Evet arkadaşlar bir kaç sürüş yaptım cihazla. Öncelikle şunu söyleyeyim ekran büyüklüğü çok ideal. Ne daha büyük ne daha küçük olmasını isterdim. Okunması rahat, akıcı çalışan bir alet.
İki farklı kaynak kullandığımı belirtmistim. şimdi bunlarla ilgili enteresan bir durum çıktı.
Bir coospo bc200 ve bir de suunto spartan dan veri alıyorum. Nabız bandı ve kadans sensörünü iki alet de kullanıyor ve bu veriler zaten aynı geliyor.
Coospo, yine coospo marka hız sensörünü kullanırken, suunto hızı gps den alıyor. Ikisini birden kullanarak yapılan biri 40 diğeri ise 60 kmlik turda sonuçlar şöyle
40 kmlik turda
Suunto
270909 dosyayı görüntüle
Coospo
270910 dosyayı görüntüle
60 kimlik turda
Suunto
270911 dosyayı görüntüle
Coospo
270912 dosyayı görüntüle
Gördüğümüz gibi çok yakın değerler. Ha elbette burada ben coospo verilerine daha çok güvenirim sonuçta sensor kullanıldı. Ama suunto'nun gps çipi de iyi iş çıkarmış.
Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere..
Şimdi iki tura ait max. ve min. yükseklik değerlerini tırmanış ve iniş verilerini koyayım.
60 kmlik turda
Suunto
270913 dosyayı görüntüle
Coospo
270916 dosyayı görüntüle
40 kmlik turda
Suunto
270917 dosyayı görüntüle
Coospo
270918 dosyayı görüntüle
Gördüğümüz gibi tırmanışlarda 80 metreye kadar,inişlerde yine o civarlarda farklar var. Yine max ve min yükseklikte 15 20 metrelik farklar var.
Hangisine guveneceğimi şaşırdım doğrusu.
Bu arada peşinen belirteyim coospo için gerekli rakım verisini girmek için altitude uygulaması ile başlangıc rakımımı tespit ettim (88 metre) sonra da
Bunu kalibre ettim.
Şu an kafam karışık. Hangisi doğru acaba?