Scudo Sports

Contador Lance gibi efsane olur mu?

@Mustafa ÇAKAR

Kazma Guiza bile yıllık o kadar alıyor.Futbol oyununda verilen paralara bak.Birde bisiklet sporundaki paralara.Konu bu tarafa uzamasın.
Vino galiba tek adam olmak istiyor.Vinoda eski Vino olarak dönerse çoko can yakar Alp'd Huez deki kaçışlarını hatırlarsak:)Gözü çok kara bisikletçilerden:)

Scudo
Merhaba
Bu konu tartışılırken internetten uzak olduğum için yeni yazıyorum.
Ben Fransa turu sırasında Contador'un herhangi bir olumsuz demecini duymadım ama Armstrong'un Contador hakkında iğneleyici konuşmalarını duydum.Bu tur sırasında Contador'un kendini kazanmaya odakladığını gördüm ve kimseyle de uğraşmadı.Takım zamana karşı dışında takıma pek ihtiyaç da hissetmedi ve de pek takımdan destek de görmedi diye düşünüyorum.Dağ etaplarına kadar takımın lideri bile belli değil gibi görünüyordu.Takımdan psikolojik destek göremedi.Bu durumda kendimizi Contadorun yerine koyarsanız hem fiziksel hem de psikolojik bir zorlukla uğraşmanın geriliminin yarış sonunda boşaldığını görürsünüz.Ben bu yarışta Contador'u olumsuz görmedim.Eskiden Lance Armstrong'a karşı sempatim varken Contador'u hedef tahtasına oturtması ve küçümsemesi takım kaptanlığını kabul etmemesi yüzünden sempatim azaldı.Bu benim dışardan algıladıklarım belki olayın iç yüzü farklıdır belki bizim bilmediğimiz takım içinde gelişmeler yaşanmıştır bilmiyorum.Ama ben kararımı dışa yansıyan şeylere göre veriyorum o da Contador bu turda olumsuz birşey yapmadı takımdan gerekli psikolojik desteği görmedi ve de ona pek sempati duymamama rağmen spor/performans açısından büyük iş başardı.Bu performansını devam ettiririrse onun seviyesinde rakip olmadığı için en az 2-3 yıl daha turu kazanır.Onun gelecekteki rakibi Lance değil Andy Schleck,Bradley Wiggins,Vincenzo Nibbali ve Roman Kreuziger.Bunların onun performansına gelmesi zor görünüyor.Şu an için en yakın rakibi olan Andy zamana karşıyı bırakın yokuşta bile onu yakalayamıyor.Belki wiggins tırmanışını contadora yaklaştırırsa onu yakalayabilir o da zor görünüyor.Sonuç yakın gelecek için rakibi yok gibi görünüyor.Bunu bu işle uğraşan Roche gibi kişiler söylüyor biz de aktarıyoruz.
"Eurosport expert Stephen Roche believes Alberto Contador has the ability to join the elite group of riders who have won five Tours de France."
Tercümesi(acizane):Eurosport uzmanı Stephen Roche (1987 TDF şampiyonu) Contador'un TDF yi 5 kez kazanan elit bisikletçi grubuna dahil olma yeteneğine sahip olduğuna inanıyor."
Sonuç olarak Contador'da doping çıkmazsa büyük bisikletçiler arasına girecek gibi;şimdi bunun sancısı yaşanıyor gibi görünüyor ama bu böyle giderse zamanla bunu da kabul etmeleri gerekecek.

@hamit kahraman
evet insan doping alınca öyle oluyor heralde,gözü birşey görmüyor,kazanma hırsı bürüyor,ve diğer tüm başarılara gölge ve soru işareti düşüyor

• Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz
@serkkan
Buna katılmıyorum. O turda Contador herhangi bir başka takımın içinde olsa yine de turu alırdı. Süre farkı çok büyük. Takımın domestiklerinin ikiye bölündüğünü ve tam takım desteği olmadığını da unutmayalım.

Sıkı dostluk kısmına da katılmıyorum. Lance o tip bir insan değil. Puanını verdiyse Contador orda kalır.

@gurol

Değişik bir bakış açısı , olabilir tabi fakat olayların içinde olmadığımızdan ve kişileri birebir tanımadığımızdan ancak tahmin ötesine geçemeyiz.

Takımınız olmadan yarış kazanamazsınız tek başına olmaz demek istemiştim ;)

hasta yatagında amstrongun kıtabını okuyarak hayatta kalmayı basardıgını soyleyen kişi,bir kac yıl sonra asla iyi bir arkadas degılız ve onu hıc bır zaman ornek almadım dıyebılecek kadarda şımartılmıs.

• Beğen
Tepkiler: ayla abdan
merhaba
benim dikkati çekmek istediğim geçen mesajda da belirttiğim gibi yarış esnasında demeç trafiğini Contador'un başlatmamış olması ve sert karşılıklar vermemesi kendini yarışa vermesidir.Benim dışardan izlediğim kadarıyla Armstrong'un demeçleri olmasa hiçbir çekişme de yaşanmayacaktı.Bu açıdan ben Contador'u suçsuz buluyorum.Armstrong'un Contador'la dolaylı yoldan niye uğraştığını anlamakta zorluk çekiyorum; belki onu insanların gözünden düşürmek istedi belki de liderliğini kabul etmek istemedi.Armstrong'un kendini sürekli marka gibi ön plana çıkarması kendini takımdan üstün görüyor gibi görünmesi beni rahatsız etti.Olaylara bir de değişik açıdan yaklaşırsak değişik şeyleri; belki daha doğru şeyleri görebiliriz diye düşünüyor herkese selamlar saygılar diyorum.Sonuçta tartıştığımız kişiler bizim sporcularımız değil inşallah en kısa zamanda kendi sporcularımızı bu şekilde tartışırız.

• Beğen
Tepkiler: serkkan
Ne kadar boş bir tartışma... Adam (Contador) zaten efsane oldu bile. Kabul,
Armstrong çok büyük prestije sahip, ama her sene sadece bir büyük tur koşup yedi'de yedi yapacağına üç büyük turu da koşup alsaydı da - hadi ikisi olsun - öyle görseydik efsaneyi.
Takım kaptanı kim olacak konusuna gelince ; hani Armstrong Giro'yu kazanmaya odaklanacaktı da, Fransa'da Contador lider olacaktı? Bu konuda çoktan anlaşmaya varılmışken Armstrong gitti köprücük kemiğini kırıp Giro hayalini yitirdi. Geriye Fransa kalınca da, afedersiniz ama "kıvırtıp" yan çizmedi mi? Düşüp kaza yapan kendisi, kıvırtan da kendisi. Geri dönüşünün de kansere dikkat çekmekle alakası olmadığını, başlıca nedenin hırs ve ego olduğunu herkes kabul ediyor. Hasbelkader "Yaşama Çevrilen Pedal"ı okuyan "Vay, vay,
vay, kanseri yenmiş de gelmiş" deyip yere göğe sığdıramıyor adamı. Sen gel İstanbul'un varoşlarında yaşam sürerken bir kansere yakalanıp yen de, paran pulun olmadan, TDF kazanmadan efsane ilan edelim seni.
Kendi döneminde Armstrong'u hayranlıkla izledik, o dönem de bitti. Efsane olmasında en büyük pay da günümüzde medyanın gücü ve iletişim teknolojisi.
Varlığı tura büyük bir renk kattı, bu da su götürmez bir gerçek.
Şunu da unutmayalım ki, Armstrong kendi ülkesinde de çok sevilen bir kişi değil. Halk arasında "Teksas hanzosu" olarak anılıyor, ayrıldığı eşine büyük haksızlık ettiği kanısı çok yaygın.
Doktorunu kimseyle paylaşmaması şüphe doğuruyor. Bakın, son olarak kan değerleri de hep aynı sabit seviyede çıktı. Geri dönüşünden sonra bir foyası çıkarsa, şu ana kadar üzerinde hiçbir şüphe bulunmaya Contador için "dopingli çıkmazsa" diye yorum yapanlar ne diyecekler merak ediyorum doğrusu...

Bisiklet sporundaki yetenekleri "Lance ve diğerleri" diye ayıracak kadar takdir ediyorum Lance Armstrong'u.......Contador "süper bir yetenek"...Efsane olur mu? 37'sine gelince bulunduğu yere bakmak lazım...

"Boş bir tartışma" diyerek kırıcı olduysam özür dilerim, ancak toplamı 13 sayfayı tek seferde okuyup, "hikmeti kendinden menkul" büyük otorite arkadaşların
"Contador bu kafayla giderse...; Contador eliyle silah atar gibi yaparsa..." kabilinden, Erman Toroğlu'na bile parmak ısırtacak yorumlarını görünce konuyu
toptan mundar eden bir giriş yaptığımı kabul ediyorum.
Lance Armstrong'un, sadece sportif başarısıyla değil, kişiliği ve centilmenliğiyle de bir efsane olduğuna kimsenin birşey söylediği yok. Lance'ci - Contador'cu gibi bir zıtlaşma içinde de değilim. Ancak öyle yorumlar yapılıyor ki, neredeyse
"kanseri yenip gelmezsen O'ndan büyük sayılmazsın" gibi bir sonuç çıkacak.
Öte yandan, Contador gibi bir yetenek de neredeyse idam sehpasına gönderilip infaz edilecek.

"Öğreten adam" konumundaki tüm arkadaşlara saygılarımla...

bence şimdiden efsaneler arasına girdi.3 büyük turu da kazandı.önünde çok uzun yıllar var.lance kadar iyi mi ? orası tartışılır.onu zorlayacak pantani,ullrıch,mayo,zulle gibileri yok şu anda bana göre.bakalım görücez.

Lance'le 2009 fransa bisiklet turundan sonra yapılan ropörtajı dinledim..Aynen sözleri şunlar:

-Fransa bisiklet turunu her zaman en iyi olan kazanır.Bu senede aynısı oldu.

Ayrıca takım olmadan kazanamaz demiş Lance. E peki kendisi tek başınamı kazanmış 7 şampiyonluğu?

@sitix
Lance'i efsane yapan kanseri yenip 7 kez Fransa turunu kazanmış olması mı?Bence bir kişiyi gözümüzde çok fazla büyütmeden başka özelliklerine de bakmak lazım.38 ine geldiğinde seni geçen biri varsa hakkını vereceksin onu küçümsemiyeceksin.

ya dahada sadece sporsal başarıların sporcuyu efsanestırdıgını dusunen arkadaslar mevcut.
bukadar olur ya.
contador efsane olur ama
sadece efsanelıgın yarıs kazanmaktan gectıgını dusunen yapay ve egoıst sporcuların efsanesı olur.

• Beğen
Tepkiler: ayla abdan
Bu sorunun yanıtını almak için bu sene oldukça uygun. Eğer Contador bu sene 3 Grand Tour'dan ikisini bu Astana ile kazanmayı başarabilirse, Paris-Roubaix' ye katılmaktan korkmayıp kazanabilirse ve Ronde van Vlaanderen'i kazanabilirse bir efsane olur benim için. Lance de bunları yapmadı o sebeble ikiside büyük sporcu ama Merckx değiller.

@Goflet
Orada onu demek istememiş. "Takım olmadan kazanamazdı o yüzden takımın hakkını versin" gibisinden söylemiş. Kendisi takıma çok önem verirdi çünkü, sürekli "takımım olmadan kazanamazdım" derdi.

• Beğen
Tepkiler: mcanb
Geri