Scudo Sports

CAS'ın Alberto Contador Hakkındaki Kararı 2012 Şubatta

Sahsim adina Ispanya'da yarisabilecegini sanmiyorum.Saxobank takimi Contador ile olan sozlesmesini feshetti.Contador su anda takimsiz.

Scudo
Konuyla ilgili bir yazı daha...
(link)

euronews haberi...
(link)

benzer bir haber daha..
(link)#

Vatan gazetesi haberi
(link)

Öcal Uluş'un konuyla ilgili değerlendirmesi
(link)

Andy Schleck değerlendirmesi
(link)

• Beğen
Tepkiler: Selcuk ASLAN
Clenbutarol ile ilgil olarak şağıdaki linke bakabilirsiniz:
(link)

Not:Hatırladığım kadarıyla Contador'un test sonuçları picogram seviyesinde çıkmıştı.A ve B örneklerinde "Pozitif" sonuçlar çıkınca, dava açılmıştı.

Böyle haberleri ntv spor dan vs.vs. göremiyoruz olsa olsa futbolla ilgili haberler off... adamı sıkıyo o futbol haberleri ama şahsen Contador'a üzüldüm e,sonuçta iyi bir sporcuydu tour de france'te de galiba birincilikleri var.(Yanlış hatırlamıyorsam öyleydi ; ama internette tour de france yarışlarında o da bulunuyordu.) Ceza alması ve grubundan ayrılması kötü oldu. :)

evet bizlerde bu konuda aynı sıkıntıları yaşıyoruz spor haberleri sadece futboldan ibaret malesef diğer spor dalları özellikle bisiklete yeterince ilgi gösterilmiyor contador büyük bir isim bisiklet camiasında 2 yıl ceza alması son derece üzücü neyseki cezası bu yıl ağustos ayında son bulacak

bir armstrong takipçisi olarak hep söyledim,kesinlikle aynı kefede değillerdi,hiçbir zaman olmadılar,olamazlardı,pele ile messinin olamıyacağı gibi,en azından kullandığı kesinlikle kanıtlanamayan armstrong,hiç yakalanmadı:)diğer yazılarda var herkes kullanıyor ibaresi var,olabilir,zaten aksini iddia etmedik,ama kanıtta yok ortada,7 yıl üst üste hiçbir zaman yapamayacak contador....birde bir yazı daha var bu sene andy nin üzerine çıkacak diye,geçen sene neredeydi???

Yine de verilen karar Contador'un lehine . 2012 Ağustos 'ta yine yollara düşecek . Ya ceza geriye dönük olmasaydı. 2 sene göremeyecektik . 8 ayla kurtardık . Yine de şuna inanıyorum "bence bu bisiklet aleminde doping yapmayan yok" .

Ayrıca buradan Türk basınını protesto etmek istiyorum . Bisikleti anca doping haberi olunca hatırlıyorlar . Hürriyet gazetesi ise Contador'un resmi yerine Andy Schleck'in resmini koymuş . Tam komedi .

Peki bu sezon cezasi bitince hangi takimda yarisacak?

Saxobankdan atılması çok kötü oldu.8 ay sonra kimbilir hangi takıma gidecek belkide tekrar Astanaya devam eder.Adam tam kariyerinin zirvelerindeyken doping nedeniyle rezil oldu.BEnce kullanmıştır bisiklet sporu aşırı güç ve efor isteyen bir spor kullanmayana nadir rastlanır bence.Türkiyede bile büyükler kategorisinde yol yarışcılarının nerdeyse tümü doping alıyor.Zaten burda kontrol yok :) Dopingi fazla kaçırıp domates rengini alanları bile gördüm :)

@Murat Eren

Contador için bu hiç iyi olmadı, bu seneki Tour de France artık hayal onun için, ortalık Schleck kardeşlere kaldı. Gerçi Andy'nin turu alacağını hiç zannetmiyorum ama.
Bütün bu olaylardan sonra bence Contador'un iddaası kalmadı . Eğer hatırlarsanız Contador, Lance Armstrong'un Tour rekorunu kırmaktan bahsediyordu. Şaka gibi ( daha öncede söylemiştim).
Bunu yapabilmesi için, yani Tour de France'i 8 kere arka arkaya kazanması gerekiyordu. Eh, eskiden zordu bu, şimdi ise imkansıza vardı. Lance Armstrong Tour tarihinin en güçlü sporcu olarak kalacak gibi,
şimdilik.:)

@Eren Tublek

Bu bilgiden emin misiniz?Basın toplantısında saxobank yöneticisi de vardı ve sonuna kadar Contador'un arkasında olduklarını belirtti.Bugün Caner Eler de sadece sözleşmesinin sona erdiğini,muhtemelen ağustos başında tekrar saxobank'la sözleşme yenileyeceğini belirtti.
Birkaç mesaj önce bir arkadaş da kovulma kelimesini kullanmış ancak öyle bir şey yok .

• Beğen
Tepkiler: Mehmet_Gürsoylu
@Okan Örs

Bende ingilizce bir haberden okurken çevirmiştim atıldı diye ama tam da emin değilim.Ben Saxobank takımdan çıkarttı diye biliyorum öyle değilmi yoksa ?

Aslında contadoru pek sevmem :) , sevmem dediğim shleck'çiyim.ama burda haksızlık var.bakıyosunuz dinlenme gününde doping çıkmış.yediği etten dolayı.tamam doping yaptı desek,adam doping testleri temiz oldugu z amanlarda muhteşem performans gösteriyor.ve yasaklı madde çok çok düşük seviyede.bu sınırların yükseltilmesi lazım.sporcuların itibarı,sporun kalitesi,taraftarların ilgisi v.b şeyleri düşünerek bunu yapmaları gerek.

• Beğen
Tepkiler: Selcuk ASLAN
Okan Bey

Ne yazıkki haberden eminim. Linki aşağıdadır.Takım direktörü Bjarne Riis %100 Contador'u desteklediklerini ancak bu durumda sözleşmeyi feshetmeleri gerektiğini bildiriyor.Şahsen bende Caner Eler'e katılıyorum.Muhtemelen Ağustosta sözleşme yenilecektir.Bugune kadar benzer durumlarda sözleşmenin tekrar yapıldığı örnekler var.Ancak bu henüz resmi bir bilgi değil.Tersi örneklerde ne yazıkki mevcut.

Bu durumu kovulma olarak nitelemdirmek bence ağır olur.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Contador 6 ağustos günü yeni bir takımla start alıcaktır.Saxo dan atılmadı sözleşmesi fesh edildi.Riis koşulların bunu gerektirdiğini yerinin dolmayacağını zaten bütçelerinin çok kısıtlı olduğunu belirtmiş.Maddi anlamda sponsorların bir desteği olabilir diye okudum ama tam emin değilim.Temmuzun başlarında contadorun yeni takımı belli olucaktır ve bana kalsa saxobank gibi bir takımda olmaz.Domestiğe ihtiyacı olucak ve bunu zaten saxo bank sağlıyamıyordu.Sanırsam klasiklerden biri de tam 6 ağustosda start alıyor şimdi unuttum adını..O turda olucaktır ve vuelta da çok agresif olucağına eminim yada tour de san luis koşulurken ki yağ fıçısı haliyle devam edicektir..

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
Contador'a verilen cezada Clenbuterol buzdağının görünen kısmı gibi görünüyor.

Kendisine kan nakli yapıldığının kanıtı olan "plasticiser" türevleri kanında bulundu ancak bununla ilgili cezai bir karşılık olmadığından bu yolla bir ceza verilemedi.

Burada spekülatif düşünürsek Clenbuterol'ün "plasticiser" kaynaklı akciğer ödeminde tedavi edici bir etkisi olması nedeniyle Contador tarafından kullanılmış olması bir olasılık. Bu çapta bir sporcunun sadece bu ilaçla performans artışına kalkışmak isteyeceğine anlam veremem. Clenbuterol yasaklı bir madde olduğundan ve "kirli et" hipotezi yeterince güçlü olmadığından suçlu bulundu.

Bu gibi olaylar sporu temizlemek için iyi olduğu kadar toplumda "Bisiklet doping sporu" şeklinde bir algı oluşturması nedeniyle kötü görünüyor. Keşke şu futbola basketbola el atabilseler de asıl kirli sporlar neler herkes görebilse.

Bu yıl ki TDF 'ye katılabilse iyi olurdu, son yaptığı açıklamalara bakılırsa, avukatları itiraz yolları arıyor sanırım.

Ulrich in bile geçmişteki bazı başarılarını elinden aldılar:) Ne yapmaya çalışıyor bu adamlar? 2005-2006 da ki olayların cezasını 2012 yılında veriyorlar. Amaç ne ? 80 li 90 lı yıllarda kimin ne yaptığı belli değil.Millet leblebi yer gibi doping kullanıyor. Geçmişteki tüm iyi sporcuların derecelerini silsinler. Saçma saçma saçma...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Oksal Özdöl

Ullrich davasi tamamen farkli bir durum.Zaten Puerta Operasyonunda adi gecmisti ve DNA sinin eslestigi bulunmustu.Tekrar yarismaya basladigi icin yeniden gundeme gelmis olabilir.Lance Armstrong'unda sorusturmasi yeni noktalandi ki USADA hala bu dava bitmedi diyor.Takip edecegiz diyor.

Geri