Scudo Sports

Chris Froome'da doping çıktı.

@Çağdaş78

Macunun hası burada:

IMG_4.jpg

İsteyene kargoyla gönderivereyim, namı meşhur.. Bir tek attın mı tek nefes Spil'e tırmanırsın :islik:

Scudo
Helaaallll yurdum insanına...
Ventolinden girip kuyruk yağına,oradan Datça ve nihayet Mesir macununa bağlayarak düşünce dünyamızın ne kadar ''verimli'' olduğunu anlayabiliriz...

Bahsettiğim datça macunu zamanında madencilerin akciğerlerindeki tahribatı iyileştirmeye yönelik kullanılmış olduğu iddia ediliyor. Hem içinde yiyecek içecek olması hem de insanları sürekli kandırılmış hissedip hayal kırıklığına uğramasına neden olan bu haberin içeriğine tat katmak amacıyla verilen reklam arası gibi görüp gülümseniz dileğiyle. Saygılar. Sağlıcakla pedallayım.
Not: istenirse iletilerimi silebilirim.

Furumdan taze röportaj:

You've got to remember, in a race like the Vuelta, I am being tested every single day of the race that I am in the leader's jersey. I knew I was being tested.
We also have a wealth of information from within the team of what I ate every single day, [and] how many times I have stopped to pee every day.
The detail of the information that we have been able to provide is vast and I hope that, with all that information, we are able to get to the bottom of this and find out what the real cause of the problem is.
"Hatırlamanız lazım, Vuelta gibi bir yarışta her bir gün test edilirim lider mayosu üzerimdeyken. Test ediliyor olduğumun farkındayım.
Takımım çok geniş bir bilgi saklıyor, her bir gün neler yiyorum ve kaç kere çiş yapmak için duruyorum gibi.
Sunabileceğimiz bilgiler çok geniş ve ayrıntılı, umuyorum ki bu bilgilerle bu konuyu sonuçlandırabilecek ve problemin gerçek sebebini bulabileceğiz."

Bakalım nasıl sonuçlanacak :)

• Beğen
Tepkiler: cazci
Ben zaten şüphe etmiştim Fransa turunu kazandıktan sonra Buda dopingli çıkmasa bari ilerde diye durum adil olmadı.

Froome, yarış esnasında böbrekleri teklediği için salbutamolu atamadığı yönünde bir savunma yapacakmış.

Romain Bardet, aklanana kadar bisiklet yarışlarına katılmamalı (link) :D

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Özcan.
Bardet önce zamana karşısını geliştirsin.Çok iyi tırmanışçıdır,iyi adamdır ancak o zamana karşı ile işi zor.Ancak Froomey girmesin diye dua eder

@hamlet2006
@Ozgurama Benim kendi anladığım:Froomey,astımı için WADA ve UCI nın izin verdiği miktarlarda salbutamol almış;ancak böbrekleri de çalışmadığı için fazlasını atamamış ve birikmiş böylece salbutamol miktarı da normal değerlerin üzerine çıkmış.Biraz insan aklının sınırlarını zorlayan bir savunma yapacaklar gibi.

• Beğen
Tepkiler: Kayacik
@hamlet2006 Açıkçası çok mantıklı bir savunma, tabi doping olaylarında çok sert karar verildiğini de unutmamak lazım, ama Froom böbreklerinin sorunlu olduğunu ispat ederse bir sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum, Chris froom çok iyi ve çok efendi bir sporcu, aleyhine bir karar verilmez umarım.

• Beğen
@Kayacik
Ben de gerçekten suçsuzsa ceza almamasını istiyorum.Genel anlamda sıkıntı Froomey de değil de Team Sky da gibi.Bence Antipatik olan Team Sky

Bir tane adam varmı acaba,doping almadan yıllar boyu zirvede kalmış kürsü görmüş,ilk 10 'da kalmış,genel klasmanda yıllar boyu çizgisini korumuş 38 yaşına gelincede emekli olmuş,işte kafamdaki ,hayali ,gerçek bisiklet şampiyonu,efsane şampiyon odur,

@Kudret Kurtcebe
Vardır bence, yani en azından öyle umuyorum. Atletizmde, basketbolda, futbolda kariyeri boyunca milyonlarca insanın gözü önünde yaşayıp doping testlerinde hep temiz sonuçlar almış birçok emekli sporcu, büyük şampiyon ve yıldız var. Lance Armstrong'un verdiği numunelerden onlar da verdiler.

Bisikletçiler de diğer sporlardaki hem iyi hem kötü örnekleri bizim kadar takip ediyor olmalılar. Bu doping meselesi beni hep şaşırtıyor, bile bile lades mi diyor acaba bu dopingçiler diye düşünüyorum. Danışmanları, doktorları, antrenörleri mi baştan çıkarıyor 'hiç yakalanmadan bu yaşa geldim' mi diyorlar acaba?

• Beğen
Froome kasıtlı olarak doping kullanmış olamaz..Çünkü öyle dopingli bir görüntüsü nerdeyse hiç olmadı..Birkaç etabın son anlarında sprinte kalkması dışında,kendini zorladığı bir görüntü hatırlamıyorum..Birkaç sefer,bittiğini hatırlıyorum..Froome pedal çeviremiyordu..Geçen sene gördük bu görüntüleri..

Eğer Froome'da doping çıkarsa,o zaman Froome'un domestiklerinden,mesela Landa'da 10 kat daha fazla doping çıkmalı..Çünkü asıl çılgınca/inanılmazca görüntü veren bu isimler..Froome,bu domestiklerin arkasında hep rölantide yarışmıştır..

Ya da Contador'un Vuelta'da kazandığı etabı hatırlayalım..Normal değildi adam..Diğer etaplarda da normal değildi..Son yarışı,ev sahibi..Bunlar tamam ama müthiş güçlü bir görüntü çıkardı ortaya..Ben hayranlıkla izlemiştim yarışı..

Geri