Scudo Sports

Çocukken zenginlik belirtisi sanılan olgular

@halil ibrahim duran

Halil hocam , Ben uzun zamandır denk gelemedim mahalle bakkallarında falan mı var acaba şuan :)

@Tahir Keskin

ben de küçükken hep komşu cocukların, kardeşimin azına atardım onlar korkar ben izlerdim o aklıma geldi anlam veremeyip korkuyolar , Allah nazarlardan saklasın :)

@sezer16

-Sezer abi mesajınız için teşekkür ederim :) , Müzik dolabından kastınız elektrikle çalışan plakçalar mı acaba alt tarafında da plaklar için yapılmış dolabı var ? :) , oysa bizim evde var ev arkadaşım getirmişti öğrenci evinin tek zenginliğidir, benim de biraz eskilere düşkünlüğüm var aslında gramofonum olsa görmem sonradan cıkma bu plakçaları :))
-Birde ispanyol paça pantolonlar var onların meşhur olduğu zamanlar tam olarak kaçlı yılların gençliğindeydi :) hiç unutmam mesela ispanyol paça bi pantolonum vardı , kimsenin giymediği ilkokul zamanında bi ben giyerdim ,
-Bu misafirlik için var olan gelenek keşke devam etseymiş çok hoş olmalı :)

@meseduzu

kumandalı kumandasız farketmiyordu televizyonun dibine yatıp ayak parmaklarımla kanal değiştirme gibi bir alışkanlığım vardı :D acaba başka yapan varmıdır , bence hala bunu yapanlarımız var aramızda :)

---
, büyüklerimizden de zamanlarındaki örnekleri dinlemeyi, zamanlarındaki olguları bilmeyi çok isteriz :)
iyi forumlar :)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Scudo
Ben küçükçekmecede oturuyorum, bizim sitenin süpermarketinde bile var. Ürünün adını tam hatırlamıyorum ama bir şeyin yanında veriyorlar, ayrı satmıyorlar.

Okul kantinlerinde satılan 50 kuruşluk capri-sun meyve suları vardı , gerek kabı ve gerek pipetin şekli ile çok lüks gelirdi gözümüze , birde şu 25 kuruşa satılan şemsiye şeklindeki çikolatalar çok kötüydü be , çamur resmen :D

• Beğen
Tepkiler: FelixTheCat
Alt tarafında plak koyma yeri olan radyo plakçalar hepsi birarada olan dev gibi bir şeydi ve gerçekten zenginlik sembolüydü bizim evde yoktu örneğin.Nedense bende çok yer etmiş.Pantolonların eskitilmesi işini herkes kendi yapardı eskitmek ayrıca bir işti şimdiki gibi eski olarak almıyorduk.Harbi yeni kot alınıyordu isteyen eskitiyordu kendisi.Bir de mini modası vardı o günlerden sonra ileri mi gittik geri mi gittik anlamakta zorlanıyorum bahsettiğim yıllar 70-80 arası.Millet bildiğin mini etek giyiyordu hem de ne mini gerçi sonra bir de maksi çıktı miniye inat birden uzadı elbiseler ben hiç sevmezdim mini den sonra maksiyi:))))

valla benim cocuklugumda bu dediklerinin hicbiri yoktu vardıda bızım haberımız yoktu benım cocuklugum çankırı ilinin çerkeş ilcesinde gectı biz kendı oyuncagımızı kendimiz yapardık bitek kısın karda kaymakicin dedemin yaptıgı kızak (biz ona gayuk derdik ) hayatımda ilk co layı 1989 senesinde ictim bizim oralarda sade buyukler icebilirdi biz sade camlıca gazoza bayram edıyoduk yani ama bizim gonlumuz cok zengindi kara lastık ayakkabı gıyerdık kısın buz gıbı yazın guneste kalırsa 70 derece vs vs vs gunumuz cocuklarına dıyorum cok ama cok sanslısınız bir sise gazozu 3 kardesimle ortak icerdik simdi hercocugun elınde iphone var kimse fakırım demesin diyene direk soluyorum yalan soluyosun yukarda yazdıklarımla yetinen insanlar fakırım o yok buyokdemıyodu yetinmeyi biliyodu

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Hasan Ece
@halil ibrahim duran

Sütaş Meyveli Yoğurt'un yanında veriliyor :)

Hay Allah. Bilseydim bu kadar etkilendiğinizi size göstermeden yer, giyer, oynardım :D :D :D

İlkokulda soyadı Zengin olan bir çocuk vardı. Ben de zengin olduklarını düşünürdüm hep. Meğer değillermiş :) Bizim gibi ortadirek...

Bir arkadaş diyelim,
Çocukken onun için en büyük zenginlik;aynı sofrada anne, baba ve 2 abisiyle beraber yemek yiyebilmekti.Biri yer sofrasında biri masada olmak üzere sadece 2 kez zengin olabildi.
Bir arkadaş diyelim ya; yoksa bizler hep zengindik.

Akülü arabam vardı ya o zamanlar daha yeni çıkıyordu caddede benim için polisler yolu kesiyordu karşıya geçmek için.. :)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Bisikletforumun iyice çığrından çıkmakta olduğuna delalet eden başlık. Önce 13 yaşında milyon telelik oyuncak alınan şımarık velet, sonrasında telefon muhabbeti, şimdi de bu. Anlaşılan karadelikler gibi küçüle küçüle kendi içinde bir gün yok olup gidecek forum.

Eğlencelik de lazım değil mi? Fena olmuyor hani.

• Beğen
Burası serbest kürsü isteyen istediği konuyu paylaşabilir. Bölüm kapatılmadıkça herkes özgür tabi ki uygunsuz konular açılmadığı sürece.
Ayrıca sanki bisiklet konuları hiç paylaşılmıyor gibi yazmışsınız alakasız bir yorum olmuş.

@sezer16

Yok ya o kadar da değil orta halli bir ailem var, ve bana göre gerçek zenginlik para değil, mutluluktur. :)
Ne oldu çocuğa aldılar 300 milyarlık tekne hayatı bitti o videolar internetten hayatta kalkmaz artık öyle büyüyecek.

• Beğen
merhabalar mehmet bey , eminim ki bu forumdaki herkes bisiklet tutkunu ve ileride bisiklet yollarının çoğalması için büyük adımlar atacak insanlar bu forumda . forumun amacı dışında bir hale gelmesine de izin vermeyiz tahir beyin dedği gibi iyi forumlar :)

Başlığı epey okudum da eskilere bariz bir özlem duyuluyor. Tabii o döneme ait zenginlik belirtileri kısmen doğru diyebilirim. Yani insan duygulanmıyor değil.

Çok güzel bir hort olmuş @Anonim , teşekkürler :ssrtcbya: Tam denk geldi.
Çocukken paramız yetmez, ilkokulda kahvaltı yapıp gider, okul dönüşü evde yemek yerdik. Okul kantininden simit poğaça almak, okulun karşısındaki tostçudan birşeyler almak çok zordu.
Tostçunun sıcak ekmek üstüne sürdüğü domates salçasının kokusu ne de güzel gelirdi. Hele iki üç ayda bir tost yaptırıp yerken o salçanın mis gibi ekşi tadı ağızda yayılınca verdiği his, anlatılmaz yaşanır.
Bu sabah sıcak simide salça sürüp yerken o kokuyu ve birden o güzel ve zor günleri hatırladım. Tüylerim diken diken oldu :)

Bizim ev okula çok yakındı ama arkadaşlarım uzak köylerden kasabalardan ilçelerden gelirdi mahalle bakkalından yarım ekmek az peynir alıp yerlerdi öğlenleri, kredili sistem mağduru arkadaşlarım benim. Eve gitmezdim onlarla ekmek yemek daha çok hoşuma giderdi. Ne günlerde gerçekten. o zaman hamburger yemek için değil, köfte ekmek yemek için de çook zengin olmak gerekiyormuş demekki.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Evde internet olması.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38
Geri