Scudo Sports

Çin'den müslüman isimlerine yasak! (aliexpress bahar kampanyası)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@1dost
Hocam ne kadar da güzel yazmışsın
yazdıklarının tamamına yürekten katılıyorum

Bir cümle içerisinde İslam yada Müslüman kelimesi geçince yada laiklik kelimesi geçince hançerini çeken tipler hep aynı. Hangi konuya baksan zırvalayan isimlerin bir kısmı bu konuyu da ıskalamamış zaten

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Scudo
@1dost
yahu dünya niçin insan için yaratılmış olsun? insan dediğin topu topu 70-80 bin yıldır var. dünya ise 4,5 milyar yıldır.
bu gezegenin en çok içine etmiş olan canlı ise insanoğlu.
hiç de insan için yaratılmış gibi durmuyor :)
semavi dinlerin kibirinden başka hiçbir şey değil bu düşünce tarzı.

@1dost yapmayın sevgili arkadaşım, her canlı kendi içerisinde düşünebilir. Hayatını ikame ettirecek şekilde. Size faydalı olan et çitaya da faydalıdır. Bu durumda nasıl her şey çita için yaratıldı denemezse insan için de yaratıldığı söylenemez.
Et süt faydalı olduğu gibi aynı şekilde insana zararlı besinler de vardır ama bunlar da başka canlılara faydalı olabilir. Örnekleriniz bu anlamda bana doğru gelmedi.
40 bin yıldır var olan insan, dünya varlığının çok kısa bir süresi içerisinde ekolojide yer almış. Bir milyar yıl sonra yine dünya olur ama insanlık olmayabilir.
Hatta dünyaya ve canlılara hatta kendi türüne en çok zararlı yaratıklar olarak belki de en aptal canlı olduğumuz bile söylenebilir.
Neyse konu bu değildi :)

@Kuzey Ege Dünya neden yaratıldı, kim yarattı? Kendiliğinden olduysa canlıların yaşamasına nasıl elverişli hale geldi ? İlk hayvan, ilk insan , ilk karpuz ,ilk aslan nasıl türedi? Aklımda deli sorular :D
Dünya'nın ilk oluşumunda herhangi bir canlı yaşaması için elverişli halde değildi. Ve bu epey zaman aldı. Derken bitkiler , sonra hayvanlar ve sonra da insan yaratıldı( yada size göre kendiliğinden oluştu) peki neden önce insan yaratılmadı ( oluşmadı). Çünkü insanın yaşaması için bitki ve hayvana ihtiyacı vardı. Bizim için yaratılmış olması demek herşeyi canımızın istediği gibi kullanamayacağımız anlamına gelmiyor. Bu dünyayı yine yaşanılmaz yapan da insanoğlu, yaşanacak yer yapacak olanda insandır.

@1dost
şu cümleniz yaklaşık 3,5 milyar yıllık bir süreci kapsıyor. konuyu biraz daha açabilir misiniz?

@Ahmetgitar Peki neden siz , canlılara yaşama hakkı vermiyorsunuz? Neden et tüketiyorsunuz? Böyle yapmakla et sanayisine destek vererek yüzbinlerce sığıra koyuna yaşama diyorsunuz adeta. Neden bitki yetiştirip ondan faydalanıyorsunuz, sömürüyorsunuz onları. Ekin dikin bitkiyi bırakın kendi halinde yaşasın, meyvesini versin. O meyve çürüyüp toprağa düşsün o çekirdekten de tekrar üresin. Neden müdahale edip koparıyorsunuz meyvesini. Meyvesini almak için onu yetiştirmek menfaatten başka ne olabilir? :(

@1dost mesele elverişli olup olmaması değil, madem insanlar için yaratan bir güç varsa ve tüm dünya insan için yaratıldı ise, insan için neden ilk günden elverişli bir ortam olup olmadığıdır kanaatimce.
Diğer yandan inanç meselesi değil söylediğim, isteyen istediğine inanır, ancak her şeyin insan için olduğu düşüncesi ekolojik yıkımdan başka bir şey getirmiyor. Durum bu.

@1dost
Benim için yaratıldığı için değil, çileğin tadını sevdiğim için o çileği yiyorum.
Aynı şekilde pırasa asla yemiyorum.
Bunun gibi bir şey :)

@Ahmetgitar
Hoş olup olmaması ile ilgili düşündüğünüz beni pek bağlamıyor
Karşıt olduğum konuya zırva demiyorum aynı tiplerin aynı konulardaki saçmalıklarına zırva diyorum.

Kaldıki birileri ile ayrı dünyalar da da yaşayabilirim değil mi buda bir demokratik hak

Ayrıca biri ile aynı düşünceyi paylaşmamak ayrı dünyalarda yaşamak anlamına gelmez aynı dünyaya farklı yerlerden bakmak demektir

@Ahmetgitar Ben insanın büyük bir yaratılış eseri olduğunu düşünüyorum. Yani tesadüfi olarak doğmadık yaratılmadık. Ekosistemdeki herşeyinde tesadüfi olmadığını düşünüyorum. İnsan her ortama iyi adapte olabilen, çok yönlü gelişmiş bir varlık. Kendinden kat kat büyük bir file hükmedebiliyor. Eğer buna akıl dersek bu çok büyük bir nimet. Örneğin siz, iyi bisiklet sürebiliyor , kilometrelerce yol katedebiliyorsunuz. Bunu nasıl yapıyorsunuz, bu özelliğiniz aniden mi oluştu ,yoksa bu hale gelebilmek için bir emek verdiniz mi? Ben size gelsem hayır siz emek vermediniz, doğuştan gelen bir özellik hiç birşey yapmadan oldu bu sizde desem ,size hakaret etmiş , emeğinizi hiçe saymış olmaz mıyım?

İyi insanlar olduğu gibi kötü insanlarda mevcut. Kötü insan sadece kendinin yaşama hakkı olduğunu savunur. Bırakın bir bitkiyi , hayvanı kendinden aşağı seviyede gördüğü birinin bile yaşama hakkı olmadığını düşünür. Ekolojik dengeyi bozan yine insansa, neden yaratıldık ? Bitki ve hayvanlar dünyanın ilk yaratıldığı gibi yaşar giderlerdi. Fakat bu dünyayı yaşanabilir hale getirebilecek yine insandır diyorum. Şu da bir gerçek herşey gibi dünyamızda yaşlanıyor. Her canlı doğup büyüyor yaşlanıyor ve ölüyorsa, dünyanında bir gün sonunun geleceğini düşünüyorum. Bir köpek ortalama 15 yıl yaşıyor , bir insan 70 yıl yaşıyorsa , dünyanında bir ortalama ömrü olduğu gerçektir. Bunu bilmemiz imkansız belki ama tahmin edebiliriz ancak kendimizce.

Bende böyle düşünüyorum yapacak birşey yok :)

@Ahmetgitar
cihatçılardan kastınız öso mu hocam yoksa işid mi? işid i kastediyorsanız türkiye den başka işid le ciddi anlamda mücadele eden başka bir ülke yok. suriye de iran,rusya,abd nin çocukları katletmesini göz ardı edip öso ya destek vermesini suriye yi savaşa sürüklemede türkiye yi 1. sıraya koymanız açık ve net türkiye ye art niyetle bakmaktır

@Deniz A bağlasa iyi olurdu. Zira insanların yazdığı şeylere zırva denmez.
Hele ki insanlar doğru düzgün fikir paylaşıyor ise.
Aynı şekilde birileri de size "nerede neyi yazacağımızla ilgili düşünceleriniz bizi bağlamıyor" diyebilir ki. Böyle bir bağlanmama sizin mantıksız söyleminizden daha doğru bir söylem olur.
Çünkü nerede ne yazdığını eleştirmek başka, yazılanlara zırva demek başka.

@Engin ATAL o yorumu yapan arkadaşı bilmem ama bu düşünceyi de islamofobinin bir yansıması olarak görüyorum.

@Nyusha insanların her fikrine hainlik, teröristlik demek de son yılların modası oldu.
Türkiye'nin diğer birçok ülkeyle birlikte Suriye'deki savaşın sürdürülmesi ile alakalı payı olduğu bir gerçek.
Bize ne Suriye rejiminden Esat'tan vb.
Işid nedir öso nedir? Bunların Suriye'ye faydaları var mı? Kendi rejimleri için terörist oluşumlar. Peki bizim (isim vermiyorum) bazı gruplarla dirsek temasımız olmasına ne demeli...
Yıllardır bir Suriye iç savaşı var. ABD harekat hazırlığı yapar ellerimizi ovuştururuz.
Bize ne?
Ne zaman ABD yayılmacılığından medet umar olduk? Bu bize yakışır mı?
Diğer yandan Suriyeli insanlara düşmanlık, onlar evlerine dönsün demek yakışıyor mu?
Hain diyerek hakaret etmeyiniz.
Hainler halklara düşman olanlardır. Ben değil.

@Ahmetgitar
Zaten düzgün fikir paylaşanlara lafım yok.
Fakat doğruya doğru, yanlışa yanlış nasıl deniyorsa, benden değilsen tü kaka ve boş boş boş yazılanlara da da zırva derim
Ayrıca bu ilk yazdığım msj dan sonra sen neden durumdan vazife çıkardın onu da anlamış değilim

Ekleme , sen demişim özür dilerim siz diyecektim. @Ahmetgitar

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@Deniz A o zaman delikanlı gibi isim söyleyin. Ortaya bir laf edip, bazıları zırvalıyor derseniz kendi payımıza vazife çıkarabiliriz. Çünkü 1dost isimli arkadaşla yazışma yaparken onun mesajına imza atıp karşıt fikir için zırva kelimesini kullandınız. Orada karşı fikirlerden biri de bendim.
Haliyle cevap hakkı doğdu.
Bu kadar zor mu neden vazife çıkardığımı anlamak???

@Ahmetgitar haini sildim hocam. suriye deki savaşta taraf tutmak neyimize, bize ne diyorsun. suriye en fazla kara sınırımız olan ülke, suriye deki olaylar elbette bizi ilgilendirir. nasıl ki avrupa ülkelerinin (bulgar,yunan dışında) bizimle sınırı olmadığı halde pkk ya bile destek veriyorlarken bizim suriye de olaya müdahil olmamamız basiretsizlik olur

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri