Scudo Sports

Carraro Flexi 121

@Trekkie hız farkı olmaz mı, 10 km hız farkı var, yani ulaşılan son hızda, bu hıza ulaşmak ve bu hızda sürekli gitmek çok yoruyor

Scudo
Bisikleti aldığım günden beri beni rahatsız eden bir ön teker meselesi vardı. Şöyle tarif edeyim, arka tekeri elimle çevirdiğimde mesela 30 saniye serbestçe dönerken, ön teker 10 saniye dönüp hemen duruyordu. Bi kaç gündür ön göbekten gacur gucur da sesler gelmeye başlayınca bisikletçiye götürdüm, komple söktürüp yağlattım bilyaları filan, fakat hala dönmüyor, sürtüyor belli. Neyse bilyalar değişti, hala bi tıkırtı, sürtünme var. En son bisikletin orijinal "quick release" denen milini çıkartıp yerine normal somunlu mil taktık. Şimdi baya bi açıldı, serbestçe dönüyor. Siz de bi kontol edin. Takılan quick release (kaset deniyormuş sanırım) mil pek kaliteli değil sanırım. Arka teker direk somunluydu aldığımda.

Gobekler pek iyi degil galiba. Benim de arka taraf sikinti cikarmisti ama on taraf da cok akici degil. Farkli QR mandal isi cozer mi acaba denemek lazim.

Benim 10+ yillik emektarin gobekleri de ayni markadan ama o gunden beri ne bilya dagildi ne de akiciligi gitti.

SM-G903F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Fixy Yok sorun mandalda değil, çünkü zaten mandalı çıkarıp götürdüm ustaya. Sürten yer sanki bilya kapakları gibi geldi bana ama, belki adam gibi yağlansa düzelirdi, usta pek uğraşmak istemedi açıkçası. Biraz papaz olduk zaten muhtemelen bi daha gitmicem. Fakat normal somunlu mil var şu anda (arkadaki gibi) ve rahat dönüyor.

@Trekkie Bende hiç böyle bir sorun olmadı, üretimden kaynaklanıyor sanırım.

2017 modelleri nasıl arkadaşlar, fark var mı?

@sonselim16
Sn sonselim geniş vites aralığı seçeneği nedeniyle ben de Carraro Flexi 121 almak istiyordum. Ancak katlama noktalarında mıknatıs olmadığından dolayı katlandığında bir arada duramaması, katlandığında bisikletin aynakol üzerine basması gibi 2 önemli nedenden dolayı çelişkide kalmıştım.

Katlanır bisiklet ile ilgili satış sitelerini sürekli araştırıyorum. Aşağıdaki linkte Bianchi'nin 2017 model 21 vitesli ve Carraro Flexi 121'in kronik sorunlarını barındırmayan bir modelini gördüm.

Bianchi bu modelde katlama noktalarına mıknatıs yerleştirmiş. Aynı zamanda aynakolun altına yerleştirdiği bir aparat ile bisiklet katlandığında aynakolun üzerine binmiyor. Sanıyorum bu modelde de sele borusu alttan çıkmıyor.

Alt kısma bu aparatı yerleştirerek Carraro 121'de yaşanan sorunu ortadan kaldırmışlar.

2017 Bianchi Folding 21 vitesli katlanır bisiklet 1080 TL.
Peşin fiyatına Hepsiburada'da 9 taksit, n11''de 9 taksitle alınabiliyor.

(link)

9557039120434.jpg

Bugün meşhur bisikletçiler çarşısı Haşim İşcan Geçidine gitti. 2017 model katlanır bisikletleri gördüm.

2017 model Carraro Flexi 121 gördüm. 2017 modelde de sele borusu altta çıkmıyor.

Ancak o bölüme sabit bir ayak yapılmış. Bisiklet katlandığında artık aynakol üzerine binmiyor. Bu değişimle beraber bazı noktalara mıknatıs eklenmiş. Mıknatıslar çok kötü bir işçilikle monte edilmiş. Hemen düşecek gibi duruyor.

Ancak en azından katlandığı zaman bisiklet bir arada duruyor. Fiyatı kredi kartına 9 taksitle son 1100 TL. Bu fiyat ve bu bisiklet sadece tek bir satıcıda vardı.

Haşim İşcan Geçidinin fiyatları oldukça yükselmiş. 2017 model Bianchi 21 katlanır bisiklet için 1350 TL ücret söylendi. n11 de aynı bisiklet kredi kartına 9 taksitle 1030 TL.

Birkaç markanın katlanır bisiklet güncel fiyatlarını paylaşmak istiyorum.

6 Vites Paxton; 800 TL - 6 Vites Ümit; 800 TL (Bu bisiklet çok hoştu) - 6 Vites Salcano 900/1000 TL arası - Rus Baakah (Balkan) vitessiz 750 TL.

Esen kalın.

Mesaj imla hatası ve cümle düşüklüğü nedeniyle yeniden düzenlendi.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@Mesut DOĞRU

Merhaba,

Dun hediye amacli aldim ben bu modeli, bisikletfirsati.com sitesinden 903 tlye 9 taksit kargo dahil.. 2016 model yaziyordu web sitesinde..

Carraronun yetkili bayisine ait bu web sitesi.. dun konustugumda 24-48 saat icerisinde kargoya verilecek dendi.. fakat bugun aradigimda net bilgi alamadigim gibi geri arayacaklarini soyleyip henuz aramadilar.. ayrica web sitesine uyelik acip siparisi verdikten sonra su anda uye girisi yapamadigimi da belirteyim..
Simdilik biraz problemli bir alisveris gibi gorunuyor bakalim insallah bisiklette aksilik yasamayiz..

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@srknsnyz

Sn @srknsnyz öncelikle hediyeniz hayırlı olsun.
Ben trbisiklet.com'a 2017 model Bianchi Folding 21 vites sipariş verdim. Bianchi 21 ile Carraro Flexi 121 kadro olarak aynı. bisikletfİrsatİ.com da bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

Ancak 2016 Carraro Flexi 121'de katlandığında yere dayama aparatı ve mıknatıs var mı? bilmiyorum. Ben Bianchi 21'de karar kıldım. Havale ile 950 TL'ye anlaştık. Bisiklet elime geçtiğinde detaylarını sizinle de paylaşırım.

Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
@Mesut DOĞRU

@Mesut DOĞRU bey tesekkur ederim sizler icinde hayirli olsun yeni bisikletiniz, kazasiz belasiz kullanmaniz temennisiyle..

Ben de inceledikten sonra fikirlerimi paylasirim sizinle, kendime de mtb disinda bir de katlanir alacagim icin sizin yeni bisikletiniz hakkinda yapacaginiz yorumlar bana faydali olacaktir kesinlikle, belki carraro disinda farkli bir markaya da yonelebilirim.

hayirli olsun tekrar :)

İyi aksamlar

• Beğen
@srknsnyz

Sn @srknsnyz güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum.

Carraro Flexi 121 alacaksanız 2017 model almanızı tavsiye ediyorum. Ben 2017 modeli inceledim. Çok hoş ve ağır olmayan bir bisiklet. Bu modelde bisiklet katlandığı zaman bisikletin aynakolun üstüne binmesini engelleyen aparat takılmış + katlama noktalarında bulunan mıknatıs katlandığında bisikleti bir arada tutuyor.

2016 modelde bu özellikler bildiğim kadarı ile yok. 2016 üretimi Carraro Flexi 121 katlandığında bisiklet aynakolun ütüne biniyor diye şikayetler vardı. Keza katlandığında mıknatıs olmadığı için bisikleti bir arada tutmak zor diye yorumlar ve serzenişler de vardı.

Yine de karar sizin. Her şey gönlünüze göre olsun.

Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: srknsnyz
@Mesut DOĞRU

@Mesut DOĞRU bey tesekkurler uyariniz icin, yarin eger kargolanmadiysa, firmayla gorusup 2017 model olarak degistireyim, cunku dediginiz seyler onemli katlanir bisiklet icin.. tekrar tesekkur ederim vakit ayridiginiz icin.

İyi aksamlar

merhaba,

@Mesut DOĞRU Bey selamlar tekrar

İlgili siparişimi iptal ettiriyorum bugün, zira firmaya ait çalışanın telefon da çok saygısız bir şekilde ''burada ki yoğunluğu bilmiyorsunuz, oradan konuşuyorsunuz'' şeklinde konuşması beni gerçekten rahatsız etti.

Böyle esnaf olamayan esnaflar kazanacağına Çin'den sipariş veririm 5 ay da beklerim daha iyi..

Vardır bir hayır diyerek araştırmaya devam ediyorum, artık bu marka ile alakamı başlamadan kesiyorum.

Farklı bir marka/modele yönelmeye karar verdim.

iyi günler.

@Üye Adı

Merhaba,

(link) web sitesi üzerinden yapmıştım alışverişi üyelik açarak, web sitesi Carraronun yetkili bayiisine ait.

Avcılar'da ve 2 yerde daha mevcut mağazaları.. Alışveriş yapıp memnun kalanlar olabilir fakat ben böyle bir aksilik yaşadım.

Avcılar Pozitif Spor Cüneyt Gültekin

Sanırım bu bisikletin ticaretini yapan bayilerin genelinde var bu doyuma ulaşmışlık..

Ben memnun kalmadım, marka adına çok iyi bir gelişme değil benim açımdan.

iyi günler

merhabalar
avcılardakı salcano şubesınden bende bir carraro flex 121 aldım ve açıkcasıda çok memnunum. arabamın bagacına sığmasıda ayrı bir güzellik katıyor.
henüz metro veya metrobüslerde yolculuk yapma fırsatı bulamadım onun içinde yere dayama aparatı ile mıknatısı olmadığından dolayı nasıl bir zorlukla karşılaşacağımı bilemiyorum.
ama onların dışında kullanış açısından ve hafiflik konusunda çok memnunum.yokuşlarda ve uzun bir gezi turunda hiç zorluk yaşamıyorum.
tavsiye edermisiniz diye sorarsanız tavsiye ederim.
iyi günler.

• Beğen
@salik Bey merhaba,

ben de çok isteyerek siparişi geçmiştim hatta yorumları üst üste bir kaç defa okudum sindirebilmek için fakat avcılar bayi yüzünden bir kere soğudum markadan,

doyuma ulaştıkları için alışverişimi iptal etmiş olmam onlar için kayıp değildir benim için zaten bir kıymetleri yok.

sizler güle güle kullanırsınız inşallah kazasız belasız.

iyi günler

@srknsnyz

Sn @srknsnyz yaşadığınız sıkıntı için üzüldüm. Ben Bianchi Folding 21 Vitesli katlanır bisikletimi n11.com aracılığı ile Amasya'da yerleşik Koçak Motor'dan aldım.

Satıştaki beyefendi çok nazik ve nezih bir üsluba sahip. Gerek n11.com üzerinden, gerekse kendi satış siteleri olan trbisiklet.com üzerinden sorduğum tüm sorulara gayet sakin ve mantıklı cevaplar verdi.

Bianchi Folding 21 Vitesli katlanır bisikletimin ödemesini peşin anlaşmıştık. Ancak bankadaki minik sorun düzelince peşin fiyatına 9 taksitle alım yaptım. Ürün şimdi kargo aşamasında.

Umarım siz de gönlünüze göre bir bisiklet bulur, müşterisine karşı nazik ve nezih bir üslup kullanan satıcı ile muhatap olursunuz.

Esen kalın.

@Üye Adı
Sn Üye Adı siz bisiklet aldınız mı? Bu konuda bir gelişme var mı?

@Mesut DOĞRU

Sn @Mesut DOĞRU,

gün içerisin de siparişimi iptal etmek istediğimi bildirdim kendilerine, fakat mağaza da bulunan iki kişi; biri Cüneyt diğer personelin ismini bilmiyorum,

dünden beri yapılmasını istediğim bütün işlemleri birbirlerine paslayıp duruyorlar ve geri dönüş dahi yapmıyorlar döneceğiz dedikleri halde..

ismini bilmediğim personel "Cüneyt Bey burada yok site şifrelerini bilmiyorum geldiğinde siparişinizi iptal ederiz" dedi..

dün akşam ise Cüneyt Bey personelin dışarı da olduğunu ve kendisinin işlem yapamadığını belirtmişti :) şaka gibiler..

ben de buna istinaden bir kaç saat içerisinde firmayı tekrar arayarak siparişimin iptal edilip edilmediğine dair bilgi alacağım..

bisiklete yeni başladım ve soğumak istemiyorum bu tip esnaflar yüzünden, bundan dolayı farklı bir markaya yöneleceğim.

teşekkür ederim ilginize

iyi akşamlar

@Mesut DOĞRU hala karar vermis değilim. Mart ayında bir marka daha giris yapacak. onuda inceleyerek kesin kararımı vermis olacağım.
Daha önce Dahon kullandığım için en azından katlanma mekanizması Dahon gibi bir ürün arayısındayım.

@Üye Adı

Sn Üye Adı 2017 model Carraro Flexi 121'i inceledim. Katlandığında bir arada durması için mıknatıs da, katlandığı zaman aynakolun üstüne binmemesi için alt kısma sabit park ayağı da eklenmiş.

Ancak mıknatıs gerçekten çok basit ve ucuz monte edilmiş. Daha önce Dahon kullandı iseniz Carraro'nun mıknatıs sistemi sizi hayal kırıklığına uğratabilir ki, sanıyorum benim aldığım Bianchi Folding 21 Vitesli katlanır bisikletimde de aynı mıknatıs sistemi var.

Çünkü kadro, katlandığında aynakolun üstüne binmemesi için eklenen parça aynı. Eminim ki mıknatıs sistemi de aynısıdır. Ancak benim için sorun yok. Demirle uğraşmayı, ona şekil vermeyi çok seven bir insanım.

Şayet Bianchi Folding 21'deki mıknastıs sistemi, Carraro 121 ile aynı olup canımı sıkacak olursa, onu söker çok daha estetik ve güvenli bir sistem geliştiririm.

Esen kalın.

Geri