Scudo Sports

CAS'ın Alberto Contador Hakkındaki Kararı 2012 Şubatta

Scudo
Adamın tüm kariyerini bitirecekler artık yeter yani çok abarttılar

Bence bu işin cılkı çıktı...Ya ceza alcak ya almıycak bu kadar zor olan ne yani!!Cas doping kullansın veya kullanmasın bu yasaklı madde çıktığı için kesin bir duruş sergilemek istiyor ama bir yandan da birileri etkiliyor gibi...yani bi boşluk var aylardır sürüyor yaa

Karar yarın öğlen saatlerinde açıklanacak.İyi haber gelir umarım.

2 yıl men cezası geldi. İyi oldu bence :D

Ek olarak;
Ata Atay demiş ki;
2010 TdF Andy Schleck'e, 2011 Giro Scarponi'ye gidecektir. Voeckler de 2011 TdF'yi podyumda tamamlamış olur. CAS'ın sitesi açılmıyor henüz.

Uzun bir süreçten sonra sonuç açıklandı. Bu sonuca üzüldüm...

Saçma sapan miktardaki maddeler yüzünden önüne geleni böyle harcıyorlarsa inşallah şu sporun popülerliği azalarak biter.Sponsorlar için kıvranmaya başlasınlar bir güzel de göreyim.

Az önce BBC'den de açıklandı karar. Buyrun;

(link)

Zaten hiç sempatisi olmadığı için bana, sevinmedim değil bu karara. Özellikle Lance'e böyle koyar şöyle koyar muhabbetlerinden sonra iyice sinir olmuştum. :)

• Beğen
Tepkiler: felis911
Şahsen bencede üzüntü verici bir karar.2 yıl demek, bu sene bahar klasikleri,giro ve tour de france'da yok anlamına da geliyor sanırım.

5 Ağustos 2012'de dönecekmiş bisiklete Contador. TDF'i de kaçırıyor

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Yani şimdi tam olarak nedir.2 yıl men cezası aldıysa bu sene ve önümüzdeki sene Contadoru göremeyeceğiz demektir.Ama siz 5 Ağustos 2012 de dönecekmiş demişsiniz.Cas'ın kararı nasıl oluyor o zaman ?

@Mehmet_Gürsoylu

Ceza başlangıcı 2010'u da kapsıyor.Dolayısıyla 5 ağustos 2012 doğru ve açıklanan tarih...Bu sene İspanya turuna katılabilecek.
14 00 den itibaren eurosport 2 yi izleyebilirseniz Berkem Ceylan katar turundan çok bu konuya değinecektir zaten.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet_Gürsoylu
Biraz ayrıcalıklı bir ceza oldu.Yarışarak formda kaldı,popülerlik kaybetmedi,gözlerden uzak kalmadı vs.Diğer ceza alan isimlere haksızlık oldu sanki.

• Beğen
Tepkiler: felis911
umarım bisiklet sporunu geriye götüren ve büyük sıkıntıları beraberinde getiren bir karar olur...Çıkan madde şu bu az demek istemiyorum.Contador'un böyle bir ekstra güce ihtiyacı yok...Bir kaç gün içinde kararın bozulmasını diliyorum başka ne denebilir :(

Kararın böyle çıkması için yeterli delil vardı ancak yasal prosedürler gereği aylardır geciktirilen bir karar oldu ve 2 yıllık ceza Ağustos ayında doluyor. Contador isterse olimpiyatlara katılabilecek.

Efsane Eddy Merckx güzel özetlemiş olayı. (link)

Madem cezanın başlangıç tarihi 2010, o zamandan bu zamana olan başarılarının elinden alınması gerekmiyor mu?

@Önder Tarım

Alınıyor zaten. TDF vs. gidiyor.

Bu arada, Contador devam edeceğim demiş bisiklete. İşte bu yüzden sevmiyorum bu adamı. Daha önce demedin mi sen, ceza alırsam bisikleti bırakırım diye! Futbol'un Emre Belezoğlu'su, Lugano'su ne ise, bisikletin Contador'u da o.

Bisikleti bırakma olayı eğer ceza şuandan itibaren başlasaydı bırakırdı diye düşünüyorum.Şurda 6-7 ay yüzünden kimse böyle bir karar almaz akıl var mantık var

Geri