Scudo Sports

Carraro Flexi 121

Bilmem, göstermek lazım.

Scudo
Bende flexi 121 almayı düşünüyorum ama ayna kol biraz küçük olduğundan yavaş mı kalır diye düşünüyorum. Yokuşta zorlanmayalım diye hızdan da mahrum kalmayalım

Ben bisiklet konusunda uzman değilim. Ama bisiklet bana çok da yavaş gelmedi. Ama 28 jant bisikletleri düşününce kesinlikle ağır kalır.Bence ihtiyaç duyduğunuz ortalama hız ile alakalı.
Bana 20-25 km yetiyordu. Bu da yetti. Tura katılacaksanız ve turda 28 jantlı bisikletler olursa uyum sorununuz olabilir. Onlara göre daha çok da yorulabilirsiniz. (Bu kısım da teori, ben öyle olduğunu düşünmüyorum aslında).

Dahon Vybe c7a kullandım 1 yıl. 46 T aynakol ve ruble 13-28 di. Düz yolda 28 km hızla rahat gidiliyor. Kadansı biraz arttırıp 30 ile de gidilebiliyor uzun süre. Deli gibi pedal çevirerek te 36 yapabildim ama çok uzun sürmüyor. Satmadan önce 4 mtb'li ve 1 şehir'li arkadaş ile 60 km'lik tura katıldım. Belli etmesem de onlara yetişebilmek için aşırı zorlandım hem yokuşlarda hem de düz yolda. Eve zor attım kendimi. Turlarda yorsa da katlanır kullanmak çok zevkli ve de ayrıcalıklıdır her zaman. Sehire geçmek için sattım 2 ay önce.

Bisiklet almak için en doğru aylar ne zaman olur sizce (Fiyat bakımından) ?Carraro flexi 121 de olan mühendislik hatalarını(sele borusunun çıkmamasından dolayı aynakolun yere sürtmesi,katlandıktan sonra katlı kalmasını sağlayacak bir mıknatıs sisteminin olmaması gibi) yeni modelinde(2016) düzeltilme ihtimali sizce % kaçtır ?

• Beğen
Tepkiler: Metin_S
@bisiltek
Carraro Flexi 121 deki belirttiğiniz mühendislik hatalarını fabrika yetkilisine bildirebilirseniz çok iyi olur. Mutlaka 2016 modeli için düzeltme yapacaklardır.

@bisiltek Bahsettiğiniz 2 sorun için çözüm çok zor değil. Birşeyler yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar onumuzdekı 1 2 gun carraro flexi 121 almayı planlıyorum. ımkanı olan arkadaşlar bisikletin acık halınden katlanmasına kadarki süreci video ile paylaşma imkanı varmıdır. youtube dahil hiç bir yerde bisiklete ait video bulamadım. teşekkurler.

@mhd

Yetkili mercilere e-mail attım.
''Sele boruları gidon vb.kısımlarında iyileştime olacaktır.
Şuan için mıknatıslı bir model tasarlanmamıştır.'' şeklinde bir geri dönüş yaptılar.

Katlanmasından hiç memnun değilim. Her yeri oynuyor. Durmuyor açılıyor. Katlanması can sıkıcı. Bisiklet kilidi ile sabitliyorum. Yine de ayaklığı yok. Çarkın üstünde duruyor ve bazen devriliyor. Ayrıca bir çok kişiye sormama rağmen hayır cevabını aldım ama bence bu bisiklet katlanıp açıldığı zaman vites ayarı bozuluyor. Katlandıktan sonra da mıknatıs olmasa bile bir sabitleme mekanizması şart. Ayrıca ayaklık şart. Buna bir çözüm bulacağım en yakın zamanda.

Jant ayarını ne kadara yaptırıyorsunuz. Ne kadar fiyatlı olması normaldir acaba ?

Arkadaşlar merhaba,
Bu bisikletin 2016 modelini inceleyen var mı ? Yere değen aynakol için bir çözüm geliştirilmiş mi ? tabii katlanınca sabitleyen bir sistem var mı merak ettim? Saygılar.

Arkadaşalr herkese merhaba....ilk mesajım...Ben de 1-2 gündür bakınıyorum, katlanır bir bisiklet alacağım, bagaja atıp, hem işyerinde hem ev yerinde çıkarıp kullanacağım günde bir saat kadar...Başkaca sorularım da olacak ama bu modelle ilgili sormak istediğim bir şey var...1-3 yaş arasında çocuğumu port bagaja monte edilecek bir koltukla gezdirebilir miyim bu mnodelde ? Malum bunda port bagaj bile yok..o monte edilecek üstüne bir de bebe koltuğu artı bebe vs...? Cevap olumsuzsa ikinci sorum port bagajı olsa olur muydu ?

@Fatih Elma merhaba, butür bisikletlerin toplam taşıma kapasiteleri 105 - 110 kg. civarıda oluyor, dikkat edilmesi gereken 1. kriter budur.
Genelde katlanırlar için satılan bagajlar 10 - 15 kg taşıma kapasitesine sahip oluyor. Yaklaşık 2-3 kg civarında koltuk 20 kg civarında bebe olduğunu düşünürsek, bagajın kapasitesinin üstüne çıkıp kaza riski ortaya çıkar.
Sele borusuna takılan taşıyıcılar için araştırma yapmak lazım. Ağırlık noktasının değişmesinden kaynaklı kırılma vb. bir sorun yaratabilir mi, araştırmalı. Ancak toplam ağırlığın kapasitenin üstüne çıkmaması kaydı ile. İşin içinde çocuk olunca donanımsal kaza riskinin %0 olması gerek.

@Onur Alp İNAN günaydın. Teşekkürler bilgi için. Pek tekin gelmemişti bana zaten port bagajda taşımak. En iyisi arkaya (link) buna benzer bir şey almak.

Konuyu baştan sona okudum. Bu modeli alabilirim gibi duruyor. İstanbul anadolu yakasında montajını yaptırabileceğim yer var mı yoksa Saraçhaneye mi gideceğiz bunun için :).

20" teker çapında bu tarz bir römork zor olur gibime geliyor. 26 - 28" teker çapında bu römorku çekmek kolay da 20" tekerde zor olur. Denemeden almamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Elma
Peki arkadaslar 21 vites varken insanlar neden 6,7,8 vs..tercih ediyor ?

Evet ben de bu modelde karar kıldım...siparişi verdim: (link)

Montaj için satıcı aşağıdaki servislere yölendirdi:

Kadıköy ilçesi için bunlar : ALİ İHSAN ÖZEN - TULUMBACI ASIM SOKAK NO:10 TEL:216 418 93 27 KADIKÖY/ POZİTİF SPOR CÜNEYT GÜLTEKİN - EĞİTİM MAH.FAHRETTİN KERİM SOK.GÖKAY CAD.NO:56/C TEL:216 348 84 45 KADIKÖY

Geri