Scudo Sports

Çok yoruluyorum yokuş çıkarken zorlanıyorum...

@suyunsesi hocam pek çoğumuz aynı yoldan geçti, güzel anlatmışsınız..benimde ilkokuldan lise sona kadar 2 bisikletim olmuştu. toplasan 200 km yapmamışımdır sanırım...orta 1 de bisiklet çalınınca "pejo" alındı..bisiklet durdu..lisede bir heves büyük bisiklet alındı ama motor yine ön plandaydı. bizimkisi şuan biraz geçmişe özlem sanki ama beyinler değişti tabi istemesekte daha profesyonel giriyoruz olaya..
Sevgili arkadaşım, kıymetli kardeşim bildiğim kadarıyla yaşın 50+, kilon da 100+. Bu koşullarda ancak 45 kadansla çıkabildiğin yokuşu 80 kadansla çıkmaya çalışınca Allah korusun istemediğin sağlık sıkıntılarıyla karşılaşacaksın. İsmini vermek istemiyorum, İstanbul 'da birlikte antrenman yaptığımız eski milli bisikletçilerden sevdiğimiz bir abimiz bu yokuş hırsı yüzünden rumeli feneri yokuşunda bisikletin üstündeyken vefat etti. Bizleri çok üzdü, 56 yaşındaydı ve bisikleti çok severdi. Bizim yaşlarımız artık ancak dayanıklılığa yönelik sürüşlere izin verir. Böyle anaerobik performans çalışmalarını gençlere bırakalım. Benimki acizane basit öneri, seni seviyoruz. Bacakların, kalbin ne istiyorsa o kadarlık sürüş yap..Selam ve dua ile...

dip not : mutlaka bir nabız ölçer saat ile sürüşlerini yaparsan daha kontrollu olur...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
@Süper Dede Son zamanlarda malum zwift olayina giris yaptik mecburen simdi bilincli bir sekilde zone 2-zone 3 sürüşleri yapıyorum hem kiloma hem de dayanikliligima cok faydasi oldu. Malum hayat sartlari nedeniyle sadece haftasonlari sabah erken tempolu surusler birsey kazabdirmiyormus onu anlamis oldum. Bu isler bitince trainer i elden cikartirim diyordum ama haftaici antreman icin bicilmis kaftan. Hanimdan izin alma derdide yok 😁

@Süper Dede Son zamanlarda malum zwift olayina giris yaptik mecburen simdi bilincli bir sekilde zone 2-zone 3 sürüşleri yapıyorum hem kiloma hem de dayanikliligima cok faydasi oldu. Malum hayat sartlari nedeniyle sadece haftasonlari sabah erken tempolu surusler birsey kazabdirmiyormus onu anlamis oldum. Bu isler bitince trainer i elden cikartirim diyordum ama haftaici antreman icin bicilmis kaftan. Hanimdan izin alma derdide yok 😁
Bildiğim kadarıyla senin ttubr'ye katılma şansını da hanım engelliyor... :D Neyse zwift güzel bir uygulama ama trainer kesinlikle dışarıda sürmenin tadını vermiyor. En fazla 2 saat sürebildim, onda da kafayı sıyırdım...:koptum:Antrenman için kullanıldığında trainer çok faydalı. Hele antrenman tekniklerini biliyorsan dantel gibi işlersin antrenmanını. Şu sokağa çıkma yasağı bitip de havalar düzelince trainerla ayrılıcaz. Daha fazla çekemem kaprislerini...:koptum:

@Süper Dede bilmukabele, arkadaşınıza çok üzüldüm...tavsiyeleriniz değerli benim için saolun..

kısmet diyelim..😁🤣

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
10kmlik yüzde4 eğime sahip yolu herhalde 35e yakın ortalama ile bitiririm. 🤔🙄😯@Burak B.
Hocam Strava hesabınız varsa sizi takip etmek isterim😇
@Burak B.
@HakanAydn inatla strava kullanmıyorum diye dayak yedim bi ara..
Kilonuzu 60kg bisikletin ağırlığını 8kg yeni yağlanmış zincirler ve aerobar dan tutarak %4 eğimde 35km/h ile gidebilmeniz için yaklaşık 473 watt güç üretmeniz lazım.
Sitenin linkini bırakıyorum siz ağırlıkları güncelleyip bize gerçek yaklaşık watt değerini paylaşabilir misiniz?
(link)

Son düzenleme:
merhabalar, bisikletimde aynakol SHIMANO ACERA FC-TY301-48/38/28TX170L ruble ise SHIMANO MF-TZ500-7-14/28T bunu 14 34 ruble ile değiştireyim diyorum eğer kendim değiştirebilirsem yaklaşık 85 liraya mal olacak sizce değer mi ? dik rampalarda daha iyi olur diye düşünüyorum.

merhabalar, bisikletimde aynakol SHIMANO ACERA FC-TY301-48/38/28TX170L ruble ise SHIMANO MF-TZ500-7-14/28T bunu 14 34 ruble ile değiştireyim diyorum eğer kendim değiştirebilirsem yaklaşık 85 liraya mal olacak sizce değer mi ? dik rampalarda daha iyi olur diye düşünüyorum.
Dik rampalar için kesin çözüm olur....

peki bu durumun bana başka açılardan bir zararı olur mu ? bazı arkadaşlar çok gereksiz kondisyonu geliştirmene bakmalısın diyor
34 lü ruble %15-20 eğimli yokuşlarda ve 1-3 km çıkışlarda çok verimli olur. Kondüsyon geliştirerek o rahatlığa erişemezsiniz. Sonuçta karar sizin...

34 lü ruble %15-20 eğimli yokuşlarda ve 1-3 km çıkışlarda çok verimli olur. Kondüsyon geliştirerek o rahatlığa erişemezsiniz. Sonuçta karar sizin...
çok teşekkürler peki bisiklet üreticisi neden 34 lü ruble takmamış 28t ile arasında fiyat farkı yok gibi bir şey

çok teşekkürler peki bisiklet üreticisi neden 34 lü ruble takmamış 28t ile arasında fiyat farkı yok gibi bir şey
Kimi binlerce km yol yapar ama hiç tırmanış olmaz, kimisi her sürüşünü tırmanışla planlar. Yine aynı şekilde kimisi kolay tırmanmak iater kimisi hızlı. Yani ruble - aynakol oranı bisikletçinin kondisyon ve sürüş profiline bağlı bir tercih meselesi 👍

@KAYGISIZUÇURTMA Peki ne kadar süreçte verdiniz kilolari ben henüz yeni başladım

10kmlik yüzde4 eğime sahip yolu herhalde 35e yakın ortalama ile bitiririm. 🤔🙄😯@Burak B.
Hocam Strava hesabınız varsa sizi takip etmek isterim😇
@Burak B.

Kilonuzu 60kg bisikletin ağırlığını 8kg yeni yağlanmış zincirler ve aerobar dan tutarak %4 eğimde 35km/h ile gidebilmeniz için yaklaşık 473 watt güç üretmeniz lazım.
Sitenin linkini bırakıyorum siz ağırlıkları güncelleyip bize gerçek yaklaşık watt değerini paylaşabilir misiniz?
(link)

Size destek olmak için yazıyorum.

WADA'ya (Dünya anti doping ajansı) 7,9 watt/kg lık oranı %4 lük yokuşta 10 km boyunca devam ettiren birisi var dense test yapma ihtiyacı bile duymadan direkt ''doping'' yazar.

Pro pelotondaki top class genel klasmancılar bile yokuşta 6 watt/kg ı çok zor görüyor.6 yı geçtiğinde WADA diyor ki gel kardeşim burası forum değil sen neyin kafasını yaşıyon , ne içtin de bunu yapabildin diyor.

Geri