Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Scudo
@dryakup23 hocam organize işler güldürdü ilahi siz 😂😂😂

• Hahaha
Tepkiler: dryakup23
Heryerde atilip tutuluyor Corona ile yatirilip Corona ile kaldiriliyoruz. Acikcasi ilk basta panige kapilir gibi olup bolca okuyanlardan oldum. Sonra bilgi kirliligi ve korku koruklemesi oldugunu farketmem cok zaman almadi.
Kendisi agir bir grip virusu olup, bulasiciligi nezle ve grip gibi hizli olan, öldürücülügü daha onceki ''Kus Gribi'', ''Domuz Gribi'' vb. salginlara nazaran oldukca dusuk bir virus. Solunum rahatsizligi olanlarda, bagisikligi dusuk erken yas ve ileri yas kişilerde kısa surede bronsit ve zaturreyi tetikleyerek oldurme riskini bu gruplarda yukseltiyor.
Ancak her yıl karsilastigimiz bazı agir grip vakalarıda bu sekilde olumcul etkiler doguruyor zaten.
Acikcasi bu is Cin ekonomisine ciddi bir darbe vurmak amaciyla inanılmaz bir medya destegi ile planlı olarak toplumda korku ve panik yaratacak sekilde abartıldı gorunuse gore.
Elbette salginlari hafife almamak, hijyene ve bagisikligimizi yuksek tutmaya devam etmek gerek. Ama korku ve panik ile herseyden vazgecmek, kendimizi tecrit ederek herseyden ve herkesten uzaklasip yabancılasmak sacma bir durum.
Sanılmamalı ki kuş gribi ve domuz gribi artık yok. İlk salginların ve sansasyonun ardından halen nadiren gorulmekte ama kimse farkında degil. Ayni sekilde corona virusude onumuzdeki yıllarda devam edecek. Ama bu ilk salgindan sonra onumuzdeki kış kimse bundan bahsetmeyecek ve her zaman oldugu gibi ''bu sene cok agir bir gribe yakalandım yataga cakti 3 gun atesler icinde surundum'' dedirtecek.

Kısacası panige gerek yok ama tedbiri elden bırakmamak lazim.

Cinden gelen malzemelerden de korkmaya gerek olmadigini dusunuyorum. Sonucta bu virusun kuru ortamda 4-6 saat icerisinde enfekte olamazsa öldüğü tıbbi kaynaklarda yazıldı. Eger paketi size getiren kurye hastalıgı kapmamıssa, size en az 1 haftada ulasan paket coktan virusten arınmıs olacaktır :)

Son düzenleme:
Bugün sağlık bakanlığından Türkiyede görülen vakalar konusunda bir açıklama gelecektir artık. Kaç tane ve nerede?. Bunu da buraya kayıt düşüyorum. Bu başlık altında kaç gündür yazıyoruz hala bakanlıktan bi açıklama yok :):):):kötü::kötü::kötü:.

Son düzenleme:
(link)

(link)

(link)

Son düzenleme:
Hastalığın insanlar eli ile bilinçli olarak üretildiğini düşünmüyordum ama şu videoyu izleyince (2019 da yayınlanmış), bir soru işareti oluştu
(link)

Heryerde atilip tutuluyor Corona ile yatirilip Corona ile kaldiriliyoruz. Acikcasi ilk basta panige kapilir gibi olup bolca okuyanlardan oldum. Sonra bilgi kirliligi ve korku koruklemesi oldugunu farketmem cok zaman almadi.
Kendisi agir bir grip virusu olup, bulasiciligi nezle ve grip gibi hizli olan, öldürücülügü daha onceki ''Kus Gribi'', ''Domuz Gribi'' vb. salginlara nazaran oldukca dusuk bir virus. Solunum rahatsizligi olanlarda, bagisikligi dusuk erken yas ve ileri yas kişilerde kısa surede bronsit ve zaturreyi tetikleyerek oldurme riskini bu gruplarda yukseltiyor.
Ancak her yıl karsilastigimiz bazı agir grip vakalarıda bu sekilde olumcul etkiler doguruyor zaten.
Acikcasi bu is Cin ekonomisine ciddi bir darbe vurmak amaciyla inanılmaz bir medya destegi ile planlı olarak toplumda korku ve panik yaratacak sekilde abartıldı gorunuse gore.
Elbette salginlari hafife almamak, hijyene ve bagisikligimizi yuksek tutmaya devam etmek gerek. Ama korku ve panik ile herseyden vazgecmek, kendimizi tecrit ederek herseyden ve herkesten uzaklasip yabancılasmak sacma bir durum.
Sanılmamalı ki kuş gribi ve domuz gribi artık yok. İlk salginların ve sansasyonun ardından halen nadiren gorulmekte ama kimse farkında degil. Ayni sekilde corona virusude onumuzdeki yıllarda devam edecek. Ama bu ilk salgindan sonra onumuzdeki kış kimse bundan bahsetmeyecek ve her zaman oldugu gibi ''bu sene cok agir bir gribe yakalandım yataga cakti 3 gun atesler icinde surundum'' dedirtecek.

Kısacası panige gerek yok ama tedbiri elden bırakmamak lazim.

Cinden gelen malzemelerden de korkmaya gerek olmadigini dusunuyorum. Sonucta bu virusun kuru ortamda 4-6 saat icerisinde enfekte olamazsa öldüğü tıbbi kaynaklarda yazıldı. Eger paketi size getiren kurye hastalıgı kapmamıssa, size en az 1 haftada ulasan paket coktan virusten arınmıs olacaktır :)

İşaretlediğim kısım doğru değil maalesef, zaten doğru olsaydı virologlar ve imünologlar dışında kimse bu virüsü konuşmazdı. Yeni çıkan corona virüsün öldürücülüğü %2-3 seviyesinde, yani influenzanın 20 katı civarında.

İşaretlediğim kısım doğru değil maalesef, zaten doğru olsaydı virologlar ve imünologlar dışında kimse bu virüsü konuşmazdı. Yeni çıkan corona virüsün öldürücülüğü %2-3 seviyesinde, yani influenzanın 20 katı civarında.

Dogru olabilir. Kaynaklar cok ve farklı. Ancak H5N1 olarak ismlendirilen ve kuş gribi olarak bilinen virus ve H1N1 olarak isimlendirilen ve domuz gribi olarak bilinen salginlarda ölüm orani farkli kaynaklarda %3-6 arasında degiskenlik gosteriyor. Hatta %8 olarak kayudeden kaynaklara goruldu. Su an icin @Anonim nın paylastigi linkte surekli guncellenen bilgilere gore, corona ile ilgili kapanan dosyalarda kayıtlı vakaların %6 sının ölümle sonuçlandığı goruluyor. Elbette kayda deger ve tedbir alınması gereken bir durum. Yine de bu oran urkutucu ancak cok yuksek ölüm oranlarının görüldüğü pek çok salgına kıyasla bahsedildiği kadar korkunç bir tablo degil.
Bulasma ve yayılma hızı nedeni ile cok sayıda vaka olması yuzde 6 uzerine cikmasa dahi ölen kişi sayısını toplamda yukseltecektir. Bu da uzucu bir gercek elbette.

virüs öldürücü veya değil ekonomik verileri vs nasıl allak bullak etti herşey ortada.... madem bu o kadar tehlikeli değil insanlar neden korkuyor bu kadar?? çok büyük paradokslar var çokkk

Yavru vatanada sıçradı.. Türkiyede yüzde100 corona vardır, gurur meselesi yapılip açıklanmıyordur..

@SEL PER (link) böyle bir iktidarın sağlık bakanındanda ancak böyle bir açıklama beklenir:acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: Batuhanayturk
@SEL PER (link) böyle bir iktidarın sağlık bakanındanda ancak böyle bir açıklama beklenir:acpsnr:

Günlerdir burada süren baskımız üzerine açıklama yapmasını bekliyordum zaten :) Ama bu nedir ya :) Diyor ki:

"* Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Ancak tespit edilebilmiş değil.

* Şu an tahlil yapılınca bile karşımıza çıkabilir. 3 saat sonra, 1 gün sonra karşımıza çıkabilir."

E sokaktaki insan ne diyor. "Hastalık Türkiyede de var ama tespiti yapılmıyor". Sağlık bakanı ne diyor "hastalığın Türkiyede olma ihtimali çok yüksek ama henüz tespit edemedik" . Çok eğlenceli bir ülkede yaşıyoruz ama değerini bilmiyoruz bunun. Bunu sokaktaki herkes söylüyor. Kim tespit edecek hastalığı ben mi?
Bu ülkede mizah dergilerine neden ihtiyaç kalmadığı anlaşılıyor

Son düzenleme:
İtalya felaket durumda..
İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, futbol maçları da dahil olmak üzere tüm spor etkinliklerinin en erken 3 Nisan'a kadar durdurulduğunu açıkladı. Corona virüsü nedeniyle ölü sayısının 463'e yükseldiği, virüsten etkilenen kişi sayısının da 9172'ye yükseldiği ülkenin futbol oynamaya elverişli olmadığı resmen açıklanmış oldu.
(link)
İtalya bisiklet turu 9 mayısta başlayacak ama görünen o ki yarış iptal edilecek gibi..

İtalya'da Bir gün de 168 yani bugün, toplam da 631 kişiden bahsediliyor, rakamlar yani insan ölümleri , 10139 vaka sayısı, çok canlar yakacak virüs.
Sağlık bakanı tespit edilen her hangi bir vaka yokken olma yada bulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

@cazci hocam videonun sonu ilgi çekici, çünkü Çin bu virüsten etkilenmeyecek bir bebek üretti diyor,bu akıllara bu iş gelecekte kitlelerin nasıl yok edileceğinin 1.sezon ilk bölümü gibi geliyor. Esas aksiyonları diğer sezonlarda göreceğiz gibi.

Kısa ve orta vadede risk gruplarından can kaybı olması kaçınılmaz. Yayılımını engelleyecek mevsimsel koşullar, hijyen, vücut direncini artırmak, hastaların izole olarak geçirdiği süre, seyahat kısıtları, v.b. coronanın akıbetinde belirleyici olacak...

Peki uzun vadede bizleri neler bekliyor?
- Obsesif - kompulsif bozukluklar
- Paranoid bozukluklar
- Asosyal kişilikler
- Kronik hastalıkların ağır seyretmesi
.......
@necmeddin bey, komple teorilerine karşı hep bütünüyle kuşku ile yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum.
Bize sinema sektörü ile sunulan senaryo, imaj ve kurgular bile şeytanın avukatı olmamızı sağlıyor zaten..

@cazci hocam videonun sonu ilgi çekici, çünkü Çin bu virüsten etkilenmeyecek bir bebek üretti diyor,bu akıllara bu iş gelecekte kitlelerin nasıl yok edileceğinin 1.sezon ilk bölümü gibi geliyor. Esas aksiyonları diğer sezonlarda göreceğiz gibi.
necmettin abi 40 yaş üstü daha çok etkili, ölümcül oluyor diyor. Ben 1-2 yılla yırttım.

Geri