Scudo Sports

Corona virüsü (Covid-19)

Çok şükür kötü günleri geride bıraktık. Şimdi sırada daha kötü günler var. Koronadan ölürsem bisikletlerimi forumdan ihtiyaç sahibi genç arkadaşlara tanzim edin.

Scudo
Umarım Türkiye'de kritik bir hale gelmez. Ne kadar önlem alırsan al, duş aldığın sudan bile bulaşır deniliyor.

Şu aşamada yetkililerin yapması gerekenler arasında; CoVid-19 pozitif kişi ile temas kurmuş ve çok hafif semptom gösteren hatta hiç semptom göstermeyen kişilere test yapıp, test pozitif çıkarsa onları da izole etmek var. Dolayısıyla önümüzdeki birkaç gün içinde tespit edilmiş vaka sayısı ani artış gösterebilir, bunu "eyvahlar olsun, çok hızlı yayılıyor" şeklinde değil de "kimlere yayıldığını biliyoruz" diye yorumlamak gerek.

Bu arada, ülkemizde hasta mahremiyeti diye il bile belirtilmezken Çin'de 10 binlerce vakanın neredeyse ev adresleri bütün dünya ile paylaşılıyor...

Biz dedecigimle her daim hazırız! Sizede öneririm.. Slmlar günaydınlar
12.PNG
Yani o değilde bisiklet üstüne biner binmez zaten hunharca oksijen alımımız başlıyor. Nefes alım hızımız hayli artıyor. Şuan ortamda var ise hemen ilk biz alırız. Çıkmıyorum bugun antrenmana! :kötü:

İşin içinde bu kaos ortamın da başka dolaplar döndürüleceğine dair şüphe duyanlar var ki ben de onlardan biriyim. Sars bile bu derece panik havası yaratmamıştı, olan tavuklara, kuşlara olmuştu. Dünyayı korku ile bastırıp bir şeylerin adımını atacaklar. Şu son 3 ayda, Dünya genelin de yaşadıklarımızın mantıklı bir açıklaması yok. Bir şey yaklaşıyor ama ne.

Yalnız iyi bisiklet marka ismi olur CORONA.... yalnız napolyonun dediği gibi PARA sen nelere kadirsin....
Yalnız iyi bisiklet marka ismi olur CORONA.... yalnız napolyonun dediği gibi PARA sen nelere kadirsin....
italyada ölenlerin yaş ortalaması 81 miş....

Okullar tatil edilecek diyorlar. Okullardan önce bence toplu taşımalarda düzgün bir dezenfektasyon ve duraklarda önlem alınmalı.

Okulların tatilinden daha önemli olan şey, adam akıllı herkesin bilgilenebileceği yayın ve içerik paylaşmak olmalı. Aman çok hızlı yayılıyor öldük bittikle kimse kurtulmuyor yada yayılması yavaşlamıyor.

Birkaç gündür ağır bir grip geçiriyorum. Bilmiyorum adı her neyse artık. Hastalık döneminde aşırı duygusallaştım aklıma mariokaldatoya haksızca yazdıklarım geldi. Gözlerim buğulandı. Sarılıp ondan özür dilemek istiyorum. Onun elini sımsıkı sıkmak istiyorum. Yüzüne karşı kaldato hoohhhh hoohhhh hoohhhhh af et beni demek istiyorum. Hastalık sona ermeden bulup getirin bana. Parası her neyse vereyim.

@mehmetsunu helal abi sana arada yüzümüzü güldürecek paylaşım olmalı bu başlık altında :koptum:
Çok geçmiş olsun bu arada

İşin içinde bu kaos ortamın da başka dolaplar döndürüleceğine dair şüphe duyanlar var ki ben de onlardan biriyim. Sars bile bu derece panik havası yaratmamıştı, olan tavuklara, kuşlara olmuştu. Dünyayı korku ile bastırıp bir şeylerin adımını atacaklar. Şu son 3 ayda, Dünya genelin de yaşadıklarımızın mantıklı bir açıklaması yok. Bir şey yaklaşıyor ama ne.
Hocam Sars ın kuluçka dönemi kısa ve öldürme hızı çok daha fazlaydı. Bir de bu yeni virüs kuluçkada da yayılıyor ve mutasyon geçiriyor sürekli güçleniyor.

IMG-20200311-WA0009.jpg

1981 baskı tarihli meşhur Asterix çizgi romanı..
Romalıların Asterix'e karşı yarıştığı atları süren bu kişinin adı çok ilginç: CORONAVIRUS ve bu kişi maske takıyordu...

allah herkesin Yardımcısı olsun çok sıkıntılı günler bekliyor
Can kayıpları ve zaten ülke ekonomisi kötü dahada aşağıya çekecek gibi geliyor (yayılır ise )
@cazci ben şahsen bu virüsün kedi köpek yılan gibi hayvanlardan bulaştığına inanmıyorum
Çin yıllardır bu hayvanları yiyor ilk defa mı yılan yarasa yemiş insan da bu hayvanı yemiş sonra o hasta bu hasta peh
Bu işte başka bir iş var

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
marıokaldatoya coronavirüs hiçbirşey yapmaz...bisikletçi adama virüs işlemez, Allah daha büyük ebattaki virüslerden korusun bizleri, coronayı limon kolonyası ile savururuz mantığının baskın olduğu bir toplumda artık ne diyelim ki..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Maalesef günümüz dünyasında ciddi salgınları engellemek imkansız. Virüs ortaya çıkalı 90 gün olmuş ve 50 milyonu aşkın nüfusta en son bize geldi. Şöyle bir sıkıntı var ki virüs sürekli mutasyona uğruyor yani en güçlü hali bize geldi diyebiliriz sanırım :) Başka türlü bizi kesmezdi zaten.
Toplu taşıma kullanan bir insan günde 10bin civarı kişi görüyor/aynı ortamda bulunuyor. Uzmanların açıklamasına göre virüs 30 dk havada asılı kalıyor ve 4.5m uzaklıktaki birisine bulaşabiliyor. Maske ve eldiven hasta değilseniz kullanmamanız gerekiyor. Ellerinizi bol bol yıkayın, temizliğe dikkat edin ve bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak bu virüste en önemlisi. 0-50 yaş arası bunları yaparsa ölüm oranı %2. Yaşlı kesimin daha fazla dikkat etmesi ve mümkün olduğunca evden çıkmaması lazım.

ankarada en azından toplu taşımadaki 65 yaş üstü bedava 1 duraklık otobüs metro seyahatları azalır diye umut ediyorum......amcalar teyzeler lütfen birkaç hafta elzem olmadıkça çıkmayın dışarı....

Geri