Heryerde atilip tutuluyor Corona ile yatirilip Corona ile kaldiriliyoruz. Acikcasi ilk basta panige kapilir gibi olup bolca okuyanlardan oldum. Sonra bilgi kirliligi ve korku koruklemesi oldugunu farketmem cok zaman almadi.
Kendisi agir bir grip virusu olup, bulasiciligi nezle ve grip gibi hizli olan,
öldürücülügü daha onceki ''Kus Gribi'', ''Domuz Gribi'' vb. salginlara nazaran oldukca dusuk bir virus. Solunum rahatsizligi olanlarda, bagisikligi dusuk erken yas ve ileri yas kişilerde kısa surede bronsit ve zaturreyi tetikleyerek oldurme riskini bu gruplarda yukseltiyor.
Ancak her yıl karsilastigimiz bazı agir grip vakalarıda bu sekilde olumcul etkiler doguruyor zaten.
Acikcasi bu is Cin ekonomisine ciddi bir darbe vurmak amaciyla inanılmaz bir medya destegi ile planlı olarak toplumda korku ve panik yaratacak sekilde abartıldı gorunuse gore.
Elbette salginlari hafife almamak, hijyene ve bagisikligimizi yuksek tutmaya devam etmek gerek. Ama korku ve panik ile herseyden vazgecmek, kendimizi tecrit ederek herseyden ve herkesten uzaklasip yabancılasmak sacma bir durum.
Sanılmamalı ki kuş gribi ve domuz gribi artık yok. İlk salginların ve sansasyonun ardından halen nadiren gorulmekte ama kimse farkında degil. Ayni sekilde corona virusude onumuzdeki yıllarda devam edecek. Ama bu ilk salgindan sonra onumuzdeki kış kimse bundan bahsetmeyecek ve her zaman oldugu gibi ''bu sene cok agir bir gribe yakalandım yataga cakti 3 gun atesler icinde surundum'' dedirtecek.
Kısacası panige gerek yok ama tedbiri elden bırakmamak lazim.
Cinden gelen malzemelerden de korkmaya gerek olmadigini dusunuyorum. Sonucta bu virusun kuru ortamda 4-6 saat icerisinde enfekte olamazsa öldüğü tıbbi kaynaklarda yazıldı. Eger paketi size getiren kurye hastalıgı kapmamıssa, size en az 1 haftada ulasan paket coktan virusten arınmıs olacaktır