@Switchover
Terleme ve yanmanin sebebi kalitesiz (Çin işi forma) olabilir. Formanin işi sizin terinizin kurumasini saglamak zaten. Bisiklet uzerinde sirilsiklam pedal ceviriyorsaniz o forma isini yapmiyor demektir
Eve geldiginizde bayilacak gibi olma sebebibiz karbonhidrat depolarinizin tamamen bosalmis olmasi ve sizde adeta bir duvara carpmis etkisi yaratmasidir. Saatlik 30 gr karbonhidrat aliniz. 160 km'lik bir bisiklet turu 6-8 saat arasi surecektir kabaca. Bu da 240-320 gr karbonhidrat yakilacagi anlamina gelir (cok ama cok kabaca)
Su tuketimine de dikkat edin. Kandaki su miktari azaldikca kan yogunlasiyor, adeta camur gibi oluyor bir noktada. 160 kmlik bir yolculukta oldukca fazla siviya ihtiyaciniz olacaktir. Hava soguk, bu yuzden yaz sezonu kadar degil ama, yine de en asagi 4 matara su gider diye tahmin ediyorum.
Bisiklet uzerinde acikmanizi, veya susamanizi beklemeyiniz. Acikinca veya susayinca, gec kaldiniz demektir. Kendinizi zamanla taniyip, "ben 1.5 saattir hicbirsey yemedim, artik birseyler yemem lazim" diye dusunerek, mantiginizla hareket etmeniz gerekiyor. Ornegi kabaca verdim.
Yaniniza, cebinizde tasiyabileceginiz bol miktarda kuruyemis, 2-3 muz aliniz. Yine her durakta durarak cebinize tadimca barlardan depolayiniz, bu barlarda cikolata olmadigi icin erimez. Snickers, canga, rodeo gibi barlari cebinizde depolayamazsiniz erir
Yine 160 kmlik bir turda (onerim 100. Kmde) buyuk bir mola vererek 45 dk istirahat + yemek molasi verip, duzgun bir ogun yemenizdir.
Sinuzit bende de var, yaz sezonu disinda mutlaka bere takiniz kask altina