@MuhammetÖzdemir
Bunu ev satın almak gibi düşün. Bugün için her şeyi ile dört dörtlük gelir sana. 2 sene sonra bir bakmışsın, mutfak tesisatında bir sorun olur. "Hazır usta gelecek bari bir de mutfağı kırdırayım, kendi düzenime göre yaptırayım" dersin. Aradan bir süre daha geçer, badana-boya-iç cephe kaplaması yaptırırsın. Bir müddet sonra salon ile mutfak arasındaki duvarı yıktırmış olursun ve bu değişim sürekli devam eder. Evi aldığın zamanki ev ile bugünkü ev aslında aynı olmasına rağmen aslında hiçbir benzerliği yoktur değil mi? Peki neden yeni bir ev almıyoruz da sürekli olarak elimizdekini güncelliyoruz? Cevabı oldukça basit aslında; maaliyet. Yeni bir eve taşınmak ile mevcut evi revize etmek arasındaki tutarın farkındasındır sanırım.
Bisiklette de aynı mevzu söz konusu. Şu an için 225 benim ihtiyaçlarıma yanıt verebiliyor ama gün gelecek ki bazı parçaları (mesela arka aktarıcı) işlevini yapamamaya başlayacak. Sırf eskiyen parça yüzünden yeni bisiklet mi alayım?

Mecburen parça değişikliğini tercih edeceğim. Böyle devam ede ede aldığım 225'ten geriye kalan tek orijinal parça sadece kadrosu olacak. Hatta ben sana şunu da söyleyeyim; aklımdaki cyclocross için tek kalemde 4.300 lira masraf yapabilecek bütçem yok (bağışlarınızı seve seve kabul ederim

) ama yeterli miktarları ödeyebileceğim zamanlarda elimdeki 225'i aklımdaki cyclocross'a benzetmek gibi bir planım var (tabi 225'in kadrosunun izin verdiği imkanlar doğrultusunda). Sonuçta yine hemen hemen o kadar (belki daha fazla) masraf yapmış olacağım ama bunu geniş bir zaman yayarak yapacağım için beni o kadar da zorlamayacak bu. Şimdi şöyle bir şey düşünebilirsin "225'i sat, üstüne para ekle ve istediğin bisikleti al, hiç uğraşma." E iyi de ben zaten parayı temin edene kadar elimdeki 225 eskiyip piyasa değerini yitirmeye başlayacak, bugün 5 liraya satılıyorsa o gün belki 3 belki 2 liraya satılacak ki bu benim açımdan her anlamda büyük bir handikap.
Umarım bu açıklamalar ve kendi üzerimden verdiğim örnek, "biz herşeyi değiştireceksek eğer bu 700+ tl yi neye verdik ?" şeklindeki sorun için aydınlatıcı bir done oluşturmuştur.
@Barış.T
Minimum 2 saatlik sürüşlerim oluyor ve genelde bir arkadaş grubu ile takılıyorum. Grup sürüşü olduğu için hız pek sabit olmuyor. Kimi zaman pedallara yüklenirken bazen de kendimizi rölantiye aldığımız için 18 ile 30 km arasında değişen bir grafik çıkartıyoruz. Kendi başıma çıktığımda ise 25'in altına düşmemeye çalışıyorum ama yorgunluk rüzgar gibi etkenler izin verdiği müddetçe tabi.