İkinci el 121 D aldım ama alan arkadaş 300 metre anca kullanmış. Almadan önce epey bir video seyrettim, yazılanları okudum. Carraro bu 2021 modeline gelene kadar anladığım kadarıyla (çok da anlamam ama) epey bir değişiklik yapmış.
1. No name frenler yerine Tektro kullanmışlar, aldığım model mekanik diskli.
2. Suluk delikleri açılmış.
3. Göbek katlama mekanizması değişik bir sistem yapılmış, ne olur ne olmaz diye ufak bir bakıma götürdüm. İstanbul'da benim için teslim alan arkadaş katlamayı beceremeyince sökmüş o vidayı. Ben bir şekilde doğrusunu buldum

Bakımda önce bu yanlış dediler, araştırınca sistemin değiştiğini anladılar.
4. Aynakolun kolu, yani pedal kolu Shimano olmuş, daha önce bu da no name bir şeymiş.
5. Yine şikayet edilen arka bagaj yükseltilmiş, böylece çanta asılınca ayaklara çarpma önlenmiş. 25 kilo taşıma kapasitesi var yazıyor.
6. Lastikler Schwalbe Green zırhlı olmuş ki süper olmuş.
7. İlk modellerde olmayan katlandığında yere destek ayağı var, böylece aynakol yere sürtmüyor. Bu epey önce değişmiş ama gene de yazayım, bilgi olsun.
8. Ortasında demir bir çıkıntı olduğu için yine herkesin kaydığından şikayet ettiği katlanan pedallar değiştirilmiş.
9. Galiba ilk modellerde çamurluk da yokmuş, o da epeydir var.
10. Arka tekerlekte de Quick Release var, yani ön ve arka QR.
Gelelim bugün biraz yağmurlu olduğu için çok kısa kullanım deneyine
1. Boyum 1.70 en kısa ayarda çuk oturdu. Daha kısa boyluların sele demirini kestirmesi şart gibi. Ben de kızkardeşim için falan düşünüyorum ama iyi mi olur kötü mü, daha karar veremedim.
2. Düz yolda son viteste anca eski bisikletin ortaları gibi oldu, anladığım kadarıyla yokuş için hızdan fedakarlık yapmışlar, iyi mi kötü mü bilemedim. Yokuş ile pek işim olmaz, iterim geçer.
3. Tekerlek küçük olduğundan gidon çok kıvrak, açıkçası biraz korktum ama alışırım diye düşünüyorum. Alışınca hızlı manevra için iyi olabilir.
4. Selesini kimse beğenmiyor ama daha fikir edinecek kadar kullanmadım.
5. Yolda pedal da kıvrıldığından iterek götürmesi, merdivenlerden eve çıkarması çok rahat.
6. Katlanınca o kadar da küçülmüyor, küçük otomobillerin bagajına sığmaz sanırım, ben de Ducato karavan olduğu için dert değil, bunu bilerek aldım.
7. RevoShift dönerek kullanılan vitesler pek rahat değil gibi ama biraz kullanayım, olmadı değiştiririm.
Şimdilik ilk izlenimler bu kadar.
280106 dosyayı görüntüle280107 dosyayı görüntüle280108 dosyayı görüntüle280109 dosyayı görüntüle280110 dosyayı görüntüle280111 dosyayı görüntüle