Scudo Sports

Carraro Sportive Serisi Kullanıcıları Kulübü

ben de ins.seneye sezon basinda lastikleri degistirmeyi dusunuyorum.muhtemelen schwalbe, continantal arasinda secim yapacagim.ayrica velo elciklere ben de gecmeyi dusunuyorum.
lastik konusunda 32-35-37 arasinda kararsizim.
onemli olan bana hizli ve yorucu olmayan bi surus keyfi yasatmasi ve hafif arazi kosullarinda yol tutusunun iyi olmasi.bu konu hakkinda yorumlarinizi paylasirsaniz sevinirim.
bu arada bisikletlerini yeni alan arkadaslar, bisikletleriniz hayirli olsun.

Scudo
@ALTINBAŞAK

32'lik Touring Plus işinizi görecektir. 37 düz yolda biraz düşük performans verir. Ayrıca 37'liğe, 32'liğe basabildiğiniz kadar hava basamıyorsunuz basınç limitinden dolayı. Bu da düz yolda bir başka eksi.

@Emrah ONAN

225'in orjinal selesi de tek vida ile sabitleniyor ancak o vidayı biraz gevşettikten sonra selenin burnunu aşağı ya da yukarı kaldırıp o şekilde sıkarak eğim sorunu ortadan kaldırılabiliyor. O vida gevşetildiği zaman (piminden çıkartılmadığı müddetçe) vida yatağının açılı bir şekilde sıkılmasına/sabitlenmesine olanak sağlayacak şekilde imkan tanımakta.
Eminim sonradan takılan seleler için de bu tür bir açı düzenleme imkanı vardır, bir fırsat bulduğunuzda kurcalamanızı öneririm (tabi fazla kurcalayıp da o vidayı yalama yapmayın ya da alyan ağızlarını yuvarlaklaştırmayın).

Her ihtimale karşı bunu 2 kişi ile gerçekleştirmekte yarar var, ne de olsa bir elle vidayı sıkmaya çalışırken diğer elle de seleyi istediğiniz açıda tutabilmek pek kolay bir iş değil.

• Beğen
Tepkiler: Emrah ONAN
@Sefa.

ben farkettim bugün değiştirirken o boşluğu ama vidayı sıkarken kayboldu belki dediğiniz gibi bir taraftan tutup sıkarsam o açıda kalabilir belki, teşekkürler deneyeceğim.

@ahmetcan44
Teşekkür ederim sağolun :) Otomobilde sol ön lastik sağ arkaya,sağ ön lastikte sol arkaya alınır kullandıkça. Fakat bisiklette böyle birşey olduğunu bilmiyordum,öğrenmiş oldum.
Bu arada bugün bisikletle Büyükadaya gittim, bi hayli gezdim. Schwalbe Maraton Plus ile ilgili ilk izlenimlerim şöyle;Eşimin bisikletinde Michelin City Protek diye bir lastik var ve bence konfor anlamında birbirlerine çok benziyorlar. Yeni lastikler cst'lere göre ağır fakat benim arkamdaki çocuk koltuğunda 4 yaşında 20 kg'lık bir canavar olduğunu düşününce 1,5-2 kg'lık lastikler pek sorun olmuyor :) Ama bisikletin üzerindeyken bir güven söz konusu bu da psikolijik herhalde.

Çok teşekkür ederim. Sabah ulusa gideceğim. Bisikletim için zincir ve kask alacağım. Kaska 30 TL diyorlar. Alayım mı yoksa netten araştırarak sipariş mi vereyim?

@Levent Doğan

30-35 liradan aşağı kask bulmanız pek mümkün değil. Sedona markalı olanlar 40 lira civarında, kargo dahil.

(link)

Çok dandik, markasız bir şeyse, Sedona'yı tercih edin derim. Eldiven de almayı unutmayın.

(link)

Şu tip, jelli dolgulu bir şey işinizi görecektir.

@ahmetcan44

Teşekkür ederim. M ile başlayan tuhaf bir markası vardı emin değilim. Ama kaskta ucuza kaçmamak lazım. Hayati önem taşıyan bir unsur. Kilit buldum.
(link)

Böyle bir sey mi almalıyım yoksa 15-20TL lik kilitlerde aynı işi görür mü? İş yerinin bulunduğu apartmanın içine kilitleyeceğim.

Şifreliyi kesinlikle tavsiye etmem. En kolay halledilebilen kilit türlerinin başında. Taşıyabilirim derseniz yine Tchibo'da satılan kilidi önerebilirim;

(link)

Bende bir adet var, fakat yol bisikletine geçtiğimden beri kullanmıyorum. İsterseniz aldığım fiyattan gönderebilirim. Tchibo'ya da ara sıra geliyor ama denk getirebilir misiniz bilmiyorum. 40-50 liralık kilitleri cebinden çıkarır. Tek kusuru 1 kilogramdan ağır olması. :p

Sele sorunumu hallettim, açı ayarı yapılıyormuş ama bir şekilde orda sıkışmış vidayı açmama rağmen biraz zorlayınca kurtuldu ve ayar yapılıyor daha önce oynamayınca yapılmıyor sanmıştım, carraro selesinden memnun olmayanlara aldığım seleyi tavsiye ederim:) Sportourer FLX

aramıza yeni katılan arkadaşlar, öncelikle hoşgeldiniz :) bisikletleriniz hayırlı olsun der, kazasız ve keyifli bol pedallar dilerim...

Arkadaşlar bir sorum olacak. Benim bisikletin arka vitesi çoğu zaman 5'ten 6'ya geçmiyor. Bir vites daha büyütüyorum direk 7'ye geçiyor. Fakat vites küçültürken 8-7-6-5-4-3 vs hiç sorun yok. Tek tek küçültebiliyorum. Ama büyütürken 5'ten 6'ya sorun var. Ne yapmam gerekiyor?

@Alper Ütebay

arka vites attırıcının telinin attırıcıya girdiği yerde bir ayar var vida gibi elle sıkılabilen 5 ten 6 ya atın vitesi pedal çevirirken aynı zamanda yavaş yavaş sıkın yada gevşetin bu vidayı, vites geçince bırakın tekrar kontrol edin vites geçişlerini bu şekilde ayarlayabilirsiniz

arkadaşlar, haftaya birkaç günlüğüne İstanbul a gideceğim. bisikletçilerin yoğun olarak bulunduğu semtler nerelerdir? özellikle kadıköy, eminönü ve taksimde bulunacağım. yardımcı olursanız sevinirim.gitmişken bi bakiim istiyorum. özellikle kask lara.

@ahmetcan44

Teşekkür ederim ama cevabı beklemeden gidip aldım bir kilit :( Bugün koltuk ayarını da yaptım. Daha iyi oldu. 17km yaptım. Tek sıkıntım seleye alışmak biraz zor olacak :))

@erphan

Eminönü/Sirkecide Doğubank iş hanının orada bir sürü bisikletçi var. Unkapanında Haşim İşcan geçidide komple bisikletçilerin bulunduğu bir yerdir fakat burada kask gibi ekipmanlar zor bulunur. Bence en iyisi Sirkecideki bisikletçilere uğrayın. Orada istediğiniz birçok şeyi bulubilirsiniz.
Kadıköy tarafındada zannedersem Fenerbahçe stadının oralarda bisikletçiler var. Fakat hiç gitmedim,ne satarlar pek bilmiyorum.

@Alper Ütebay

teşekkür ederim. sirkeci dekilere biara uğrayacağım :)

Geri