Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

bu da kullandığım sele.. nereden aldığımı sormayın çünkü bir önceki bisikletimden söküp 224'e taktım, süper rahat oldu :rolleyes:

http://m1308.hizliresim.com/1d/q/rsp0b.jpghttp://m1308.hizliresim.com/1d/q/rsp0f.jpg

Scudo
Bende bugün 221 ile aranıza Bandırmadan katıldım.
Yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim bisiklet seçiminde bu formun etkisi çok fazla oldu..

@fevzi.avcıbaşı

hayırlı olsun fevzi bey, güzel seçim ;) sağlıklı kazasız bol pedallar

@erphan

Bilgilendirme için teşekkürler. Hepsiburada.com'u incelemiştim. Ama farkına bile varmamışım.

edit: bendeki nasıl bir şanstır :( 5 dk önce stoklarda vardı. Şimdi tekrar baktım temin edilememektedir diyor... Hay lanet olsun!

zincir temizleme yağlama işlemlerini ne kadar sürede bir yapmalıyız?

(link)

temizlik için bunu alıyorum kolay olacak bununla, yağlama işlemini nasıl yaparım

aramıza yeni katılan arkadaşlara hoşgeldiniz der, fotolarını bekleriz :)

benim gidon açı ayarlama yerinden oynuyor alyanları kontrol ettim ama sorun yok bisikletçiye göstermem gerekiyor heralde

Akadaşlar wireless km saati aldım ama bir türlü ayarlayamadım. Kullanan varsa bana yardımcı olabilir mi?

hangi markayı, ne kadara aldınız? ben de decahtlondan btwin count 8 almayı düşünüyorum(65 tl).

@Barış.T

gidonda 3 ayrı alyan vida yeri var. yanlardakini sıktıktan sonra, gidona karşı alttan bakanıda sıkmalısınız ayarladıktan sonra.

@türkay yılmaz

öncelikle fotolar için teşekkürler.yeni lastiklerden memnunsunuzdur umarım :) 1. sorum; neden swalbe marathon plus yerine bunu tercih ettiniz?( fiyat ve ağırlık yüzünden mi?) 2. sorum; neden 32 yerine 37 mm tercih ettiniz?( bizim cst ler 35 mm ve kenarları tırtıklı) 3. sorum; yeni lastikler ile orjinalleri arasında ağırlık farkı çok mu? bunların dışında, yeni seleniz tıpkı benim çocukluğumda kullandığım orj. fransız bisikletimdeki sele tipinde. bendekinin yanları daha genişti, fakat aynen sizdeki gibi yayları vardı ve çok rahattı. şimdiki sele, günlük kısa gezilerimde rahatsız etmesede, 2 kez katıldığım(ort.50 şer km.lik) etkinliklerde mağlum yerlerde ağrı ve ödem yaptı. yinede, bisikletin rengiyle çok uyumlu olduğundan ve orjinalliğini bozmak istemediğimden, değiştirmeyi düşünmüyorum.

@erphan

Ben aliexpress'den aldım. Saat kısmı çalışıyor ama verici şu çatala bağlanan kısmı tekerlek döndükçe saatte bir hareket olmuyor... Mıknatıs kısmını alıcıya doğru taktım saatteki herşey çalışıyor ama bir türlü veriyi saate göndermiyor? Belki gönderdikleri pil bitiktir diye yarın pil alacağım birde öyle deneyeceğim ama saatte çok hoşuma gitti o fiyata oldukça güzel bir şey geldi bu kadar iyi bir şey beklemiyordum umarım sorun pil dedir?

(link)

@Murat Ozgul

sorunları hallettikten sonra, performansı hakkında bilgilendirirseniz seviniriz

@erphan

ooo bi sürü soru var;
1- forumda her ikisinin de iyi lastikler olduğunu okudum, Schwalbe Marathon Plus fiyatının iki katı pahalı olmasının yanısıra continental'ın %60 indirimle satılıyor olması da etkili oldu tabi :rolleyes:
2- orjinal lastikler 35 olduğu için, satın aldığım yerde 35 olmadığından buna en yakın ölçüyü tercih ettim, bu akşamüstü yeni lastiklerle ilk defa turladım, gerçekten çok fark var.. iyi ki bu lastikleri almışım dedim
3- ağırlık olarak öyle çok bi fark yok sanki
4- ben artık uyumu felan geçtim uzun turlarda en rahat nasıl gidebilirim derdine düştüm :islik: bisikletin her parçası uzun turlarda kendisini belli ediyor, mesela çrş akşamı 60km lik bi tur yaptım, yeni selenin yanısıra destekli tayt giyiyorum ne ağrı ne sızı çok rahat bi tur oldu.. şu an tek şikayetim elcikler, bisikletin üzerinde gelenler uzun turlarda cidden eli rahatsız ediyor, bir de kenarlarda barend arıyor insan, farklı tutuşlar elin uyuşmasını önlüyor, onu da hallettik mi başka da birşeye gerek yok

@Murat Ozgul

bende de var bu model 3 dolara almıstım gayet memnunum, janta takacağınız mıknatıslı kısmın kablolu alıcıya denk gelmesi gerekiyor 1 parmak civarı boşluğa kadar rahat çalışıyor hangi tarafa geleceği konusunda kitapçığında resimli olarak var çabuk bozulmaz ise gidip 30 dolar vermem bir km saatine onun yerine lastik alırım arka attırıcı gibi upgrade yaparım:)

@Barış.T

Yağlama işlemi de gayet basit. Yağı ufak ufak rubleye döküp, pedalı çevireceksiniz, zincir yağlanmış olacak. Bunu, vitesleri değiştirerek her dişli için yaparsanız, ön ve arkadaki dişlileri de yağlamış olursunuz. Tabi bisikletin arka tekeri havada olmalı dişlileri bu şekilde yağlamak için.

@Emrah ONAN

Wireless olduğu için kablo yok bunda ama dediğiniz gibi mıknatıslı ucu alıcıya doğru neredeyse yapıştırdım bile diye bilirim ama saatte yinede bir hareket yok saat çalışıyor gözüküyor test için ön tekerleği kaldırıp çeviriyorum ama yinede saatte bir tık yok. Aslında hangisi bozuk onu anlayamadım. Yeni pil almama rağmen yinede alıcıdan saate hiç bir veri gitmiyor... Saatte gerçekten hoşuma gitmişti küçük güzel ve oldukça işlevli... Ama hiç bir zaman şanslı olamadım her zaman aldığım ürünler ilkinde çalışmamıştır :( Hep uğraşmam gerek :(

teşekkürler Türkay bey :)

@Murat Ozgul

elinizle yakınlaştırdığınızda az bir ses duyulur tık diye hatta hızlı hızlı yanından geçirin yakın biçimde saatte oynama oluyormu olmuyorsa zaten çalışmıyor demektir. hangi taraf olduğuna gelince janta takılan sadece mıknatıs zaten sensöründe sorun vardır büyük ihtimal, bence kablosuza gerek yok kablosuz aletler her zaman bozulma ihtimali daha yüksektir:)

@türkay yılmaz

Bende bugün itibariyle Schwalbe Land Cruiser sipariş geçtim chainreactioncycles dan. Conti touring plus ın 35c si olmaması ile eşimin bisikletinden yakından gördüğüm ve denediğim için ayrıca toz toprak yollarda da kullandığım için daha cross tarzı lastik aradım yine de Michelin city protect ile schwalbe land cruiser arasında çok sıkıştım bir kaç gündür ve schwalbeyi tercih ettim 15 euro tanesi, bakalım gelsin deneyeyim

Geri