Kış mevsiminin sonlarına doğru geldik. Yakında gece binicilerinin ve gece binişlerinin sayısı artacak. Maalesef bisikletçi arkadaşlarımızın birçoğu aydınlatma konusunda sorun yaşıyorlar. Kimisi düşük fiyatlara yüksek aydınlatma elde edemediğinden kimisi de iyi bir aydınlatma elde etmek için yüksek fiyat ödeyememekten, kimisi de erken biten pillerden şikayetçi. Gerçekten arkadaşların hepsine de hak vermek gerekiyor. Bir defa 3 ledli, 5 ledli, 7 ledli farlar sokak aydınlatmalarının yeterli olmadığı yerleşim yerlerinde kesinlikle yeterli olmaz. Bu farlar sadece sokak aydınlatmalarının yeterli olduğu yollarda karşıdan gelenler tarafından fark edilmeyi sağlar. Yerleşim yerleri dışında ise özellikle dağ patika yollarında bunları kullanmak büyük bir hata olur. Zaten ledli farların odaklanma gibi bir özellikleri yok. Bu durum büyük bir eksi. Halojen farlar ise ledli farlardan iyi aydınlatsalar bile çabuk biten pillerinden dolayı sorun oluşturuyor. Benim makul fiyata iyi bir aydınlatma elde etmek için iki değişik tavsiyem var. Birincisi mahalle arası bisikletçilerde satılan nikelajlı farlardan 1 adet alın. 1 adet de 20 liranın altında satılan ışıldak alın. Işıldağın aküsünü söküp bisikletin suluk kafesine koyup sabitleyin. Aldığınız nikeljlı farın içerisinde bulunan 6 Volt 2.4 Watt lık ampulü sökün. Elektrikçiden 1 adet mini düğme, yeterince kablo, 1 adet de 6 Volt 6 Watt lık ampul alın. Ampulü nikelajlı farın içine takın. Diğer işlemleri kendiniz yapabiliyorsanız yapın yapamıyorsanız bilen birisinden yardım alabilirsiniz. Böylece bir düğmeyle açılıp kapatılabilen 6 Volt geriliminde 6 Watt gücünde bir aydınlatma elde edersiniz. Bu sistem geceleri alacakaranlıkta bile size yeterli bir aydınlatma sağlayacaktır. Işıldak aküsünün kapasitesi 4 amper saat olduğuna göre lambanız 4 saat boyunca parlak bir şekilde yanacaktır. Eve gelince aküyü çıkarıp daha önce aldığınız ışıldağın içerisine bağlarsınız. Işıldağın fişini de pirize takınca akünüz şarj olacaktır. Gündüzleri ağırlık yapmaması için aküyü yanınızda taşımazsınız. Ancak elektrikçiden alacağınız 6 Volt luk ampule de dikkat edin. Çünkü 6 Voltluk ampuller piyasada 4 çeşittir. 0.6 Watt, 2.4 Watt, 3 Watt ve 6 Watt. Sizin en iyi aydınlatma elde etmek için 6 Watt olanı almanız gerkmektedir. Toplam maliyete gelince tahmini 30 lira civarı olur. Diğer seçenek ise forumumuzda Aksesuar ve giyim bölümünde satılan 53 lü yada 76 lı ledli far olur. Ben kendim 76 lı aldım. Gayet de memnunum.