Çin'den müslüman isimlerine yasak! (aliexpress bahar kampanyası)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo

avkebele

May2009
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
345
Tepki
504
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Giant
@Carcass06

Yaşınız henüz 22'ymiş; doğa bilimleri bardağından içilen ilk yudum insanı ateist yapar ama bardağın dibinde yaratıcı sizi beklemektedir diyor W. Heisenberg . Görüşleriniz değişebilir, keskin olmamak gerek.
 
Kayıt
27 Mart 2017
Mesaj
2
Tepki
3
Şehir
tokat
İsim
ali
Bisiklet
Carraro
@Carcass06 sayın carcass, islamın girdiği bir toplumun bir daha adam olma şansı yoktur, biz malesef 1000 yıl önce islama girerek medeniyetten tamamen ayrıldık, islamdan kurtulamazsak ilkel bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz.
 

yoğurtcu

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Temmuz 2013
Mesaj
467
Tepki
247
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
@Engin ATAL
kim hocam?

@el salvador
bilimin gelişmemesini islama bağlamak art niyetli bi yaklaşımdır. hangi din olursa olsun aklı selim insanların öncülüğünde olursa bilimde ilerler ilim de
 

DurgunDeniz

Daimi Üye
Kayıt
19 Şubat 2017
Mesaj
398
Tepki
419
Yaş
22
Şehir
Bursa
Yeter artık,dağıtacağım bu konuyu...

Bir inancı bu kadar yerin dibine sokmaya meraklı olmayın.Müslmanlık dejenere olmuş bir din,bunu içerisinde ki zıt söylemlerden anlayabilirsiniz.Ama bu asıl olanı bulamayız anlamına gelmiyor.İnançlar aynı yere çıkan faklı yollar gibidir bence.Her insanın düşünce şekli farklıdır.Sizin bilgeliği elde ettiğiniz inanç bende de aynı etkiyi yaratacak diye bir kaide yok.

Mishal örnek vereyim Paganizm.Kilise çok uğraştı bu inancı ortadan kaldırmak için ama başaramadı.Aradan yüzyıllar geçmesine karşın doğru olan bilgiler toplandı ve şimdi hızla yükseliyor.

Her şey bizim elimizde canlar.Bir inanışı mahvetmekte,asıl olanı diriltmekte bizim elimizde.Çok kasmayın yani ...
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege

hayatçokgarip

Daimi Üye
Kayıt
24 Ocak 2017
Mesaj
204
Tepki
348
Şehir
ev
İsim
Deniz
Bisiklet
b'Twin
Çin'in böyle bir karar aldığını sanmıyorum. Muhtemelen yalan haber. Ama böyle bir karar alırsa, bu kararı desteklenmelidir. Ve hatta bütün dünya ülkeleri böyle kararlar almalıdır.
Uygur Türklerinin Suriye devletine karşı teröristlerle birlikte savaştıkları bilinen bir gerçek. İslami teröre karşı Çin Halk Cumhuriyeti önlem alıyorsa, bu onun en doğal hakkıdır. Ülkesinin huzurunu korumaya çalışan bir devlete yalnızca teşekkür edebiliriz.

Bu tip uygulamalar özellikle Avrupa'da da yapılmalıdır. Özgürlüğün cılkını çıkaran Avrupa, şuanda İslami terörden son derece muzdarip durumdadır.



Eğer müslümanlar kendine çekidüzen vermez ve dinlerini dünyayı ele geçirme üzerine değil de, din olarak yaşamaya başlamazsa, en geç 30 yıl içinde İslam çok büyük ihtimalle müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde terörist bir ideoloji muamelesi görecek ve müslüman olmak terörist olmakla eşdeğer olarak görülecek.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege

yoğurtcu

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Temmuz 2013
Mesaj
467
Tepki
247
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
@hayatçokgarip
allah akıl fikir versin. suriye deki uygur türkleri, türkiye öncülüğünde adalet için savaşıyor. sen varıpta uygur türklerini terörist olarak görürsen ben senin türklüğüne de müslümanlığına da
 

Carcass06

Daimi Üye
Kayıt
1 Nisan 2017
Mesaj
219
Tepki
199
Yaş
29
Şehir
Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Merida
@Nyusha neyin adeleti arkadaş esad düşsün zibilyon tane güç dibimizde suriyeye yerleşsin mi istiyorsunuz. İşid esad düştükten sonra kime hallenecek sanıyorsunuz. Kamşularımızın birlik ve bütünlüğü bizim için her zaman daha iyidir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege

yoğurtcu

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Temmuz 2013
Mesaj
467
Tepki
247
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
@Carcass06 esad(rusya iran destekli) türkmenleri,sunni arap ve kürtleri katlederek türkiye nin karşısında durduğunu açıkça gösteriyor. abd desen suriye kürdistanı peşinde. bizim de soydaşlarımızı suriyede korumak görevimiz. aksini iddia etmek yumuşaklıktır
 

Carcass06

Daimi Üye
Kayıt
1 Nisan 2017
Mesaj
219
Tepki
199
Yaş
29
Şehir
Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Merida
@Nyusha ülkenin bütünlüğünü tehdit eden herkese karşı ülkeni savunmazmısın? Esad bunu yapmıyor mu? İşidi o kadar destekledi hükümet... avrupadan gelen adam türkiye üzerinden suriyeye geçti istihbaratımız hop dur demedi. Kahvelerde esad propagandası yapıldı kimse ellemedi. Esad felan sevmem ben ama bir söz etti sayin erdoğana çok hakliydı terör akrep gibidir kendi cebine sokarsan bir gün gelir seni sokar... Lütfen tartışmanızda yumuşak mumuşak kelimeler kullanmayın ben adam gibi cevap veriyorum adam gibi de cevap isterin kimseye hakaretim olmadı bu konuda. Son olarak komşularımızın birlik bütünlüğü her zaman daha iyidir tekrarlıyorum. Esedden sonra suriyede işid ne kadar güçlenicek ya pyd, pkk ? Bunları hiç düşünmüyorsunuz galiba.
 

Ahmet Bag

Daimi Üye
Kayıt
24 Ocak 2017
Mesaj
299
Tepki
489
Yaş
46
Şehir
MERSİN
İsim
ahmet
Bisiklet
Scott
@Nyusha
yani her laf akıl,müslümanlık, türklük kelimeleri ile başlayıp kendini çok akıllı sanarak tamamlanıyor, sürahi teyze olsa 'PEHHH' derdi... maşallah Türkiye için Suriye, iktidar için Kılıçdaroğlu olmazsa vay haline cahil civeleklerin... ayrıca bu uygur türkü arkadaşlarım Filistin ve çevresine de arada uğrasalar sizce de iyi olmaz mı? neden kodlanmış gibi hep Suriye? başka yerlerde olanlar müslüman sayılmıyor mu hacı?! hem siz nasıl bu kadar eminsiniz Suriye'nin öncesinden , orada bulundunuz mu? burada millete veryansın edeceğinize objektif olabilseniz, biraz empati kurabilseniz, taraf değil merkez olabilseniz, herşeyin görüldüğü ya da duyulduğu gibi olmama ihtimalini de değerlendirebilseniz olmaz mı? olmaz , olsaydı çoktan olurdu... eklemeden geçemeyeceğim; ölüm sadece kanla,silahla, savaş meydanlarında olmuyor üstadım, bugün okullarınızda ki sözde müfredatı incelerseniz ve ondan sonra tartışırsanız daha tatlı olacak eminim, sağlıcakla kalınız
 

yoğurtcu

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Temmuz 2013
Mesaj
467
Tepki
247
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
@Carcass06 türkiye nin işidi desteklediğinin bi kanıtı var mı? türkiye nin işidle savaşırken nato ülkelerinin destek vermemesi, işid in sunni maskesi altında, emperyalistlerin hedefleri doğrultusunda görev yapan proxy örgüt olduğu tescillendi. suriye de babadan oğula geçen bi sistem var adına da demokrasi diyorlar. suriye diye bi ülke mi kaldı piyasada, kuzeyinde abd,güneyinde iran rusya. türkiye de bi tarafından tutacak türkmen ve sunnilerin hakkını savunacak

@ahmetbag
söyledikleriniz nytimes,the guardian,bbc gibi sitelerin iddialarıyla örtüşüyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: yusufgs3625

Türko

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
2.001
Tepki
3.144
Şehir
Ankara
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Carcass06 mükemmel olan müslümanlar değil, islamdır. en güzel örneği peygamberimiz (s.a.v.)de aramalısınız. bazı hödüklerin kadına verdiği değere değil peygamberin kadınlara nasıl yaklaştığına bir bakın.
İslam zina etmeyin demez yaklaşmayın der, bu kimsenin işine gelmez.
İslam şaka dahi olsa yalan söylemeyiniz der, bu da kimsenin işine gelmez.
İslam kötü zanda bulunmayın der, bu da kimsenin işine gelmez.
İslam ihtiyaç sahiplerine yardım edin der, bu da kimsenin işine gelmez.
İslam kendisi için istediğini başkası için istemeyen tam anlamda iman etmiş olmaz der, bu da kimsenin işine gelmez.
İslam yeryüzündekilere merhamet edin der, kimsenin işine gelmez.
İslam ticarette doğru tartın, doğru söyleyin, yanıltmayın der. Bizi aldatan bizden değildir der. Bu da kimsenin işine gelmez.

Müslüman olmak her babayiğidin harcı değildir. Sizde bunları görüp kaçtınız zannımca :D Hangi dindesiniz merak ettim bu arada.
 

Carcass06

Daimi Üye
Kayıt
1 Nisan 2017
Mesaj
219
Tepki
199
Yaş
29
Şehir
Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Merida
@Nyusha desteklemediğini düşünmek için 3 maymunu oynamak gerekir. Avrupadan gelen insanlar neden suriyeye geçsin? Neden istihbaratımız buna engel olmadı? Türkiyeden kaç kişi işide katıldı? Kaç işidli asker devlet hastahanelerinde tedavi edildi? Bunların cevabını araştırın bence? Yalnız böyle kestirip atmak kolay suriyemi kaldı vs diye ancak kurgu hep aynı irakta da suriyede de. Dikdatör > kimyasal silah > demokrasi. Türkiyeninde bu yoldan gittiğini düşünüyorum ve ülkem için üzülüyorum ve bunların sorumlusunu din olgusuna bağlıyorum bu benim görüşüm...

@1dost ateistim ben. Demek ki islam uygulanabilir bir değil ve her çağa uygun değil. İnanın bu bahsettiğiniz konuda da tartışırdım ama bu forum kaldıramaz istenmiyen insan olmak istemiyorum burada ayrıca burası yeri değil.
 
  • Beğen
Tepkiler: hayatçokgarip

bisikletebin

Forum Demirbaşı
Kayıt
10 Kasım 2016
Mesaj
412
Tepki
503
Yaş
39
Şehir
istanbul
İsim
birol
Bisiklet
Dahon
Bu konuyu açma sebebim burada islam dinine hakaret etmelerini sağlamak değildi. Bu konuyu açma sebebim uygur türklerine yapılan insanlık dışı katliamları gözününe sermekti. Ulusal gazete hurriyetin haberiydi bu. Gördüğüm kadarıyla oradaki insanların katledilmesi kimseyi ilgilendirmiyor. Konu siyasi düşünce çatışmasına din karşıtlığı çatışmasına , Türkleri ırkçılıkla suçlamak iftirasına kadar almış başını yürümüş. Katliam olan her yere bir insan olarak duruş gösterilmesi gerekir insanlık bunu gerektirir. İyi yapıyor diyenler bile var. Kısa ve öz sözlerimi ve konuyu toparlamak isterim. Mesajı okuyan herkes bu konuyu şikayet edip rapor mesajında silinmesini ricasını yazsın. Kimsenin burada açtığım konu yüzünden birbirine ve değerlere hakaret etmesini istemiyorum. Ayrıca forum yöneticilerinden şunu da önemle rica ederim. Açılan konuyu silme ve editleme özelliği gelsin. Ben şu an bu konuyu editlemek içeriği düzeltmek istediğimde editlenemiyor.

Bu konunun din düşmanlığına din tartışmalarına çekilmesini de hayretle karşılıyorum. Yazıda müslüman isimleri kelimesi geçiyor diye burada islam dinine veryansın etmeyi doğru bulmuyorum. Sizlere zahmet şu konuyu bi şikayet ediverin de kaldırsınlar. Zülme uğrayan insanlara yapılanları eleştirmek yerine din eleştiriliyor. Türklük eleştiriliyor ülke eleştiriliyor. Görüşler üzerinden kalp kırmak insan kırmak siyasi fikir ve görüş atışmaları hiç bir şeyi değiştirmeyecek. Zaten bu konuyu buralara geleceğini bilseydim hiç paylaşmazdım. Lütfen tartışıp bir birinizi kırmayın. Bu konuyu açma sebebim bu değil. İnsanlar ve insanlık ve ülkeler ; Haksızlığa eşitsizliğe adaletsizliğe karşı birlik olamazsa dünya çok daha çekilmez ve berbat bir yer haline gelecek. Zulmü gördüm paylaştım. Yapıcı olalım kırıcı ve yıkıcı olmayalım. Saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: yusufgs3625

yoğurtcu

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Temmuz 2013
Mesaj
467
Tepki
247
Şehir
istanbul
Bisiklet
Diğer
@Carcass06 suriye şii-sunni-hristiyan,arap-kürt-türkmen olarak bölünmüş durumda. başlarındaki esad da milli bir adam olmayınca ülkesinin kontrolünü kaybediyor. gerçi ne kadar milli olsa da teknolojik-askeri gücün olmadıkça emperyalistlere boyun eğmek zorundasın yada halkın bütün olması lazım. halk bölündü mü o ülkeyi bölmek kolaydır. emperyalistlerin de türkiye deki amacı halkı sokağa döküp bi kaç eylemciyi öldürüp halkı iç savaşa sürüklemek. ama bizim halkımız aklı selimdir. bu oyunlara gelmez inşallah

suriye ve mısır da da olayların başlangıcı böyleydi. polis eylemcilerden birkaçını öldürüp halkı birbirine kırdırmıştı.
 
  • Beğen
Tepkiler: yusufgs3625

Türko

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
2.001
Tepki
3.144
Şehir
Ankara
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Carcass06 Dinde zorlama yoktur. Hürsünüz. İslam her çağa uygundur. Kuran , insanın kullanma klavuzu hayat klavuzudur. Din hayatın her alanındadır, sadece bazı gün veya gecelerde camide uygulanan bir kurallar değildir. Hani bir söz vardır , Allah'tan korkmayan hiç birşeyden korkmaz. Allah'ınız yoksa siz istediğinizi yapabilirsiniz, kimseye hesap vermeyecek , ettiğiniz yanınınıza kâr kalacaktır. İlahi adalette yoktur size göre.

Herkesin şurda yanıldığı bir nokta var. Müslüman olanlar bu dünyada her zaman en iyi şartlara sahip olsaydı , herkesi dindar bir müslüman olarak görürdün. Fakat sabır diye birşey var. Sabırsızlık ve acelecilikte insanın en kötü özelliğinden biri. Allah hesap görmekte acele etmez, ola ki doğru yolu bulasınız diye.

Diğer bir konu ise şu ; adam faşistlik yapma der papağan gibi. Ama konu araplar müslümanlar olunca faşistin kralını yapar. ama o faşistlik olmaz. :p

@Carcass06 Dindar olan insanlarda nice sapkınlıkları görüyorsak (düşünün bu insanlar yaptıklarnını hesabını vereceklerine inanıyor) sizde bu duygu yoksa sizden herşey beklenir hocam. :eek::eek:Sizi bağlayan bir durum yok hiç bir şekilde. :ssrtcbya:
 
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.