Scudo Sports

Chris Froome'un 45 km/h ortalamalı 270 km'lik antrenman kaydı

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Birazdan okuyacaklarınız yüksek hız içerir ve tek başınıza denememeniz önerilir.

Talimatlar:

ed35efa7809fc619405d141b503bb6f6.jpg

1- Strava kaydını incelerken lütfen monitörünüzü yalamamaya çalışın, her ihtimale karşı monitörünüz kirliyse okumadan önce monitörünüzü güzelce temizlemeniz önerilir.

2- Tansiyon, çarpıntı gibi rahatsızlığı olanların konuyu okumamaları önerilir.

ap,550x550,16x12,1,transparent,t.u1.png

3- Harakiri yapma ihtimalinize karşı, konuyu okuduğunuz esnada yakınınızda kesici-delici alet olmadığına emin olun.

4- Haberi okuduktan sonra lütfen bisikletinizi satmaya kalkmayın, bisiklet mutluluktur. (Ben bile inanmadım :D) Zaten fiyatlar uçtu, pişman olup yenisini almaya kalksanız alamazsınız , bunu düşünün.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Haber 2018 Ocak ayına ait ama ben yeni rastladım ve göz yaşlarıma hakim olmaya çalışarak paylaşıyorum arkadaşlar :(

chris-froome-massive-training-ride.png

Froome'un sabah 6:30'da başlayan bu solo antrenmanı toplamda 7 saat sürmüş ve bir adet mola içeriyor.

19.000'den fazla Kudos, 1000'den fazla yorum alan sürüşün Flaglanmış Strava kaydı aşağıda :D
(link)

Detaylı incelediğimizde 166. kilometrede 40 dakikalık bir mola verdiğini görüyoruz. Muhtemelen kahve molası :snzdglsn: ve belki de yanında bir kek, donut tarzı yiyecek. Tamamen tahmin ediyorum. Biz olsak lahmacun yerdik tabiki :tskler:

Maks nabız 137, averaj 104 :acpsnr:

Antrenmanından kitap bile yazılabilir aslında. Pek çoğumuz bu tarz inişli-çıkışlı rotalarda sürüyoruz. En güzel örneği Edirne yarışı. Kısa çıkışlar ve inişler mevcut.

Detaylı bakalım:
from.png

Özellikle 120-140 km.ler arasındaki inişli çıkışlı parkurdaki sürüş karakteri biz çaylaklar için çok güzel bir örnek olabilir. Yokuşta sağlam basıp, eğer eğim çok ciddi değilse 25-30 km/h arası yokuşu tamamlıyor. İnişte ise nabız düşürüyor, dinleniyor. Ve bu sayede bir diğer yokuşa geldiğinde hem bacakları, hem nabzı 1-2 dakika dinlenmiş oluyor ve tekrar yüksek güç uygulayabiliyor. Bu yüksek güçten kastım tabiki all-out (Allah ne verdiyse) değil, gücünüzün %80'i olarak düşünün bunu. Froome bu yokuşlarda çok ciddi basmamış, en fazla 550 watt vermiş. Genelde 250-300 watt civarı görünüyor. Yani bizim düz yolda birkaç dakika boyunca basabildiğimiz en yüksek güç gibi düşünün bunu. :harika:

Bir diğer detay: Sürüşün hemen başına nabzını yükseltmiyor, önce bacaklarını açıyor. Geçtiği ilk 2 segmentteki hız ortalamasından da bunu anlayabiliyoruz.

climp.png

Nabzını ilk kez 14. dakikada yükseltiyor (123 bpm) tabi bizim için düşük bir değer ama Froome için 270 watt demek bu. (Biz 270 watt basarken 160 bpmlerde oluyoruz :agla:)

25.png

Ve 25. dakikadaki tırmanışta tempo vermeye başlamış. Yani sürüşün ilk 15-20 dakikası sadece spin yaptığını (düşük viteste pedal çevirdiğini) rahatlıkla söyleyebiliriz :harika:

Sıradaki detay: Kadansı asla 80 RPM'in altına düşmüyor, düştüğü an vitesle müdahale edip kadansı tekrar 90 küsüre çıkarıyor. Tempo sırasında veya hızlı, pedal çevirdiği inişlerde kadansı 110 RPM'i görmüş, birkaç kez de 120 RPM'i ve nadiren de 140 RPM'i görmüş o_O

Yorgunluğa ait detay:

frm.png

Froome'un sürüş boyunca nabız grafiği. Sürüşün 225. kilometresinde, 235. kilometresinde ve 270. kilometresinde dahi istediği an nabzını yükseltebilmiş. Yani bacakları hala tam anlamıyla yorgun değil o_O

çylk.png

Bu grafik de 200 kilometrelik, herhangi bir amatör pedaldaştan aldığım nabız grafiği. Sürüşün özellikle son %10'luk kısmında nabızda bir yükselememe var o_O Yani bacaklar artık dönmüyor ve nabız da yükselemiyor. Sürüşün başında ve ortalarında kolaylıkla 170'e çıkan, sık sık da çıkmış nabız, sürüşün son %10'luk kısmında 140-150'leri bile zor görmüş. Bu da ilginç bir fark, Froome ile aramızdaki :krktm:

Froome'un sürüşü bitirme tarzına ait bir detay:

frum.png

380-400 watt basarak son bir güç uygulamış, nabzını yine her zamanki değere, 120'lere yükseltmiş. Ardından pedal kesip 2 dakikalık bir dinlenme var. Ve sürüşü sonlandırmış o_O

Kadansa ait başka bir detay:

caden.png

Froome'un düzde tercih ettiği kadans ile yokuşta tercih ettiği kadans arasında belirgin bir fark bulunmuyor o_O Tüm sürüş boyunca 80-100 arası çeviriyor. Yokuşta kadansını 60-70'e düşürmüyor yani.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sürüş çok uzun olduğu için ve bu grafikler çok sıkıştırıldığı için detayları okumakta biraz zorlanıyorum, daha kısa bir sürüş olsaydı yokuşlara ait daha fazla detaydan bahsetmeye çalışabilirdim ama çok net anlaşılamıyor neyin ne olduğu :( Bu yüzden spesifik yokuş yokuş değerlendirme yapamadım, yapmak isterdim o_O

Sürüşten haberdar olduğum kaynak:
(link)

Scudo
Froomey'in Stravasındaki bu profil bakın hangi etaba çok benziyor.
Bu Strava'daki geçtiği profil:

25.png

Bu da bu sene çok büyük tartışmalara neden olan Froomey'in 80 kmlik solo atağını yaptığı Giro d'Italia'da 19.etap olarak geçilen Colle delle Finestreli Bardonecchia etabı.Strava profili zirve finişi ile bitseymiş neredeyse aynısı olacakmış.o_O

IMG_20180524_182549.jpg

Chris Froome'un antrenman teknikleri,beslenmesi,kadansı vb hakkında herşey konuşulabilir.Ama benim için çok ilginç olan bu iki etabın birbirine benzemesi gerçekten korkutucu.:krktm::krktm::krktm:.
Froome aylar öncesinden Bardonecchia etabını denemiş olabilir.:krktm::krktm::krktm:Team Sky ve Froomey için hiçbir şey şansa bırakılmıyor.Bu kadar plan program yaptılarsa daha diyecek birşey bulamıyorum.:krktm::krktm::krktm:

@hamlet2006 Profiller pek de benzemiyor bence. Antrenman sürüşündeki en uzun tırmanışın irtifa kazancı 300m falan. Giro'nun 19. etabında 500m'den fazla 4 tırmanış vardı, bir tanesi neredeyse 1500 metreydi...

@Murat B. Bardonecchia etabında Cima Coppi olarak Strade Bianche'den tatlar taşıyan Colle delle Finestre geçilmişti ve dediğiniz gibi daha fazla irtifa kazanımı vardı ayrıca rüzgarlı vadi geçişi de cabasıydı.Tabi bunlar Giro etabını daha zorlu yapar.Ancak Froomey'in deposu Giro'da boş değildi.Meşhur beslenmesi de olay olmuştu.(TUE'yi yasal sınırlar dahilinde olduğundan hadi söylemeyelim)
Yine de profilden birbirini andırıyorlar.Froomey, boş yere antrenman yapmaz.

Admin bi de aynı Edirne etabı diyorsun ya. Düzeltelim adam Edirne Tekirdağ Kırklareli etabı yapmış.
Biz de burda kendimize hedef koyuyoruz. 30-35 km /sa ortalama ile 50- 100 km diye. Neyse başka sporlara mi yonelsek artik. Balık tutmak gibi ama onda da spin falan var. Moral bozar sonra...

Süper. 100 nabızla bu değerler nasıl oluyor inanılmaz. Koltukta oturur gibi performans yapıyor adamlar. Sky biyonik destek mi yaptırıyor adamlarına acaba :islik: Doping kontrolün yanında röntgen de alsınlar bundan sonra :D

@Serkan Mıstınoğlu grafikte istediğin alanı seçerek otomatik zoomlayabiliyor, detay inceleme yapabiliyorsunuz. Örnek Froom Bey'in son 5 km'leri:

bej.png

Bir de grafikte 2 mola görünüyor. Birincisi 74.km'de yaklaşık 20 dakika, ikincisi 166.kilometrede yaklaşık 40 dakika.

The requested activity could not be found :krktm:

@Özcan.

Ben de hala mevcut ama? (link)

@Özcan.
Bendede aynı uyarıyı vermişti. Follow yaptım froome abiyi düzeldi.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Evet şimdi açıldı. Ama ben de Froome kardeşimizi follow ettikten sonra açıldı. İlgisi olabilir.
Bu arada aktiviteye flag atan yiğidi tanımak isterdim :ssrtcbya:

Ayrıca faaliyeti yaptığı yeri de çok manidar buldum (J)ohannesburg :komik:

Dağcı olduğum için şükürler olsun yoksa çıldırırdım herhalde

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@JusTiMe
Bende sehirliyimde, bu nedir yavv..130.nabiz 40 + ortalama..motormu takmis bu ne..benim 10.km hizdaki nabizim 130 oluyor.ne bunyeler varmis helal olsun..Serkan abinin dedigi gibi bu veriler biz amatorler icin cok tehlike iceriyor..ulasilmasi zor hemde baya zor..denemeye tesebbus dahi etmemek lazim..hik hik deyip gideriz..

Ben bu kaydı aylar yıllar evvel gördüğümde daha spora yeni başlamıştım. Sonra tabiki ağzımdan çıkan şeyler tahmin edildiği gibi "Allah ne yiğitler yaratıyor eeey Yunus Efendi." olmuştu.:acpsnr::uzgnm::krktm:

Geri