Merhaba Arkadaşlar,
3 ay önce bende 225 alarak aranıza katıldım. Forumu hemen hemen hergün okuyorum. Nihayet bugün kayıt yaptırdım ve bende izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bisikleti gerçekten beğenerek aldım. 51 kadro düşünmüştüm ama denemeye gittiğimde 46 bana daha rahat geldi ve onu aldım, bu arada boyum 1.76. Bisikletin rengi ve jantlarındaki sarı bantlar gerçekten harika. Elcikleri velo barendli ile değiştirdim çok rahat ve şık oldular. Forumda birçok arkadaş seleyi değişirmeyi düşünüyor. Ben genellikle 20km lik 1-1,5 saati geçmeyen turlara çıktığım için fazla rahatsızlık duymadım ama bu süre uzadığında ne olur bilemiyorum. Bisikletin gidişi bir MTB ye göre çok rahat. Şu ana kadar lastiklerimde herhangi bir patlak oluşmadı. Muhtemelen parkurla ilgili, Maltepe sahilden başlayıp Fenerbahçe ye gidip geliyorum. Vites geçişleri mükemmel diyemeyeceğim ama sadece arka dişliyi 4 ten 3 e alırken biraz daha kuvvetli ve uzun süre basarak vitesi düşürebiliyorum. Diğer geçişler gayet normal. İlk bakıma götürdüğümde bunu söyledim ama bunun normal olacağını söylediler bende üstünde fazla durmadım. Frenler tek kelime ile muhteşem bir daha kesinlikle pabuçlu fren kullanmam. Birara periyodik olarak ön tekerden çıt çıt diye sesler gelmeye başlamıştı, ilk bakımda balata ayarını yaparak o sesi giderdiler. Muhtemelen disk balataya sürtüyordu, ayar yapıldıktan sonra geçti. Bisikletin pedallarında ki reflektörler ilk hafta içinde her iki pedaldanda 1 er adet düştü. İlerde keyfe keder pedalları değiştirebilirim. Sigma 8.12 km sayacı, eldiven, kask, suluk, arka ve ön aydınlatma, pompa ve u kilit aldım.
Haftada 2-3 defa bisikletimle 20 km yapmaya çalışıyorum. İlk başladığımda 6km yi zor görmüştüm ama artık 20km normal oldu. Son bindiğim bisiklet Pinokyo idi. 30 sene ara verip tekrar bisiklete binmek hele ki böyle bir bisiklete binmek gerçekten çok zevkli.
Herkese kazasız pedellar...