Scudo Sports

Çok iyi ön far arıyorum

gökhan aksoy

Forum Demirbaşı
Tepki
520
arkadaşlar; fazla ağır ve kaba olmayan, mümkünse tek parça, çok iyi aydınlatan kaliteli far arıyorum. Kullandığınız veya bildiğiniz modeller varsa paylaşmanızı rica ediyorum.

Scudo
@gökhan aksoy

Selam.
Çok iyi ön far arıyorum dediğin için ben de sana parasına bakmadan çok iyi ama tek parça ön far sunuyorum.
Fiyat konusuna sen girmediğin için ben de fiyat konusunu es geçtim.. :)
Her halde bu lamba kamyoncuları yada uzun yakmayı seven otobüs şöförlerini falan kıskandırır... :)
(link)

(Enerji kaynağı ayrı olanlar daha iyi aydınlatıyor.. onlar da yukarıdaki sitede mevcut, ayrıca bu sitede daha hesaplı ve hafif modeller de bulabilirsin)

Bu linkten alışverişler bizim tecrübelerimize göre hiç sorun yaratmadı. ;)

bir haftaya kadar kendi tasarımım olan farı yayınlıcam forumda. özellik olarak adeti 100 lümen 4 adet power led ile yaptım. akımları sabitlemek için buck devresi kullandım. ve 25 derecelik objektifleri açılandırarak iyi bir aydınlatma alanı planladım. iki anahtar var üstünde. dört adet veya iki adet yakarak gitmek mümkün. on amperlik üç adet d size şarjlı pil kullanacağım güç olarak.

ön farda ilk amaç flaşör gibi kullanıp farkedilirlilik ve güvenlikmidir yoksa önü aydınlatmamıdır? eğr amaç farkedilmekse sirkeciden alınan 5 6 ledli hafif farlar güzel çakıyor ama ledle pille ön aydınlatma biraz zor tahmin ediyorum. ama bu ark gibi bi girişimle bırakın yolu halısaha bile aydınlatırsın gokhancım https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=698142#post698142 :D

@AlperTemircan

evet arkadaşlar hazır buck devresi. (link). mail atarsanız emrah arkadaşımız yardımcıda oluyor. 3 pille devre mükemmel çalışıyor. dört pilde ısınma yapıyor biraz. ama risk etmek istemediğimden 3 adet d size bağlayacağım. 10 amperlik pil.

öncelikle ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
ön far için bir bisiklet parası ödemeyi düşünmüyorum. en fazla 100-150 arası olabilir. ayrıca kaba ve ağır olmasını da istemiyorum. fazla gece sürüşü yaptığım için hem yanıp sönebilen hem de önümü yeterince aydınlatan far istiyorum. yetersiz ışık yüzünden seyrantepede bir kaza atlattıkdan sonra bir ihtiyaç olduğunu hissettim.

yanıp sönen demişken dostum aklıma ne geldi bak. bu power ledlerin arasına bir kaç tane normal led koysak ta bunları yanar söner yapsak. hem şehir içinde daha kullanışlı olur. hemde normal ledler çok az elektrik harcayacağından daha ekonomik olur. bunuda çalışmalara ekliyeyim ben iyisimi.

@gökhan aksoy

Hocam görşemiyoruz. Bu arada Tolga biraz bahsettiydi dalgınlıktan unuttum. Geçmiş olsun.

Kışın akşamları iyi bir far gerçekten gerekli. Arkadaşın çalışmasınıda merak ettim sabırsızlıkla bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: gökhan aksoy
eyvallah cem kardeşim. bir kaç defa akşam turları için aradım ulaşamadım. gerçi bu aralar burnumuzu çıkaramıyoruz dışarı. ama en kısa sürede görüşeceğiz inşallah.
Ön farın dikkat çekici olmayınca arabalar yokmuşsun gibi davranıyor. hele de sokak lambalarının olmadığı yerler olunca daha da tehlikeli.
arkadaşın çalışmasını ben de bekliyorum.

@CEM ATEŞ

• Beğen
Tepkiler: CEM ATEŞ
abicigim fener arıyorsan.bisiklet feneri alma sakın.el feneri al.30 tlye cok güzel bişey aldım cok kücük.3 pille calışıyor.kücük kelepce ile gidona sabitledim.2 şekilede yanıyor.beni turlarda bilen bilir.ışıgımın namı büyüktür.yani sana ısrarla tavsiye ederim abi.

bir resmini ekleyebilirseniz veya marka model söylerseniz memnun olurum.

@emre güven

@gökhan aksoy

Bir arkadaşıma almıştım, deneme imkanım da oldu. Karanlıkta gayet başarılıydı, iki modu olduğundan ve aynı zamanda çakar şekilde de kullanılabildiğinden pili de çabuk bitirmiyor.

(link)

Bisikletin gidonuna takılan bir parça var. O parçanın üzerine 2 adet far takılabiliyor. Birini yol aydınlatması için yere, diğerini ileriye doğru takman gerek.
Bu durumda 2 adet iyi far gerekli...:in: :in:

• Beğen
Tepkiler: gökhan aksoy
Gökhan hocam,

far konusu kıs ve gece icin cok onemli gercekten..

kendimden ornek verecek olursam. su an iki adet far kullanıyorum, ücüncüsünü birkac gün icinde gelecek. iksi de gidona baglı duruyorlar. boylece gerektiği yerlerde birini flasör olarak kullanabiliyorum.

gayet iyi performansa sahipler.. ikisi uygun denilebilecek fiyata sahip. ancak genis aci ve hafiflik istiyorsan, fiyat hemen kat ve kat artıyor..

secmene fayda saglamak acisindan ornek vereyim,

bunlardan ilki, (link)

iki modu var. harika is goruyor. lamba ünitesinin yanında, pilleri gidona ya da kadroya bagliyorsun. bazen pilini ne zaman koyduğunu unutuyorsun. ancak sarjlı pil icin uygun değil. sarjlı piller voltajı düsün olduğundan, ısığın gücünü azalttığı icin ben tercih etmiyorum..

ikincisi (link)

üc adet kumanda pili ile harikalar yaratıyor diyebilirim. cok güclü biraz dar acılı. cok kuvvetli flasör özelliği var. alüminyum kasaya sahip.. piller farın icinde. sokup takmak cok kolay. kesinlikle tercih edebilirsin..

ücüncü olarak, daha iyi sonuclar icin yeni aldığım (link)

neredeyse otomobil farı gücünde. degisik lenslere sahip.. daha kullanma fırsatım olmadı ancak hakkında cok iyi yorumlar okudum.. kesinlikle beklenileni verecek bir far..

aslina bakarsak istediğin özellikler son olanda var. fakat bütceye takılacak gibi görünüyor.

zamanında 12v 30w hatta 16 yasindayken 50wlık halojenlerle cok güclü bir farlar yapmıstım. aydınlatma gücü alabileceklerimizin en iyisiydi diyebiliriz. fakat kullanabilmek icin 5amper ve üstünde akü gerekiyordu. o da neredeyse 2-4kg geliyor. :) monte etmek, tasımak cok zor.

umarım yardımcı olur.. kararını ve sonucu buradan paylasmanı isterim..

çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim. aslında istediğim son model ama fiyat hususu düşündürüyor gerçekten.

@Salih Manavoğlu

@gökhan aksoy

Bugün yeni nesil otomobillerin arka lambalarında led li sistem kullanılmaya başlandı. Ancak yeni nesil otomobillerin ön farlarında led li sistem kesinlikle kullanılmıyor. Nedeni belli... Ledli ışkların halajonler gibi odaklanma özellikleri yok ayrıca kuvvetli ışık da vermiyorlar. Ledli sistemlerin tek ve en büyük avantajı pil tüketiminin düşük olması bunun sonucunda 50 saate kadar parlak yanabilmeleri. Ancak power led ön farlar bundan müstesnadır.Halojenler farlar ise daha kuvvetli ışık veriyorlar, odaklanma gibi özellikleri var. Ancak pil tüketimi yüksek olduğu için 2-3 saat parlak yanabiliyorlar. Yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık hesabı. Ben kendim 3 adet led li far(10 YTL) bir adet te aşağıdaki linkteki 12 Volt geriliminde çok kuvvetli ışık verebilen(mobiletlerden bile daha yüksek) dinamolu aydınlatma sistemi(15 YTL) kullanıyorum. Bu far karşıdan gelenlerin gözünü aldığı için Avrupa nın bazı ülkelerinde(Örneğin Hollanda) bisikletlerde kullanımı yasaklanmış bir fardır. (link) Bu farın uzakdoğu ülkelerinde ise kullanımı çok yaygındır. Bu farı istersen bazı mahalle arası bisikletçilerde bulabilirsin.
En büyük dezavantajı 800 gramın üzerindeki ağırlığı ve bisikletin hızını lastik sürtünmesinden dolayı azaltmasıdır.
Asıl konuya gelelim.. Benim tavsiyem Ankara daki Erdoğanlar bisiklette 107 YTL civarında bir fiyata satılan Pro Led ön far olur. www.erdoganlarbisiklet.com
Bisikletlerde bir de Xenon sistem farlar kullanılıyor. Bu farlar otomobillerin kısa hüzmeli farları gibi aydınlatıyorlar ancak 600 Euro dan başlayan fiyatlarından dolayı adeta cep yakıyorlar.

güzel önerilet teşekkür ederim. sanırım ya paradan veye ışık gücünden fedakarlık yapmak gerekecek.

Geri