Scudo Sports

Corelli

@Morningstar hocam kimse yerden yere vurmadı. Genelde tatlı bir isim tartışması ve merak var.
Carraro da yerli üretim ama herkes severek alıyor ve kullanıyor.
Salcano alanların ve burada memnun olduğunu yazanların sayısı oldukça fazla.
Burada kendini kanıtlamış firmalar bile eleştiren tonlarca yazı var.
Türk olsun kaliteli olsun. Severek alıp kullanalım.
Hatta gururlanalım.

Scudo
@biziklet Bazı arkadaşların bu alaycı yaklaşımları ve aşağılamaları hiç yakışık almıyor vereceksin bu firmayı bu arkadaşlara hadi firma sende ver bakalım isim ne isimler bulacaklar şahsen çok merak ediyorum.

Arkadaşlar aklınızda bulunsun ilerde bir gün bisiklet üretimine girişirseniz sakın ola Türk isimleri kullanmayın. İtalyan olur, İngiliz olur, Fransız olur ama Türk ismi olmaz. Aman ha!

@Morningstar Hocam düşünsenize Corelli süper donanımlı bisikletler üretiyor. Ürettiğinin arkasında duruyor. Teknik destek süper. Hatalı malını hemen yenisiyle değiştiriyor. Kim istemez bunu.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve pilot
Alaycı yaklaşım ve aşağılamaları üzerime alınmadım ancak yeni bir marka yaratırken yani daha işin başlangıç noktası olan isimde bile kolaya kaçma, bir özentilik, taklitçilik beni firmadan soğutuyor. Başlangıcı bu ise sonu ne olur diye düşünmeden kendimi alamıyorum.

Bu arada kendi bisikletim salcano :) yani yerli üretime sonuna kadar destek veriyorum keşke en kalitesini biz üretsek.

@Ahmet.KOÇ Ben tam olarak sizin gibi düşünmüyorum. Yabancı isimlere karşıyım. Ancak maalesef yabancı isimli malların algısının da farklı olduğu aşikar. Bu konuda haklısınız. Şöyle olabilir. Eskişehir Bisiklet Fabrikası yerine EBF gibi kısaltma isimler daha olumlu bir algı olabilir.

Konu tostta olsa (salçalı sanayi tostu), bisiklette olsa farketmiyor, nasıl oluyor da bir yerden sonra işin içine "şovenizm" giriyor anlamıyorum, "insan gerçekten hayret ediyor doğrusu"!

@Ahmet.KOÇ
Aynen katılıyorum.Kendi isimlerimizle itibar göremeyiz düşüncesi var devamlı.Yabancı isimli Türk markası hala işgal yıllarının izlerini taşıyor gibi..
İtibar isimle değil güvenle kazanılır.
Salko Aş = Salçano
Korel Aş = Corelli
Olay bu mudur yani?..

@biziklet

Bu marka piyasaya ilk defa yerli alüminyum kadro üretimi yapan bir bisiklet üreticisi olarak giriyor. Gönül ister ki bir iki tane de yerli ismi koysunlar. Ben düşüncemi dile getiriyorum ve böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Bu rahatsız olunacak bir husus değil. Herhangi bir aşağılama yapmıyorum.

Aşağılama değil eleştri hakkımı kullanıyorum..Yerli üretim deniyor ama siteye baksan İtalyan?
Yurt dışına ihrac edilmesi planlanıyorsa en azından bizdende bir emare olması güzel olurdu mesela Anatolian gibi.

Şimdi anadolunun ilk uygarlıkları bir zamanlar iki bankaya isim babalığı yapmışlar değilmi. Eti, sümer gibi. Bir seri bisiklet modelinede bu isimler verilebilir. Asur, hitit, likya, urartu, frig, karum gibi. Kulağada hoş geliyor telaffuzuda güzel.

Beyaz zemin üzerine kırmızı yeşil renkler ve isim baz alındığında özellikle İtalyan esintilerinin olduğu aşikar, eleştirilebilir ancak yerin dibine de sokmamak lazım zira bu piyasada, ekonominin mevcut durumunda, aktarma organları dışında tamamen yerli üretim yapan firma beni oldukça şaşırttı. Umarım pazarda yer bulurlar, bunu firma fanatikliği için değil yerli üretimde rekabetin oluşması için temenni ediyorum.

@mehmetsunu

Aynen, eski Anadolu uygarlıklarından, Osmanlı'dan, Türkiye'den olsun kısacası bize ve coğrafyamıza özgü birçok isim akla geliyor. Fatih, Yavuz, Erciyes, Marmara vs. Sedona'nın mesela İstanbul adında şık bir şehir bisikleti modeli vardı. Bunlar yapılmalı ki alan adam da göğsünü gere gere "ben yerli bir bisiklet kullanıyorum" diyebilsin. Aksi halde alacaksın bisikleti, ismi yabancı, modeli yabancı, rengi yabancı. Peki nerde bunun yerliliği?

Senede 20.000 Ton aluminyum satiyolarmis

Arkadaşlar, eleştirenler; bakın adamlar hemen dönüş yapıyor, yazın açıklayın tavsiyede bulunun fikir verin

Belki bir kısmı hayata gecer belki o şekilde yapılmamasının bir nedeni vardır.

Yani: Uzaktan bagırmakla olmaz yanına gidip konuşmak lazıım

Evet Orhan Bey haklısınız, birebir de dile getirmek lazım. Ama üreticiler zerre miktarda bisiklet işinden anlıyorlarsa bu forumda belirtilen görüşleri, olumlu-olumsuz eleştirileri de takip ediyorlardır diye düşünüyorum.

Ya bir arkadaş da bisikletleri yorumlamamış alınabilirliği konısında fikir beyan etmemiş millet olarak hastalığımız konunun özünü tartışmak yerine hemen kendimize bir polemik yaratıp o konuda gevezeliğe düşüyoruz marka adamların isim adamların böyle uygun görmüşler fikirlerinize saygı duymakla beraber bu kadar uzatılmaması gereken bir konu olduğunı düşünüyorum saygılar...

Herkesin tercih ettiği komponentleri kullansınlar bi de adam akıllı servis hizmeti versinler on numara olur. Bence güzel hareket. İsim olayına da çok takılmamak lazım bence şimdi bu adamlar Korel Patnos diye bi dağ bisikleti ya da Korel Avrasya diye bi yol bisikleti yapsa kaç kişi tercih edecek. Herkes kafayı yabancı markalarla karbonla yemiş durumda zaten büyütmeye değmez destek lazım. Olsa güzel olur mu neden olmasın tabi ki ama sosyal medya sağolsun insanlar türkçe konuşmayı buraktı markalar da mecburen yabancı isimlere gidiyor. Bi de en büyük eksileri çok fazla seçenek sunmaları bence. Katlanır yapmaları da takdir ettiğim bi hamle ama her telden yerine bi kaç seçenekle başlamak daha sağlıklı sanki.

Geri