Scudo Sports

Çok yoruluyorum...

Scudo
benim de bacak kaslarım ağrıyor ne yapabilirim?

Beslenmeye dikkat etmek lazım araçların akaryakıtı araç için besinse bizimde beslenmemiz bisikletle birlikte hareket enerjisine dönüşüyor.

@Desert Fox
Bisiklet kaslarla çalıştığı için normal :D daha çok antrenman yapıp ağrıyı sevmeye bak :) ha bir de başlamadan bacakları güzelce esnet.

@Desert Fox bende de oluyor. Ama sürüş öncesi ısınma ve acma germe hareketleri yapmiyordum. Ayni zamanda sürüş sonrasi soğuma ve acma germe harketleri de yapmıyordum. bunlari yapmaya başlayınca agrilar azaldı. Isinma soguma acma germe hareketlerini arastirip bakabilirsiniz. Zaten her halukarda yapılmalıdır.

@Mustafa Zeybek ya 5 km lik sürüşte de ağrıyor 30 km lik sürüste de hadi uzun mesafede anlarım da kısa mesafede neden?

Yaptığınız mesafeleri kademeli olarak artırmalısınız. 160 km çok iyi bir psikolojik güç, motivasyon boravo o ayrı konu ama kontrosüz zorlarsanız vücudunuzu sakatlıklar başlayabilir. Beslenmenize de dikkat etmelisiniz efora bağlı olarak yarım saatte bir vs protrin bar gibi şeyler yemelisiniz. Hatta yarışmıyorsanız oturup "gerçek yemek"yeyin

@enes_vl hocam cidden faydasını gördünüz mü?

@enes_vl hatta sonrasında da zaten bu hareketler yapılıyor olmalı özellikle yoğun antrenmanlardan sonra. Daha da önemlisi tendonlara ve kaslara roller ile iyice ezilerek masaj yapımalı ki laktik asit ve enflamasyon dağılsın.

@Desert Fox
Açıkçası benim bilme şansım yok. Açma germeyi küçümseme. Benim şuanda dizim ağrıyor ama sürmeden önce bacaklarımı güzelce gerdirdiğimde ona bile iyi geliyor.

@Mustafa Zeybek baktım da internette bir sürü teknik var senin bildiğin iyi teknik varsa atsana bana

Kan değerlerine bir baktır, B12 eksikliği gibi durumlarda yorgunluk - bitkinlik yaşar insan. İster SPD kullan ister oturuşunu düzelt kan değerlerin sıkıntılıysa her türlü yorgunluk çekersin.
Beslenmeni kafana göre düzeltmen de kısa sürede sonuç vermez. Sen "Kan değerlerini ölçtür" varsa bir eksiklik hem ilaçlar hem de o vitamini sağlayan besinlerle toparlarsın vücudunu.

@Desert Fox
Basketbol oynarken yaptığım hareketleri yapıyorum. Mesela tek bacağımı yüksek bir masanın üstüne çıkarıp ayak ucuma doğru dokunmaya çalışıyorum.(bacak dümdüz olacak) Ya da ayaktayken bacaklarımı birleştirip, dizlerimi bükmeden ayak uçlarıma dokunmaya çalışmak gibi.

Yattığım yerde bir bacağımı yere 90° den büyük açı yapacak şekilde (ne kadar yapabilirsen) düz pozisyonda tutarak kaldırıyorum.(yine bacağı bükmeden)
DSC_1497.JPG (yan döndürüyor)
Bir de yattığım yerde üst vücut sabit ama alta vücudu yana yatırarak yaptığım hareket var. Sağ bacağı sola, sol bacağı sağa gerdiriyorum. DSC_1498.JPG
Fotoğrafları çekerken yaptığım bile rahatlattı :D
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Bacaklarının arkasındaki kasların gerildiğini net hissedeceksin. Oturduğun yerden dene. Oturduğun yerde demişken, şu da işe yarar. Aynı zamanda menisküs antrenmanı(mış)
DSC_1499.JPG

Bu hareketleri yaparken kaslarını hissetmiyorsan yanlış yapıyorsun demektir. Onu da belirteyim

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
@Switchover @Desert Fox Şöyle basit sorularla başlayayım evde ne yağı kullanıyorsunuz. Abur cubur ne derecede acaba? Ne gibi içecekler tüketiyorsunuz?

@Desert Fox Ggzersizlerde en basitinden ayakları v şeklinde aç 1 elin ayağında diğer elin çizgi hizasında yukarıda olması :D

• Beğen
Tepkiler: Switchover
@JusTiMe hocam gazlı içecek alıp içmiyorum,evde ev yemeği oluyor genelde zeytinyağlı olur,abur cubur pek yemiyorum belki haftada 1 çikolata anca.3 öğün yemeğimi de yiyorum

@Mustafa Zeybek o kasları hissederek 3-4 hareket yaptım biraz rahatlattı bakalım sabah tekrar yapıp sürüşe öyle çıkayım ne kadar fark edecek

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@Desert Fox
Acıya dayanabildiğin kadar yap. Sürüş bitince tekrar yap :harika:

Başta çok yapamazsın zaten ama gün geçtikçe farkı göreceksin

@Desert Fox İnsansın sonuçta ağrıyacak elbette dert etme sporunu yap ayaklarını geliştirdikçe ağrıların gittikçe azalacak elbet aynı mesafelerde :)

@Switchover

Terleme ve yanmanin sebebi kalitesiz (Çin işi forma) olabilir. Formanin işi sizin terinizin kurumasini saglamak zaten. Bisiklet uzerinde sirilsiklam pedal ceviriyorsaniz o forma isini yapmiyor demektir o_O

Eve geldiginizde bayilacak gibi olma sebebibiz karbonhidrat depolarinizin tamamen bosalmis olmasi ve sizde adeta bir duvara carpmis etkisi yaratmasidir. Saatlik 30 gr karbonhidrat aliniz. 160 km'lik bir bisiklet turu 6-8 saat arasi surecektir kabaca. Bu da 240-320 gr karbonhidrat yakilacagi anlamina gelir (cok ama cok kabaca)
Su tuketimine de dikkat edin. Kandaki su miktari azaldikca kan yogunlasiyor, adeta camur gibi oluyor bir noktada. 160 kmlik bir yolculukta oldukca fazla siviya ihtiyaciniz olacaktir. Hava soguk, bu yuzden yaz sezonu kadar degil ama, yine de en asagi 4 matara su gider diye tahmin ediyorum.

Bisiklet uzerinde acikmanizi, veya susamanizi beklemeyiniz. Acikinca veya susayinca, gec kaldiniz demektir. Kendinizi zamanla taniyip, "ben 1.5 saattir hicbirsey yemedim, artik birseyler yemem lazim" diye dusunerek, mantiginizla hareket etmeniz gerekiyor. Ornegi kabaca verdim.
Yaniniza, cebinizde tasiyabileceginiz bol miktarda kuruyemis, 2-3 muz aliniz. Yine her durakta durarak cebinize tadimca barlardan depolayiniz, bu barlarda cikolata olmadigi icin erimez. Snickers, canga, rodeo gibi barlari cebinizde depolayamazsiniz erir o_O

Yine 160 kmlik bir turda (onerim 100. Kmde) buyuk bir mola vererek 45 dk istirahat + yemek molasi verip, duzgun bir ogun yemenizdir.

Sinuzit bende de var, yaz sezonu disinda mutlaka bere takiniz kask altina

@Desert Fox
Bisikletiniz size uygun kadro boyunda mı? Sele yüksekliği iç bacak boyunuza göre ayarlı mı?
Eğer günlük aktivitelerde bir ağrınız yok, 5km sürüşte sorun varsa bisikletin ergonomik ayarlarını kontrol etmekte fayda var derim.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Desert Fox

@Desert Fox

Bacak kasi agrisinin sebebi kasin parcalanmis olmasi. Bundan onceki gunlerde bacak kaslarinizi oldukca zorlayan surusler yapmissiniz. Bu surusler sonrasi kaslarda parcalanma olur. Vucut gelistirmede de boyledir. Aldiginiz proteinlerle parcalanmis olan bu kaslar hem tamir edilir hem de hacmen buyur. Yani agri, kaslarinizin guclendigine isarettir. Ve duruma gore 1 haftaya kadar devam edebilir.

Yapmaniz gereken sey, henuz kendini onarmayi tamamlamamis kasi daha da zorlamamaniz. Kas sakatligi yasayabilirsiniz. Şu anlik isinma hareketi yapmak, veya daha farkli yontemlerle antrenman yapmaktan çok, dinlenip toparlanmaya ihtiyaciniz var. Sporfan uzak kalmak istemiyorum derseniz de yuruyus yapin. Muhtemelen kalf ve baldir kaslariniz agriyor. Agrilar hafifleyecek giderek. Hatta elinizle bastirdiginizda da agriyordur muhtemelen, bu tam olarak bahsettigim problem. Kaslarin toparlanmasina zaman verip, antrenmanlara o zaman baslayin. Eksik veya yanlis yaptiginiz birsey yok gibi, sadece dinlenmelisiniz, cunku kaslar toparlanamamis, tamir olamamis

Geri