Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Pazar günü yaptığımız 100 km'lik tur esnasında yakalandığımız yağmur yüzünden bisikletim baştan aşağı çamur ile kaplanınca soluğu bir oto yıkamacıda aldım hemen. Yıkamacılar "Bisiklet mi yıkanacaktı abi?" diyince biraz afalladım. Meğerse oraya bol bol bisikletçi gidiyormuş bu iş için. Adam bol köpüklü su (ve tazyikli su) ile benim çamur yavrusunu adeta derya kuzusuna çevirdi ardından da kompresör yardımıyla kuruttu sağ olsun. Bu işlemin ardından sele iyice kurur kurumaz atladım hemen, bir kaç metre boyunca frenlerde hafif bir ciyaklama duydum ama o kadar ile kaldı. Sonrasında hem ses kesildi hem de disklerin işlevini yerine getirememesi gibi bir sorun yaşamadım. Tabi o kadar suyun üzerine, ikinci durak noktası olarak bisikletçiye uğradım ve durumu anlatıp zincire, dişlilere yağ sürmesini ve ne olur ne olmaz diye diskleri bir kontrol etmesini istedim. İlk günkünden daha parlak oldu resmen bisikletim. :D

Bu da köpüklü Banu Alkan pozu veren Sportive 225

http://img571.imageshack.us/img571/8922/h7uq.jpg

@Barış.T

ince kalan kısımlar kalın lastikle desteklenebilir de kalın kısımlar için ne yapabiliriz bilemiyorum.. çanta bi gelsin de :confused:

@ersin cem emci

Ersin Bey sağolasınız bu bilgi çok iyi oldu. Bende bir tarafta boşluk var diğer tarafı diske yapışık resmen 2 diskte de durum böyle. Boş bir günümde hemen tamir edeceğim çünkü gerçekten beni çok yoruyor sürüş esnasında.

Öncelikle herkese selamlar bisiklet alma arifesinde biri olarak daha çok şehir içinde kullanacağım için 2 model arasında takıldım yardımcı olursanız sevinirim
1.model
SPORTIVE 225
2.model ise
CRS 620 (yol lastiği takıldığı zaman nasıl olur bilemedim) fikir verirseniz sevinirim

Öncelikle herkese selamlar bisiklet alma arifesinde biri olarak daha çok şehir içinde kullanacağım için 2 model arasında takıldım yardımcı olursanız sevinirim
1.model
SPORTIVE 225
2.model ise
CRS 620 (yol lastiği takıldığı zaman nasıl olur bilemedim) fikir verirseniz sevinirim

@egemen akca

şehir için şehir bisikleti alınır, 225 alın

@egemen akca

İkisi alakasız modeller. CRS 620 dediğiniz model MTB. İstediğiniz lastiği takın, 225'in konforunu vermesi imkansız. Çok ağır arazi koşullarında 225'ten daha faydalı olabilir size, onun dışında 225'in eline su sökemez. Şehir bisikleti arıyorsanız, 224 veya 225 size uygun.

Arkadaşlar birkaç firmayı aradım ama ellerinde sportive 225 yok bulabileceğim yer hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim

@Emrah ONAN

Selamlar;

Dün elcikleri taktım tekrar gidona zarar vermemek için alyan vidayı çok sıkmamıştım sorun buymuş. Sol elcik sağlam bi şekilde oldu. Sağ elcikte vidayı sıkarken parça çıkıyor. Sanırım fren ve vitesi gidondan biraz kaydırmam gerekecek. Çünkü dışarıda kalıyor bu yüzden ne kadar sıksamda tutmuyor. Yani sonuç olarak sorunu çözdüm yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merak ettiğim başka bir şey var. Bisikletin vites ayarları düzgündü ama dün akşam görmeden büyük bi çukura girdim. Sanırım orda bi vida gevşedi yada bişey oldu. Vites geçişlerinde sıkıntı var şu an. Ve bi sürtme yada titreşim gibi bir şey var. Ama bu klasik olan ön dişli 3 te iken arka 6-7-8 de olduğunda olan değil. Çünkü pedal çevirmesem bile bi titreşim yada sürtme oluyor gibi. Bisikletcilerin çoğu bilgisiz ve artist olduğu için kendim kurcalayım bişeyler yapmak istiyorum. Vites ayarları ile ilgili hangi vidayı ne tarafa çevirmeliyim yada diskin sürtüm sürtmediğini nasıl anlayabilirim? Yada deneme yanılma yapıcam şuraya dokunmada diğerlerini ne yaparsan yap diyeceğiniz bir şey varmı? Ayrıca bisikleti ters çevirmek hidrolik diskli modellerde sorun oluyor diye birşey okumuştum böyle birşey varmı? Bisikletçilere gidip paramla rezil olmak istemiyorum. O yüzden kendim bişeyler yapmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Özgür Bey,
Forumun başında bir arkadaş aşağıdaki linki vermişti. Buraya bir göz atın çok yararlı.
(link)

Arkadaşlar birkaç firmayı aradım ama ellerinde sportive 225 yok bulabileceğim yer hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim

kadro üstü çantam nihayet geldi de, jelli eldivenler'den henüz ses çıkmadı..

http://r1309.hizliresim.com/1f/d/smmcj.jpg

bende bisikleti bir aydır aktif olarak kullanıyorum sanırım bizim vites sistemi çok iyi değil

Arkadaşlar aranmalarımın sonucunda 2 adet carraro 225 buldum fakat birinde kredi kartı geçmiyor diyeride bisikletin b sinden maalesef anlamıyor.Bende bir gazla izmir motis bekir abiden carraro crs 620 aldım kendisne buradan çok teşekkür ederim.yarın bisikleti teslim edecek fotoğrafları sizlerle paylaşırım.Teşekkürler

Arkadaşlar bir sorum vardı ama kimseden cevap alamadım sportive 224 e nasıl bir çamurluk gider ?
İyi koruyan ve şık bir çamurluk almak istiyorum sizce nasıl bir şey almalıyım ?

@fevzi.avcıbaşı

Vites sistemi iyi ama sadece ayarlanması gerekiyor... Ben bugün mesela en küçük dişliye geçmediğini farkettim ve hemen ayarladım şimdi bütün viteslere geçiyor. Vites kolayda şu disk frenler beni bayağı zorluyor. Cumartesi onları ayarlayacağım... Bakalım bir sürü video izliyorum umarım başarabilirim.

@Alper Eren Ceylan

28" uygun çamurluklardan bütçenize ve gözünüze uygun olanı seçin bende öyle yapacağım seçerken zorlanacağımı düşünmüyorum altı üstü çamurluk yani siyah renk alacağım

@fevzi.avcıbaşı

zincirinizi temizleyip iyi bir yağ ile yağlayın, ben viteslerden son derece memnunum özellikle arka viteslerin geçtiğini hissetmiyorum arada bir sarsıntılı sürüşlerden sonra belli bir vitese geçmediği oluyor onuda gerginlik ayarından hallediyorum ufacık bir ayarla.

Geri