Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

Yaklaşık bir saattir ön vites dişlisini tamir etmeye çalışıyordum.. Daha öncede dediğim gibi benim bakıma götürme şansım yok o yüzden kendim yapmaya çalıştım ve gerçekten istediğim gibi yaptım sanırım sök çıkar tekrar tak falan derken beklediğimden de iyi oldu... Tabii daha test etmedim birazdan çıkıp deneyeceğim bakalım yapabilmiş miyim göreceğiz? Tamir için şu sitede aklınızda bulunsun bana çok yardımı oldu....

(link)

Bende daha foto eklemedim aksesuarlar gelmediği için boş bisikleti koymanında bir manası yok gibime geliyor...

Scudo
@ Fatihto,
@ Sefa. N,
arkadaşlar, güle güle kullanın bisikletlerinizi, kazasız, belasız ve keyifli pedallar dilerim sizlerede :)

Evet arkadaslar 40 dk. lik bir sürüş gerceklestirdim ve vitesim tek kelimeyle mükemmel olmuş tek bir ses dahi yok takılma garç gurç sesleri yerini sessizliğe ve mükemmel geçişlere bırakmış görünüyor. Yalnız bu 40 dk lık sürüşte el bileklerim de müthiş bir ağrı oldu sanırım şimdi gidon ayarını yapmam gerek. Bu akşam onun üzerinde çalışacağım çünkü 2 saatlik bir sürüş gerçekleştirmeye kalksam bu bilek ağrısıyla yapmak çok zor görünüyor.

@Murat Ozgul

kendi başınıza tamir edip, ayarlarını mükemmel duruma getirebildiyseniz eğer, bravo size :) yazdıklarınızı okurken çocukluk yıllarıma döndüm walla: daha 12 yaşlarında iken(ki 2 teker bisiklet sürmeyi 6 yaşında öğrendim), sürekli patlayan lastiklerimi yamar( ki sene 1984 falan) arka tek çarkımı söküp, tamir edip daha sonrasında küçük dişli ile değiştirip, ön çarkımı büyüğü ile değiştirip, bit pazarından dinamo bulup, ön farıma bağlayıp, sürekli fren papuçlarını değiştirip( v fren değil tabiiki) fren ayarlarını yapıp, bir ara daha piyasada mtb yokken( sadece almancı komşularımızın getirdiği bmx ve yarış :) bisikletleri vardı) dış lastikleri, kalın, ağır, dişli lastiklerle değiştirip, bakımını yapardım...negzel günlerdi be yaw :) buarada gidon ayarının yanında, elciklerinizide, ergonomik olan bir elcikle değiştirmenizi öneririm. hoşçakalın...

Sefa N., Erphan, Altınbaşak, teşekkürler bilgi için, buldum elciği, ancak fiyatı tahmin ettiğimin üzerindeymiş, zorunlu aksesuarları hallettikten sonra ilerleyen dönemlerde almak için not ediyorum.. Teşekkür ederim..

@ahmetnusret

ikisini de çıplak gözle görmediğini tahmin ediyorum.. Zira bence ikisini de kendi gözüyle görüp de Carraro'yu seçmeyecek yoktur.. Carraro'nun görüntüsü bana çok ama çok daha güzel, ve kadrosu çok daha güven verici geldi.. Bu sadece izlenim tabi, teknik olarak daha bilgili arkadaşlar yorumlasın..

Ama gidip görmediysen, ikisini de kısa süreli bir aralıkta arka arkaya görmeye çalış mutlaka bence..

@erphan
Bende hep bisikletimi kendim tamir ederdim sizin gibi ( hatta ben herşeyi kendim tamir ederim cep telefonundan tutunda çamaşır makinesine elektrik tesisatından su tesisatına kadar aklınıza gelecek bir sürü şeyi) ama bisikletle uğraşmayalı ve binmeyeli o kadar uzun zaman olmuştu ki ve bu çıkan yeni teknoloji vites falan gözümü korkutuyordu. Çünkü hiç vitesli bisikletim olmamıştı hep kontra bisiklet kullanmıştım çocukken. Ve gerçekten vites mükemmel oldu. Bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim. Elçik konusunda haklısınız Carraro bu kadar güzel bisiklet yapıp bu kadar kötü elçiği nasıl kullanmış anlayabilmiş değilim.

Arkadaşlar 224'ün göbekleri Quando diye bir marka. 221 ve 225 sahibi arkadaşların bisikletlerinde hangi marka göbek kullanılmış aynı mı? Bir de göbek markaları arasında kalite sıralaması nasıl bilgisi olan yazarsa seviniriz. Benim rastladığım markalar shimano, menjoy, quando. Quando kalite olarak nasıldır mesela? 10 tane göbek markası varsa Quando bunların arasında kalite olarak nerededir?

Hmm.. O halde size ve eşinize bir haberimiz var.. Biz 2'ledik :)

Bu resimde gördüğünüz kedimiz. ( Himalayan cinsi. Tüyleri sağlık sorunları nedeniyle kesilmek zorunda kalmıştı. Ama uzadığında böyle görünüyor bizim oğlumuz..

http://r1307.hizliresim.com/1c/q/qmj88.jpg

http://s1307.hizliresim.com/1c/q/qmj8x.jpg

Bu da yeni misafirimiz. Chinchilla...

http://r1307.hizliresim.com/1c/q/qmjb5.jpg

http://r1307.hizliresim.com/1c/q/qmjbd.jpg

http://t1307.hizliresim.com/1c/q/qmjc2.jpg

Bu arada Bu chinchilla'nın bir kardeşi var yuva arıyor. Toplam 4 kardeşti. Birini ortağım, birini eşimin iş arkadaşlarından birine sahiplendirdik. Bir tane daha var. Bilginize :)

@erphan

Bu resimler bu konuya ait değil farkındayım ama @Erphan'ın yazısına istinaden cevap niteliğinde koyulmuştur. Özür Dileriz.

sizin adınıza çok sevindim :) himalayan gerçekten süper çıkmış ilk fotoda. teşekkürler

Emrah Bey

Tam tersine 2.5 yasinda en fazla 10 kere miyavlamistir. Etten nefret eder, meyve ve sebzeye bayilir. Yikanmaya bayiliyor. İğde yemek icin yapmadigi sebeklik kalmaz. Cok uysaldir tirnak bile cikarmaz. Gunde 15 saat uyur.. vs vs . Yavru olan daha cazgir. Bu arada bir kez daha diger kullanici arkadaslardan ve forum moderatorlerinden konu disi paylasim icin ozur dilerim. O an icin refleks olarak konu icinde paylastim. Gerekiyorsa siliniz veya ben silebilirim mesajlari

S.a beyler. 224 modelini almayı düşünüyorum ama aklıma takılan sorularım var kullananlar cevaplarsa teşekkür ederim :)

1- Bisikleti Sivas yollarında kullanacağım yani çakur çukur yollarda var düz yollarda ama genellikle çakur çukur yollar.
2- Yollardan gidemediğim zaman kaldırımdan gideceğim. Kaldırıma da tak tuk diye direk cıkacağım bisikletin çıkması için yol yok :)
3- Bisiklet rahat,hafif,hızlı,dayanıklı ve sorunsuz mu ?
4- Aklımda diğer model mtb olan CRS 600 modeli var yoksa onumu almam lazım ?
5- Köy yollarında,toprak yollarda,taşlı yollarda kullanırken sorunsuz bir bisiklet mi ?

Şu anlık aklıma gelen sorular bunlar. Şimdiden teşekkürler :)

@Doğukan Y.

Bisiklet ihtiyaçlarınızı görecektir. Normalden biraz daha sık jant akordu gerekir ve yine normalden daha çabuk parça değişimi gerekebilir. Normal derken, düz yolları kastediyorum.

Zaten ilerleyen zamanlarda jant seti ve lastikleri daha iyileriyle değiştirdiğinizde, kusursuz olur. Şu haliyle de yolda bırakmaz sizi, güle güle kullanın diyelim şimdiden. :)

@ahmetcan44

TEşekkürler birde Sivasta bisiklet kulübü bulursak tamamdır :D Mesela bazı genç Sivaslıların bisiklet anlayışına örnek vermek gerekirse ( cidden dün çok güldüm :D ) (link) buyrun bizim Sivas :) Neyse yorum için Teşekkürler sorunsuz bir bisiklet sanırım ? :)

@Doğukan Y.

Açıkçası ben ciddi bir sorununa şahit olmadım bu forumda. Ben farklı bir Carraro kullanıyorum fakat herkese de Sportive'i öneriyorum, benimkini toplamak mümkün olmayacağı için. :) Ömer Gözübüyük kardeşimizi de 224 sahibi yaptık yakın zamanda. Sizi de yapalım, keyfini sürün. :) MTB'ye kaptırmamaya çalışıyoruz yeni başlayanları. Yorumlardan da görebilirsiniz; MTB arayışı ile başlayıp, şehir bisikletiyle arayışlarını noktalayanlar çok memnunlar. Giriş seviyesinde, yeterli bir seri Sportive serisi.

@ahmetcan44

Bende Carraro crs 600 almak istiyordum ama hemen uyarı mesajı geldi :) Bak kardeşim buna buna bak diye ilk baktığım sportive 224 ü beğendim :D Ne kadar teşekkür etsem azdır beni büyük bir yanlıştan kurtardı :) 225'in dış görünüşü çok güzel geldi babama ama ben sade bir hayat yaşadığım için 224 inanılmaz güzel gözüktü gözüme :) Yakında babam gelmez ama dayılarımdan birisinede bisiklet aldırmayı planıyorum :) 224'e binsin kesin ister zaten :) 224 yanında kask ve eldiven şort ve tişörtte almam lazım ama bakalım :D

Geri