemiyor. Çin'in gerçek rakamları açıkladığını da pek sanmıyorum. Eğer gerçek rakamları açıklarsa bu zaten sonları olur. Zaten son yaşanan virüs dalgasıyla karizmaları fena çizildi.
Rakip mi? Çin kim ki ABD gibi süper güç bir ülkenin rakibi olacak? Ve yahut ABD onun rakibi görülecek? Dünyanın patronu Birleşik Krallık ve perde önünde oynattığı ABD'dir. Bunu ben demiyorum okyanus ötesinden gelip burada at koşturan, attığı 2 tane tweet ile senin ülke ekonomini yerle bir eden güç durumu söylüyor. AB'nin mutlak gücü olan Almanya, Obama ile ters düştü diye Alman merkez bankası 24 saat içinde perişan olmuştu. Volkswagen emisyon skandalı çıkmıştı da dünyaya rezil olmuşlardı. Biz o günleri unutmadık.
Hadi diğer dediklerinizi anladım da din konusunda sizin bu bakış açınıza göre dini inancı olmayanlar bilinçli ve kaliteli ama dini inancı olanlar kalitesiz ve bilinçsiz oluyor. İşte klasik ve tipik anti-din propagandası ve toplumu aşağılama şekli daha. İnternette bu ve benzer sözlere (özellikle din karşıtı sözlere) çok sık rastlanıyor. Klasikleşmiş artık ve hiç şaşırtmıyor. Üstelik bunu burjuvazinin haykırması çok komik oluyor. Burjuvazi kendine başka meşgale bulsun. Mesela gitsin kendisini ortadan kaldırmakla tehdit eden komünizmle uğraşsın.
Sn.Dystopia;insanları rahatça sömürmek için bolca nüfusa ihtiyacınız var..''Elit'' dediğiniz insanlar bunun farkındalar..
Hadi,sizin dediğinizi doğru kabul edelim..Yani ''Çin gerçek rakamları açıklamıyor'' diyelim..Şu ana kadar kabaca 3200 kişi ölmüş..''Aslında 3 milyon 200 bin kişi ölmüşte,Çin yetkilileri 3200 kişi diye tüm Dünya'ya bu rakamları dayatmışlar'' diye düşünsek ne olacak?
1,4 milyar nüfusun içinde 3 milyon nedir ki..!

Bu bir FELAKET..Dünya bir kaos yaşıyor..Haliyle Çin'e veya İtalya'ya ''karizması çizilen ülkeler'' olarak bakmamak lazım..Dünya'ya egemen olan insan türünün,gözle görülmeyen bir virüse mağlup olduğuna şahit oluyoruz..Burada karizması çizilen insan türüdür..İnsana dair her şeyin (DİN-İDEOLOJİ-DEVLET-BİLİM) bir işe yaramadığına şahit oluyoruz..

Abd ve Çin ekonomisi hakkında;

Çin ekonomisi, sosyalist bir piyasa ekonomisi olup satınalma gücü paritesi bakımından en büyük ve nominal olarak dünyanın ikinci büyük ekonomisidir
(link)
Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi,oldukça gelişmiş bir karma ekonomidir.Nominal olarak dünyanın en büyük ve satınalma gücü paritesi bakımından ikinci büyük ekonomisi olup nominal olarak dünya GSYİH'sinin %22'sini oluşturmaktadır.
(link)

Scudo
Dünya'ya egemen olan insan türünün,gözle görülmeyen bir virüse mağlup olduğuna şahit oluyoruz..Burada karizması çizilen insan türüdür.

Henüz mağlup oldugumuz söylenemez. 300 bin yıldır besin zincirin en üstünde olan ve dünyanın en başaralı canlısı olan sapiens ne virusler ne felaketler atlattı. Buda geçicek. Her zaman olduğu gibi yine sapiens kazanıcak. Pesimist olmayalim. Dünyanın sonu geldi gelicek demekle dünyanın sonu gelmez. Türcülük yapmıyorum ama sapiens her tehlikeyi bir şekilde atlatabilme yeteneğine sahip.

Henüz mağlup oldugumuz söylenemez. 300 bin yıldır besin zincirin en üstünde olan ve dünyanın en başaralı canlısı olan sapiens ne virusler ne felaketler atlattı. Buda geçicek. Her zaman olduğu gibi yine sapiens kazanıcak. Pesimist olmayalim. Dünyanın sonu geldi gelicek demekle dünyanın sonu gelmez. Türcülük yapmıyorum ama sapiens her tehlikeyi bir şekilde atlatabilme yeteneğine sahip.
Doğru söylüyorsunuz,sapienste bu ''kibir'' ve ''acımasızlık'' olduğu müddetçe,bir virüse mağlup olması zor ama şu an için mağlup işte..
Bir zamanlar dinozorlarda tıpkı bizim gibi kibirliydiler ama bir kaç ''taş'' yüzünden yok oldular..Dikkat etmek lazım:hhhhhh:

hey yavrum hey....

Erzurum Valisi Okay Memiş: “Umreden geldikten sonra karantinadan kaçarak Erzurum'a gelmeye çalışan 28 vatandaş Çorum'da yakalandı.”

Kaynak : İHA

Bu virüsün amacı tamamen dünya nüfusunu azaltmak olduğunu düşünüyorum. Yoksa büyük Çin kıtlığını bilmeyecek kadar bilgisiz değiliz. Çin bundan 10 sene önce artık halkımızı besleyebiliyoruz kıtlık sorunu kalmadı şeklinde bir deklarasyonda bulunmuştu ama işin aslı bu doğru değildi. Çünkü 1.5 milyar küsür nüfusu beslemek kolay bir şey değil. Yani Çin halkı zaten bahsi geçen tüketimi yapıyordu. Bir de geçmişten kalma alışkanlıkları var. Hal böyleyken onca sene virüs olmadı da şimdi mi olacaktı? Bu arada karantina bölgesinden kaçmaya çalışmak hoş bir şey değil. Onların orada bulunmaları hem kendi sağlıkları hem de diğer vatandaşlarımızın sağlığı için çok önemli. İnsan bunu bile bile neden oradan kaçmaya çalışır anlamıyorum.
Bu arada corana denen virüsün 2004 yilinda Amarihali bir sirket tarafindan patentlendigini ogrendim dün. Bu bilgiyi veren int . Habercileri dogrulamasini yapabilecegimiz ilgili sirketin patent sayfasinida verdi

Dip not : O videoyu video gecmisinden aradim ama kaldirilmis :(

1,4 milyar nüfusun içinde 3 milyon nedir ki..!

Böyle bir nüfus oranında 3 milyon kişinin sayıca az olması değil, dünyada uyandıracağı güven endişesinden söz ediyorum. Eğer bir ülkede 3 milyon kişi ölüyorsa, artık o saatten sonra o ülkeyle ithalat-ihracat, alışveriş ve turizm dibe iner. Sonra ikinci bir An Luşan İsyanı vakası yaşanır. Bu arada An Luşan İsyanı ve Moğol İstilaları olmasaydı, Çin'in nüfusu şu an yaklaşık 5-6 milyar civarı olurdu.

Çin'e veya İtalya'ya ''karizması çizilen ülkeler'' olarak bakmamak lazım..Dünya'ya egemen olan insan türünün,gözle görülmeyen bir virüse mağlup olduğuna şahit oluyoruz..Burada karizması çizilen insan türüdür..İnsana dair her şeyin (DİN-İDEOLOJİ-DEVLET-BİLİM) bir işe yaramadığına şahit oluyoruz.

Din, ideoloji, devlet ve bilim, milyonlarca insanın ölümüne sebep olan veba ve sıtma zamanında da vardı. Dine inananlar bu tip hastalıklardan kurtulmak için pek tabii dua edebilirler ve inançlarına dayalı ritüeller uygulayabilirler ama dinin virüsü çözmede başarısız olarak lanse edilmesi pek mantıklı bir düşünce yapısı değil. Bunu yapsaydı vebadan çekmediği kalmayan Avrupa yapardı ama bugün Avrupa halâ Hristiyanlığın kalesi durumda. Tabii bundan sonra böyle devam eder mi onu bilemem. 21.yüzyılın ortalarına kadar insanların hayatı cephede savaşmakla geçiyordu ve bu insanların çoğu cephelerde ölüyordu. Uzak tarihten örnekle mesela Moğol istilalarında dünya nüfusunun yarısı yok edilmiş. 1. ve 2. dünya savaşlarında milyonlarca insan öldüğünü de zaten bilmeyen yok. Ama artık ülkelerin bir alanda yaşadığı büyük cephe savaşları bitti. Hal böyle olunca işler değişti.

Çin ekonomisi, sosyalist bir piyasa ekonomisi olup satınalma gücü paritesi bakımından en büyük ve nominal olarak dünyanın ikinci büyük ekonomisidir

Benim buna itirazım veya bu bilgiyi yalandığım yok. Fakat süper güç olmak sadece ekonomiyle olmuyor. Ekonomi sadece bunlardan bir tanesi. ABD birçok konuda üstün. İstihbarat, teknoloji, üretim, onlarca ülkede kurduğu askeri üsler, her devlette aktif görev yapan binlerce ajanları, bir ülkeyi nüfuz etme, karıştırma ve ekonomisinden siyasetine kadar birçok şeyine yön verme dahil hepsine sahip. Para birimi olan doların dünyada Kuzey Kore hariç geçmediği kabul görmediği ve üstün olmadığı ülke neredeyse yok. Çin bugün böyle ama yakında tam tersine dönüşürse -ki dönüşmeme garantisi yok, o zaman vikipedi'de bu ekonomik bilgileri tarihte kalır olur biter. Bugün bir Çin'li ve Japonya'lı veya Kore'li ve Tayland'lı konuşurken bile anlaşabilmek için kısmen İngilizce konuşuyorlar bunu da hatırlatırım.

Bu arada corana denen virüsün 2004 yilinda Amarihali bir sirket tarafindan patentlendigini ogrendim dün. Bu bilgiyi veren int . Habercileri dogrulamasini yapabilecegimiz ilgili sirketin patent sayfasinida verdi

Dip not : O videoyu video gecmisinden aradim ama kaldirilmis :(

Doğrudur ama bu konu hakkında henüz bilgim yok. Araştırmak lazım. Hoş ileride nedir ne değildir eğer gerçekten böyle bir şey varsa ortaya çıkar herhalde.

İspanya ve italyada açık havada bisiklet sürmek yasaklanmış (link)

• Üzgün
Tepkiler: necmeddin
İngiliz gazetesi Guardian haberine göre ABD'de silah satışları epey yükselmiş durumda. Ciddi anlamda bir yükselme söz konusu:
(link)

Yine aynı gazete haberine göre virüsle ilgili son durum artış devam ediyor:
(link)

İngiliz gazetesi Guardian haberine göre ABD'de silah satışları epey yükselmiş durumda. Ciddi anlamda bir yükselme söz konusu:
(link)

ABD nin (veya toplumunun) silaha sarılması için Korona dan çok daha azı yeter.

Dünyanın en korkak/tırsak milletini sorsalar cevap hazır (neyden ve niye korktuğu fark etmez, Vietnam,Irak,Afganistan ve niceleri bile ABD den daha cesur toplum ve ülkeler.

konu dışı mesaj yazmıştım, silinmiş haklı olarak. k. bakmayın. yazdığım mesaj biraz da korkunun etkisiyleydi zira virüsle ilgili ilk şüphe çorumda başlamıştı, halada ne hikmetse bir çorumdur gidiyor hastalıkla ilgili, umarım doğru değildir, anne-babalarımız dahil (70 üstü yaş) akrabalarımız dostlarımız orada...allah korusun..😑

İtalyada 345 kişi daha hayatını kaybetmiş. Her gün 350 insan ölüyor. Durum çok vahim gerçekten.

(link)

@Çetin ŞAHİNÖZ Zaten ABD'de silah satışı öyle basit ki, marketten çikolata alır gibi silah alabiliyorsunuz. Eğer yanılmıyorsam hiçbir belge evrak gerekmiyor ve (link) M16 gibi bir ordu silahını resmen çikolata alır gibi alabiliyorsunuz. Evinde silah olmayan ABD vatandaşı %5 falandır herhalde. Hal böyle olunca işleri daha da kolaylaşıyor. Tabii bu silah satışı sayesinde sağlam bir gelir kaynağı elde ediliyor. Yani ABD'nin de bir nevi işine geliyor.

@Çetin ŞAHİNÖZ Zaten ABD'de silah satışı öyle basit ki, marketten çikolata alır gibi silah alabiliyorsunuz. Eğer yanılmıyorsam hiçbir belge evrak gerekmiyor ve (link) M16 gibi bir ordu silahını resmen çikolata alır gibi alabiliyorsunuz. Evinde silah olmayan ABD vatandaşı %5 falandır herhalde. Hal böyle olunca işleri daha da kolaylaşıyor. Tabii bu silah satışı sayesinde sağlam bir gelir kaynağı elde ediliyor. Yani ABD'nin de bir nevi işine geliyor.

Çok yanlış biliyorsunuz.
ABD'de M16 gibi silahları satın alamazsınız. Sivillere, askeri silahlara görsel olarak benzeyen ama otomatik olmayan türevleri satılır, ki bunun da kısıtları vardır.
Bazı eyalet ve şehirlerin katı silah yasaları vardır; istisnalar dışında siviller silah taşıyamaz.
Hollanda'da nüfustan fazla bisiklet olması gibi, ABD'de de nüfustan fazla silah vardır ama bunun sebebi bazı meraklıların çok sayıda silaha sahip olmasıdır. Silahlı hane sayısı, silahsız hane sayısından azdır. Özellikle büyük şehirlerde çok az kişinin silahı vardır.

Mermiyi/fişeği gerçekten de marketten çikolata alır gibi alabilirsiniz ama...

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Yorum yapmaya gerek yok..
Bu konuda iki cümle kurmam lazım..
Polisin veya polislerin yüzüne tüküren kişi veya kişiler derhal tutuklanmalı ve bu salgın bitinceye kadar zincire vurulmalıdır..Cinayete teşebbüsten,hatta salgına/katliama neden olabilecek bir harekette bulunmaktan haklarında dava açılmalıdır..

Murat Boz hocam çağrını aldım.Dışarıya çıkmak için ben de yokum. @Triban sen de var mısın kardeşim?

Hacılar Ankara'dan kaçmış,Çorum'da yakalanmış; açıklamayı sayın Erzurum Valisi yapmış. :ssrtcbya:

Murat Boz hocam çağrını aldım.Dışarıya çıkmak için ben de yokum. @Triban sen de var mısın kardeşim?

Hacılar Ankara'dan kaçmış,Çorum'da yakalanmış; açıklamayı sayın Erzurum Valisi yapmış. :ssrtcbya:
Murat Boz gibilerini ciddiye almamak lazım ama halk bu kişilere ''sanatçı'' filan diyor işte..Türkiye gibi bir ülkede insanların camiye gitmesi bile yasaklanmış durumda ama Murat,dışarıda insanları spor yapmaya çağırıyor..!

avrupa birliği 30 gün seyahat yasağı koydu

Geri