Scudo Sports

Contador Lance gibi efsane olur mu?

@serdar canıbeyazSerdar kardeşim, sen bunca senedir nerdeydin? Ben mümkünse senin gibi bir kişilik ve sporcu ile tanışmak ve deneyimlerinden yararlanmak istiyorum. Belki de sayende bu yaştan sonra bilgi olarak ve fizyolojik olarak ilerletebiliriz.

Vallahi süper.

Scudo
Siret Uslu'nun (link) adresindeki yazisindan alintidir:

....
” İz bırakmak mühimdir. Ama dahada önemlisi izinden yürütebilmektir ”
İşte budur Contador ve Lance kıyaslamasında varılacak nokta
....

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
@serdar canıbeyaz

Sevgili Serdar,

Seni tanımam, o yüzden üzerine almanı istemem; genele yazacağım.

Forumda herkes birbirine "giydirmekle" , öylesine yazmakla meşgul. Neden ; eğitimsiziz. Bilgiyi algılama ve sorgulama bize öğretilmiyor.

Karşımızdakine bir şeyi yazdığı zaman hemen kafadan gidiyoruz; kim olduğunu bilmeden... Elmalarla armutları karıştırıyoruz ; ondan sonra hesap tutmuyor.

Hepinizin yazdıkları öyle elmalar ve armutlar ki inanılmaz. Daha statik ve dinamik egsersiz ayrımını bilmeden VoMax2'ye girmişsiniz...

Bence bu yazıyı okuyan herkes kendine bir pay çıkarsın... Kimse de üstüne; şahsi almasın.

• Beğen
Tepkiler: AtilaF
@Aybars Öge Sürücü

alındıgım ettıtıgm yok benım sadece anlam veremedıgım contador gıbı yapay bır fızıgı yapay bır zekayı eşsiz kılmaya kalktılar karsı cıkıncada spordan anlamıyor olduk sadece kıtaplarda okuduguyla yetınen ınsanlarla ugrasmak aman aman

@serdar canıbeyaz

Serdar günümüzde büyük sporcular; aslında büyük projeler. Daha küçük yaşta testler ve yönlendirmelerle ne Armstrong'lar, ne Contador'lar buluyorlar.

O yüzden hepsi "yapay" ; zekasını tartışamam, adamla yüzyüze gelmedim ki. Ha akıllı değil, ben olsam Lance'in popülaritesinden nemalanıp üzerine Turu da alırdım. O tuttu laklak etmeyi seçti.

@serdar canıbeyazEstağfurullah ne haddime seninle aşık atmak. Yanlış anlamanı istemem, resimdeki (avatar) ben değilim, resim hoşuma gitti koydum. Ne işim olur benim bisikletle, Cinelli formasıyla...

@gurol

ben yerını bılen sporcu ruhu tasıyan ınsanlarla aşık atmam meydan okuduugm kısıler haddını bılmeyenlerle sporun okuldan ogrenıldıgını zannedenlerle

• Beğen
Tepkiler: Oxsy
@serdar canıbeyazSerdar kardeşim, (sanırım kardeşim diyebilirim sana, zira yazdığın yaş doğruysa senden 15 ay büyüğüm)

Elbette yukarda yorum yazmış tüm okullular tek kelime spordan anlamıyor olabilir. Ama şunu da kabul etmemiz gerekmez mi? Okullu olup da bu işi gerçekten iyi bilenler de var. Mesela Lance'in antrenörü okullu... Camiayı fazla tanımasam da eminim Türkiye'de de gerek Bisiklet gerek Triatlon sporu ile uğraşan ve okullu olan iyi hocalar sporcular vardır. Bu insanlar olmasa 32 yıl sonra nasıl olur da geçen sene yol bisikletinde olimpiyata gidebildik?

Senden ricam, hani istediğine meydan oku ama, lafların da ortada herkesi hedef almasın. Böyle yaparsak hem burayı kirletir, hem de hiddeti arttırırız. Sen de bilirsin uzak doğu öğretilerinde ustalık sakim olabilmekle başlar.

contador un büyümesi lazım,arkadaşlarında dediği gibi contador hiç bi zaman lance gibi olamaz bence aynı spor yapıp ayrı kulvarlarda koşuyorlar.bu arada contador un yaptığı el hareketi havaya doğru ateş etmek değil.12 den vurdum demek istiyor.:)

Değerli arkadaşlar gayet güzel giden bir konu sonlara doğru karşılıklı atışmaya dönüşmüş bu forumunun hiç bir bölümünde istemediğimiz şeylerin başında gelir.Bu konuda yazan herkesin oldukça bilgili olduğunu görüyor ve saygı duyuyorum ama bu şekilde devam ederse konuyu kapatmak zorunda kalıcam ve akabinde bazı üyeler forum çerçevesinde ceza alacaklardır.Bazı mesajları sildim ,temizledim sizden ricam mesaj yazan herkesin yazdığı yazıyı 2 kere okumadan gönder tuşuna basmamaları, hepinize iyi forumlar.

küçük bir bilgi ;gurol hocanın avatarındaki resim bizzat kendisidir ve italyadaki cinelli firmasında yönetim kadrosunda çalışmaktadır,Ayrıca yıllarca Türkiye Bisiklet fedarasyonundada görev almıştır ,bildiğim kadarıyla bazı sedona kadroların dizaynı da kendisine aittir. eğer bilmeyen yada unutan varsa hatırlatim dedim

@Aybars Öge Sürücü

contador'un mütevaziliği eksik geliyor bana.
ego işte, sürtüne sürtüne traşlanıyor fazlası alınıyor bedenden. "iyi" olmak değil de, sıkı olmak lazım. oturup kalkmayı bilmek lazım gibi. bir sohbette dinleyip de desturla sözü almak ve kendini dinletmeyi becermek lazım. o zaman lafının da değeri olur sürekliliği olur.
contador patlıyor gidiyor. "yeni nesil" bir çocuk gibi. bilinç eksik sanki. bir resme bütünüyle bakmak lazım. tarihi, felsefeyi, sosyolojiyi, insanı, mitolojiyi bilmek lazım. o zaman ister istemez bilgi bedene, duruşa, dile yansır.
bence "yeni nesil" siiporcularda kimi "sosyal sorumluluklar" eksik. eski adamlar alttan yeni adam yetiştiriyorlar...bu durum kalıcı yapıyor onları.
burada da "düzgün ve özgün" cümle kuranların devamlılığı, takibi olacak zaten.

edebiyattan da korkmayın, heryerde konuşarak ilişki kuruluyor...sustuğu yerde de duruşuna bakıyorlar adamın. o yüzden iyi fotoğraf çektirirler :)

ama contador bu turda yalnız kaldı. bruynel ile lance bi telaslandılar takımdı sponsordu diye...
iyi bi takıma ve iyi de psikologa görünürse contador bi yakalar durumu gibime geliyor...

• Beğen
Tepkiler: serdar canıbeyaz
@serdar canıbeyaz

Serdar, daha önceki mesajlarımdan dolayı, forum önünde senden özür dilerim.

Evet, uzun süre bu sporu yaptım, daha sonra federasyonda da görev aldım. Yılbaşından beri de İtalyada bisiklet üzerinde çalışmaktayım. Ve senden 15 ay değil 15 yaş büyüğüm. Ama bunların hiçbiri seni küçük görmememi sağlamamalı ve sağlayamaz.

Gerçekten özür dilerim.

asıl ben ozur dılerım hocam belkıde sızler gıbı yeteneklerın mutavazı sporcuların olduugu bır yerde bir an sahısa duydugum hıddet karsısında sızlerın varlıgını unutmus olabılırım.bunun ıcınde gercek sporcularımızdan ozurde dılıyorum.
ama acık yureklılıkle sunu soyleyebılırım benım sıdık yarıstırma bılgı yarıstırma gıbı bır derdım yok benım tek karsı cıktııgm husus burada efsanenın yarıs kazanmayla, kolay olunmuyacagını sporun sadece okul sıralarında ogrenılmıyecegını kmı zaman fızıge bilime mantıga aykırı oldugunu gosterebılmektı.

Bakın bir daha soruyorum; konu özüne dönmezse ben özüme 10.000 yıl önceye dönüp elde odunla döndüreceğim sizi :)

Peki efsane olur mu olmaz mı?

1) Bence olur ama dopingli çıkmazsa...
2) Olmasa ne olur; tarihte kaç bisikletçi var 2 Büyük Turu da kazanmış, öyle yüzlerce değil yani.
3) Ayrıca biz "olur - olmaz; yapay bu, feyk abi, Lance'e çok ayıbetti" derken o gene sene de 1 milyon Avrosunu alır paşa paşa biner :)

@Aybars Öge Sürücü

Astana'nın son teklifi yıllık 4 milyon € abi reddetmiş. Sebep Vino :D

eş kutuplar birbirini iter ;)

Geri