Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

@Özgür ÖZ

alyan vida var barend lerde onları sıkmanız gerekiyor bu kadar basit aşağıda kaldığı için farketmemiş olmalısınız.

Scudo
@Barış.T
Ses değil de titreşim hissediyordum ben, o kadar da önemsemedim açıkçası bu başlık altında bir kaç kişi daha bundan bahsedince. Pedallarımı SPD ile değiştirdiğimden beri de bu tarz bir şikayetim yok açıkçası. Sanırım Sportive'lerin orjinal pedallarında bir aksaklık var ve bir noktadan sonra bu ortaya çıkıyor. Uygun fiyatlı bir pedal ile değiştirmeinizi ya da mevcut pedallarınızı söküp, gres yağı ile yağladıktan sonra tekrar monte etmenizi önerebilirim.

bende yasıyorum aynı sıkıntıyı barıs..hic bir sekilde sonuc alamadım..mesajınıda atmıstım istersen bakabilirsin mesajlarıma..en son fabrikadan yardım isteyecegiz..

@Alper Ütebay

Tabiki performans ve konfor açısındanda söz ediyorum. Bir kere çok oynuyorlar. Yolda toparlamak çok zor oluyor. Fazla kayıyorlar. Trafikte başıma bayağı bela oldular bu haftasonu...

Buarada 225 sahipleri şu fren pabuçlarınız diske yapışık mı değil mi bir bakıp söylerseniz sevinirim?

Vites konusuna gelirsek bence servisten servise değişiyor kimisi biliyor nasıl yapıldığını kimisi bilmiyor. Ben servise götüremiyeceğim için kendim halletmiştim.

• Beğen
Tepkiler: Alper Ütebay
Murat Bey,
İki taraftanda birer kartvizit sokabileceğiniz kadar mesafe var, diskle balatalar arasında.
Bilginize.

• Beğen
Tepkiler: Murat Ozgul
Bu konuyu göz ucuyla aradım ama göremedim.
Malum kış gelmeye başladı ve yağmurlar yakında başlar.
Sportive224 e nasıl bir çamurluk gider ama iyi koruyan bir şey arıyorum çünkü dershaneye bisikletle gdicem (temiz olmam lazım :D ) ve buda günlük 25km anlamına geliyor benim için.
Çamurluk taktıranlar varsa fotoğraf gönderebilirler mi üzerinde görmek daha iyi olacaktır.Yoksada link atabilirsiniz.

Arkadaşlar viteslerin daha seri,daha sorunsuz ve daha sessiz geçmesini istediğimden ön ve arka attırıcıları değiştirmeyi düşünüyorum. Bizim bisikletlere uygun olarak neleri önerebilirsiniz? Birde sadece bu attırıcıları değiştirmek yeterlimidir. Bunlarla birlikte zincir,vites kolları vs değişikliğine gerek varmı?

@ahmetcan44
Merhaba Ahmet Bey

O vidayı sıktım fakat o vida elciğin kenarındaki demiri tutturmak için. Onu sonuna kadar sıktım yinede düştü :) Ayrıca esas sorun sadece elcikleri taksam kenarındaki demirleri takmasam bile elcik boşa dönüyor. Yani elcik bol geliyor gidona o yüzden elcikleri tutamıyorum. Zaten o şekilde bisikletide süremiyorum söktüm şu an orjinallerini taktım. Benim aldığım elcikmi sorunlu yoksa türleri felanmı var anlamadım. Burdan bi arkadaş almıştı aynı elcikten bisiklette çok güzel durduğu için almıştım ama olmadı :)

@Özgür ÖZ

barendleri takmassanız elcikler boş döner, vida barendlerin üstünde ve oturtmanız lazım barendleri elciklere yandan oturmassa gerektği gibi sıkamassınız bol kalır, gözünüzden kaçan birşeyler var takarken. bahsettiğimiz vida barendden geçerek elcikleri gidona sıkıyor ve sıktığınızda kendi gücünüzle oynatmanızın imkanı yok

@Alper Ütebay

benim vitesler tamamen sessiz ve sorunsuz kendim ayarladım uğraştım baya, ama şu pedaldaki titreşim olayı direkt arka attırıcıdan geldiğine neredeyse eminim özellikle aynakol büyük dişlide arka küçüklerde iken, bir türlü çözemedim

@Emrah ONAN

Benim el becerim pek iyi değildir Emrah bey. Kaş yapayım derken göz çıkarabilirim :) Bu yüzden pek kurcalamak istemiyorum vites ayarlarını. Fakat 5'ten 6.vitese geçmiyor mecburan bi tık daha arttırıyorum direk 7'ye geçiriyorum. Bu yüzden geçen gün oturduğum semtteki bisiklet tamircisine gösterdim. Adam bisikleti ters çevirdi ve pedalı döndürmeye başladı. Bu arada arka vitesi tek tek büyüttü ve küçülttü. İnanılacak gibi değil o anda çalıştı. Ama ben üzerindeyken aynı sorun devam ediyor. İşte bu sebepten bunları komple shimanonun daha kaliteli vites attırıcısıyla değişeyim diye düşünüyorum. Çok da bilmediğimden bizim bisikletlere hangileri uyar,arttırıcılarla birlikte başka birşeylerde değiştirmem gerekiyormu bunları öğrenmek istedim.

forumda konular var araştırırsanız daha iyi öğrenmiş olursunuz:) bizim altus vitesler sonra acera,alivio,deore falan üste doğru gidiyor ne kadar para harcayacağınıza kalmış:) hatta isterseniz bir konu açın belki temiz satanda çıkar yada öneriler gelir

@Emrah ONAN

Emrah Bey cevap için teşekkürler. Akşam eve gidince tekrar deniyeyim o zaman. Ben elcikleri taktım boşta kalan yere o barendleri taktım sanırım o yüzden. Anladığım kadarıyla elciklerin üzerine takılacak onlar.

@Özgür ÖZ

barendler resimdeki elciklerin ucuna geçiyor sonra vidayı sıkacaksnız en alttaki resimde ayrı ayrı görünüyor elcik ve barend
http://img1.buyincoins.com/gallery2/022680/022680.jpg

kadro üstü çanta geldi telefonlu olan, 5.5 almıştım garanti olsun diye 4.8 alsam da yetecekmiş s3'e :D

@Barış.T

siparişi ne zaman girmiştiniz.. ben 26 ağustosta sipariş geçmişim ama hala gelmedi, uzun turlarda müzik dinlemek için sabırsızlanıyorum :rolleyes:

@Barış.T

ben ebay üzerinden almıştım, hongkong'dan postaya verildi.. bugün yarın benimkisi de gelir o halde

bizim kadro biraz ince kalıyor çanta için, gidon kısmı da kalın :D

Geri