Scudo Sports

İnceleme Coospo BC200 GPS Cihazı

Arkadaşlar merhaba,
Bende Coospo BC200 yeni aldım. Hız ve kadans sensörlerim aynı markanın ürünleri. Nabız kemerim sadece bluetooth destekli. Nabız kemerimi cihazla eşleştiremedim, cihaz bluetooth sensör desteği veriyor biliyorum. Benzer sorun yaşayan veya çözen arkadaşımız yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.

Scudo
Arkadaşlar merhaba,
Bende Coospo BC200 yeni aldım. Hız ve kadans sensörlerim aynı markanın ürünleri. Nabız kemerim sadece bluetooth destekli. Nabız kemerimi cihazla eşleştiremedim, cihaz bluetooth sensör desteği veriyor biliyorum. Benzer sorun yaşayan veya çözen arkadaşımız yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim.
Nabız bandının markası nedir.

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
Arkadaşlar merhaba,

Bugün sensor eşleştirmelerini yaptım. Hem size hem de yapacak arkadaşlara yardımcı olması açısından yazayım.

Sensör olarak magene kadans sensoru, coospo hız sensoru ve coospo nabız sensoru kullanıyorum.

Ben bütün -bisiklet, yüzme, koşu- antreman verilerini Suunto app de toplayıp takip ediyorum. Dolayısı ile benim için Coospo 200 ile Suunto saatin aynı sensörler üzerinden veri alması önemliydi. Zira coospo antreman verilerini suunto app e atmak mümkün değil.

Tüm sensörleri ant üzerinden coospo ile eşleştirdim. Eşleştirme yapmak istediğiniz zaman sensörün tüm iletişim protokolleri ekrana geliyor (bluetooth ya da ant). Siz istediğinizi seçiyorsunuz. Suunto da ant desteği yok. Dolayısı ile tüm sensörleri coospo da ant uzerinden eşleştirdim. Suunto'ya ise bluetooth üzerinden nabiz ve kadans eşleştirdim. Hızı gps e bıraktım.

Gayet güzel çalıştı.

IMG-20210729-WA0004.jpeg

Bugün sensor eşleştirmelerini yaptım. Hem size hem de yapacak arkadaşlara yardımcı olması açısından yazayım.

Sensör olarak magene kadans sensoru, coospo hız sensoru ve coospo nabız sensoru kullanıyorum.

Ben bütün -bisiklet, yüzme, koşu- antreman verilerini Suunto app de toplayıp takip ediyorum. Dolayısı ile benim için Coospo 200 ile Suunto saatin aynı sensörler üzerinden veri alması önemliydi. Zira coospo antreman verilerini suunto app e atmak mümkün değil.

Tüm sensörleri ant üzerinden coospo ile eşleştirdim. Eşleştirme yapmak istediğiniz zaman sensörün tüm iletişim protokolleri ekrana geliyor (bluetooth ya da ant). Siz istediğinizi seçiyorsunuz. Suunto da ant desteği yok. Dolayısı ile tüm sensörleri coospo da ant uzerinden eşleştirdim. Suunto'ya ise bluetooth üzerinden nabiz ve kadans eşleştirdim. Hızı gps e bıraktım.

Gayet güzel çalıştı.

270548 dosyayı görüntüle
Hızı neden GPS e bıraktın anlamadım. Coospo hız sensörün olduğunu söylemişsin.

Hızı neden GPS e bıraktın anlamadım. Coospo hız sensörün olduğunu söylemişsin.

Suunto bisiklet podu icin tek sensör üzerinden veri alabiliyor. Yanı iki farklı sensor olursa bu ya hız ya da kadans olmalı. Önceden trainer için hız&kadans için tek sensorde ıkisini birleştiren coospo ürünü kullaniyordum. Şimdi o da boşa çıktı, satışa koymayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: umutyalcin
Cihazda SETTING kısmından, Altitude kısmına gir. Yüksekliği bildiğiniz bir lokasyonun değeri yazıp Calibrate ye basarsan o yüksekliği setlemiş olursun.

Coospo firmasından gelen bilgi şu şekilde;
270469 dosyayı görüntüle

Bu da tercümesi
BC200'ün GPS aracılığıyla otomatik olarak irtifa elde etme işleviyle ilgili olarak, bu, donanım yazılımı güncellemesi yoluyla gerçekleştirilebilir. Bu gereksinimi mühendislik departmanımıza ilettim ve mümkün olan en kısa sürede bir değerlendirme yapacağım. Değerlendirme geçilirse, ürün yazılımı güncellemesinin bir sonraki aşamasında uygulanacaktır.
hocam şu özellikte gelirse tadından yenmeyecek

(link)
Bu linke bir bakarmısın. BC200'ün desteklediği sensörleri listeliyor.
Merhaba,

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Aynı markanın nabız kemerini (H6M) sipariş ettim. Hız ve Kadans sensörlerimde Coospo.

Evet arkadaşlar bir kaç sürüş yaptım cihazla. Öncelikle şunu söyleyeyim ekran büyüklüğü çok ideal. Ne daha büyük ne daha küçük olmasını isterdim. Okunması rahat, akıcı çalışan bir alet.

İki farklı kaynak kullandığımı belirtmistim. şimdi bunlarla ilgili enteresan bir durum çıktı.

Bir coospo bc200 ve bir de suunto spartan dan veri alıyorum. Nabız bandı ve kadans sensörünü iki alet de kullanıyor ve bu veriler zaten aynı geliyor.

Coospo, yine coospo marka hız sensörünü kullanırken, suunto hızı gps den alıyor. Ikisini birden kullanarak yapılan biri 40 diğeri ise 60 kmlik turda sonuçlar şöyle

40 kmlik turda
Suunto
SmartSelect_20210801-105253_Suunto.jpg

Coospo
SmartSelect_20210801-105227_CoospoRide.jpg

60 kimlik turda
Suunto
SmartSelect_20210801-105240_Suunto.jpg

Coospo
SmartSelect_20210801-105217_CoospoRide.jpg

Gördüğümüz gibi çok yakın değerler. Ha elbette burada ben coospo verilerine daha çok güvenirim sonuçta sensor kullanıldı. Ama suunto'nun gps çipi de iyi iş çıkarmış.

Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere..

Şimdi iki tura ait max. ve min. yükseklik değerlerini tırmanış ve iniş verilerini koyayım.

60 kmlik turda
Suunto
SmartSelect_20210801-104735_Suunto.jpg

Coospo
SmartSelect_20210801-104657_CoospoRide.jpg

40 kmlik turda

Suunto
SmartSelect_20210801-104813_Suunto.jpg

Coospo
SmartSelect_20210801-104629_CoospoRide.jpg

Gördüğümüz gibi tırmanışlarda 80 metreye kadar,inişlerde yine o civarlarda farklar var. Yine max ve min yükseklikte 15 20 metrelik farklar var.

Hangisine guveneceğimi şaşırdım doğrusu.

Bu arada peşinen belirteyim coospo için gerekli rakım verisini girmek için altitude uygulaması ile başlangıc rakımımı tespit ettim (88 metre) sonra da
Bunu kalibre ettim.

Şu an kafam karışık. Hangisi doğru acaba?

Evet arkadaşlar bir kaç sürüş yaptım cihazla. Öncelikle şunu söyleyeyim ekran büyüklüğü çok ideal. Ne daha büyük ne daha küçük olmasını isterdim. Okunması rahat, akıcı çalışan bir alet.

İki farklı kaynak kullandığımı belirtmistim. şimdi bunlarla ilgili enteresan bir durum çıktı.

Bir coospo bc200 ve bir de suunto spartan dan veri alıyorum. Nabız bandı ve kadans sensörünü iki alet de kullanıyor ve bu veriler zaten aynı geliyor.

Coospo, yine coospo marka hız sensörünü kullanırken, suunto hızı gps den alıyor. Ikisini birden kullanarak yapılan biri 40 diğeri ise 60 kmlik turda sonuçlar şöyle

40 kmlik turda
Suunto
270909 dosyayı görüntüle

Coospo
270910 dosyayı görüntüle

60 kimlik turda
Suunto
270911 dosyayı görüntüle

Coospo
270912 dosyayı görüntüle

Gördüğümüz gibi çok yakın değerler. Ha elbette burada ben coospo verilerine daha çok güvenirim sonuçta sensor kullanıldı. Ama suunto'nun gps çipi de iyi iş çıkarmış.

Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere..

Şimdi iki tura ait max. ve min. yükseklik değerlerini tırmanış ve iniş verilerini koyayım.

60 kmlik turda
Suunto
270913 dosyayı görüntüle

Coospo
270916 dosyayı görüntüle

40 kmlik turda

Suunto
270917 dosyayı görüntüle

Coospo
270918 dosyayı görüntüle

Gördüğümüz gibi tırmanışlarda 80 metreye kadar,inişlerde yine o civarlarda farklar var. Yine max ve min yükseklikte 15 20 metrelik farklar var.

Hangisine guveneceğimi şaşırdım doğrusu.

Bu arada peşinen belirteyim coospo için gerekli rakım verisini girmek için altitude uygulaması ile başlangıc rakımımı tespit ettim (88 metre) sonra da
Bunu kalibre ettim.

Şu an kafam karışık. Hangisi doğru acaba?
BC200 cihazında başlangıç yüksekliğini tespit edip kalibre etmen doğru.
Hangisine güveneceksin sorusu; hepsi birbirinden farklı sonuçlar veriyor. Fazla kafaya takmamak gerekir diye düşünüyorum.
BC107 cihazı GPS'ten yükseklik değerini otomatik veriyor. BC107 cihazı ile telefon uygulaması ile arasında farklar var.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Herkese merhaba ve kazasız bol pedallı sürüşler diliyorum. Bende bir süredir full set coospo kullanıyorum. Sanırım 500-600 km dir hiçbir problem yaşamadan şuda olsaydı demeden kullandığım memnun olduğum bir cihaz , fakat nabız sensörüm en son antremanımı sorunsuz bir şekilde tamamladı. Sonra ki sürüşümde nabız sensörüm çalışmadı pili bitmişmidir acaba dedim evde kullandığım çalışan bir cihazdan söküp pili değiştirdim fakat yine çalışmadı. Böyle birşey yaşayan oldu mu? Acaba taktığım pilde yetersiz gelmiş olabilir mi? Bir de antreman bittikten sonra nabız sensörü bağlantının olmadığını belirtir bir ses çıkartıyordu siz antreman bitiminde cihazı kapatmak için birşey yapıyormusunuz yoksa benim gibi kendi haline mi bırakıyorsunuz?:)

Herkese merhaba ve kazasız bol pedallı sürüşler diliyorum. Bende bir süredir full set coospo kullanıyorum. Sanırım 500-600 km dir hiçbir problem yaşamadan şuda olsaydı demeden kullandığım memnun olduğum bir cihaz , fakat nabız sensörüm en son antremanımı sorunsuz bir şekilde tamamladı. Sonra ki sürüşümde nabız sensörüm çalışmadı pili bitmişmidir acaba dedim evde kullandığım çalışan bir cihazdan söküp pili değiştirdim fakat yine çalışmadı. Böyle birşey yaşayan oldu mu? Acaba taktığım pilde yetersiz gelmiş olabilir mi? Bir de antreman bittikten sonra nabız sensörü bağlantının olmadığını belirtir bir ses çıkartıyordu siz antreman bitiminde cihazı kapatmak için birşey yapıyormusunuz yoksa benim gibi kendi haline mi bırakıyorsunuz?:)
Nabız sensörünün modeli nedir.

Bende de aynısı var. Çok yüksek ihtimal pili bittiğini düşünüyorum. Duracell CR2032 pil alıp tekrar dene. Bende de aynı sorun olmuştu. Pili değiştirdim düzelmişti. Cihazı kapatamıyorsun. Kullanmadığın zamanlarda sensörü göğüs kemerinden ayır. Belki gögüs kemerine bağlı olduğu zaman sürekli bağlantı arıyor olabilir. Ben böyle yapıyorum.

• Beğen
Tepkiler: İCelik
Arkadaşlar; bunlarda Coospo firmanın yeni çıkardığı ürünler;
HW807 Nabız sensörü (Koldan ölçüm yapıyor, şarj edilebilir. Ben çok beğendim.) yaklaşık 40$
270451 dosyayı görüntüle 270452 dosyayı görüntüle
270453 dosyayı görüntüle 270455 dosyayı görüntüle
270456 dosyayı görüntüle

BK805 hız ve kadans sensörü bir arada. Yaklaşık 20$

270457 dosyayı görüntüle 270458 dosyayı görüntüle
270459 dosyayı görüntüle270460 dosyayı görüntüle

İki ürün de çok başarılı olmuş gibi , tabii denemek lazım öncelikle. Nabız sensörünü göğüste kullanıyorum , biraz rahatsızlık verse de sürmeye başlayınca unutuyorum. Ama koldan olması saat gibi daha rahat olur diye düşünüyorum.

Ayrıca hem kadans hem hız sensörü tek cihazda çok iyi bir çözüm gibi. Yine jant teline bir mıknatıs takılıyor ama olsun , çözüm başarılı.

• Beğen
Tepkiler: everhard
İki ürün de çok başarılı olmuş gibi , tabii denemek lazım öncelikle. Nabız sensörünü göğüste kullanıyorum , biraz rahatsızlık verse de sürmeye başlayınca unutuyorum. Ama koldan olması saat gibi daha rahat olur diye düşünüyorum.

Ayrıca hem kadans hem hız sensörü tek cihazda çok iyi bir çözüm gibi. Yine jant teline bir mıknatıs takılıyor ama olsun , çözüm başarılı.
Katılıyorum.

Bende ayrıca gögüsten kullanılan HW808 modelide var. Bu modelin kötü yanı sensörü kapatma olayının olmaması. Kemerde nabzı ölçen plastik elektrodlar katlanıp kırılırsa sensör ölçüm yapmayacaktır. Dikkatli kullanılması gerekir.
HW807 modelinde optik sensör olduğu için problem yok. Pilide şarjlı.
Sürüş sırasında ikisinide kullanıp aralarında fark olup olmadığını görmek gerekir. En kısa sürede deneyeceğim. Sonuçları buradan paylaşırım.

Firma HW808 modelini bir başka nabız sensörü ile karşılaştırmış ve sonuçların mükemmel olduğunu açıklamış. Sonuçlar aşağıda. (karşılaştırdığı cihazı gizlemiş, cihaz nedir bilemiyorum.)
1627903044002.png

• Beğen
Tepkiler: everhard
Arkadaşlar günaydın;

BC200 cihazının altitude olayının GPS'den otomatik olarak alma konusunda Coospo'dan bilgi geldi. Yazılım ile sorun çözülebiliyormuş ve ilk yazılım yükseltmesinde uygulanacağını bildirdiler.

1627966032219.png

Tercümesi
GPS irtifa edinimi için, mühendislik departmanımız geliştirme gerekliliklerini dahil etmiştir ve bu işlevi gelecekteki donanım yazılımı yükseltmelerinde uygulayacaktır. Teşekkürler.

28 29 agustosta aranıza katılıyorum 👍siparişi verdim

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Geri