Scudo Sports

Carraro Flexi 121

Kız arkadaşıma aldık. Kullanımı tüm katlanırlar kadar zevkli. Kullanım performansı kısa gezilerinizde sıkıntı çıkartmayacaktır. 20 jant'a 21 vites olması büyük avantaj. Yokuşlarda inanılmaz rahat bu sebepten. Çekiş sistemi shimano baz model. Sanırım tourney serisi lakin bu sınıfa oldukça yeterli bence. Jantları çift katlı aluminyum olması güzel. Rakiplerine göre bir avantajı da bu. Lastikleri carraro marka, limit zorlamadık henüz ancak çok kaliteli durmuyor, biraz sert hamurlu. Frenleri alhonga diye bir markanın v brake sistemi. Tek bacak çalışan dandik bir set, değiştirilmesinde fayda var. Fren pabuçları aşırı dandik. Sele biraz sert. Süspansiyonlu sele borusu/jel sele/ jel sele kılıfı alınırsa ortalamaya kavuşabilir. Katlaması kolay. Katladıktan sonra seleden tutarak tekerleğin üstünde taşıyabilirsiniz. En büyük sorunu sele borusunun alt kısımdan çıkmaması ve dolayısıyla aynakol'un yere temas etmesi. Ayrıca vites kollarının da çok ergonomik olmadığı kanaatindeyim.

Maddelemek gerekirse

ARTILARI

Çekiş Sistemi
21 Vites oluşu, katlanır bisiklet kategorisinde bu modeli 3 adım öne çıkartan önemli bir unsur.
Çift Kat Alu. Jantlar
Tasarım
Fiyat / Performans oranı güzel.

EKSİLERİ

Katlandığında bisikleti yaslayacak bir ayağın olmaması. Dolayısıyla aynakol'un yere temas etmesi çok ciddi bir sorun.
Fren sistemi kollarından pabuçlara kadar tamamı çok kalitesiz
Dış lastikler

Sağlıcakla kalın, pedalınıza kuvvet (=

Scudo
Carraro ile Ümit arasında takribi iki yüz lira kadar fark var.Carraro'nun 21 vites olması avantajlı ancak fiyat farkı da çok az değil..

bende bugün birtane carrarao flex 121 sipariş edip aranıza katıldım. bu bisikleti kullanan arkadaslar bisiklet elime geçer geçmez ilk yapmam gerekenler nelerdir? nelere dikkat etmeliyim, kliksadan 750 tl ye aldım. yetkişi servisi kurulumu yapacakmış. Almam gereken aksesuarlar nelerdir?

@kill_them_all öncelikle hoş geldiniz, nick harika:)
kask işi şakaya gelmez. hemen edinin. buff denen rüzgar koruyuculardan alın benim cok işime yaradı. uzun sürüşler için eldiven, gözlük
aynakol hikayesi için forumda bir arkadas ayak eklemişti yere temas etmesin diye onu düşünebilirsiniz.
hayırlı olsun tekrar

@bilginfun 21 vites olmasi avantaj da bunu bu 21 vites daha hizli gider diye dusunmeyin ben de oyle düşünüyordum ama disli sayilarini dikkate aldiginizda dahon'un 8 vitesli bircok modelinden daha yavas kaliyor. Bunun avantaji nedir derseniz genis vites araligi.

• Beğen
Tepkiler: selman kutel
@erencaner bir diger avantajıda fiyatı :D bende dahon almak istedim ama en ucuzu 435 euroyduu

@enolism merhaba, acaba aldıgınız çamurlugun linki atabilrmisiniz?

sanırım şu linkteki çamurlugu kullanıyorsunuz
(link)

peki resimdeki çamurlugu tavsiye edermisiniz? bu nasıl durur acaba?http://www.dogabisiklet.com/modules/catalog/products/pr_01_3397_max.jpg?rev=1428055563

merhaba arkadaslar bisiklet bugun geldi, kargoyu alınca kurulumu kendim yaptım ama, en son kutunun içinden cıkan garanti belgesinin arkasında yetkili servis kurulum yapmazsa garanti dısı kalır diyor? bi sorun olur mu acaba? ayrınca satıcının garanti belgesini onaylamıs olması gerekiyor diyor. garanti belgesinde ne kliksanın onayı nede satıcı firmanın onayı var. satıcı sadece fatura kesmiş. garantide bir sorun olur mu ki? hata mı ettim acaba?

ben garanti belgesini doldurtmuştum, faturamı da almıştım. bildiğim kadarıyla fatura tek başına garanti için yeterli, fatura yoksa garanti belgesinde tarih aranıyor. ama yerinizde olsam kliksaya ulaşıp durumu bildirirdim. sonra da size en yakın yetkili servise götürüp kontrollerini yaptırın. içiniz rahat olsun.

İstanbul'da bu bisikleti nerede hangi bayide görebiliriz?Bir arkadaşım katlanır bakıyorda.İkinci el satmak isteyen olursa irtibata geçebilir benimle.

Hayırlı olsun güzel bisiklet sirrus elite bisikletimi yer ve zaman sıkıntısı yüzünden sattım bu bisiklet ile yer sıkıntımı çözerim zaman da yer problemi ortadan kalkınca önemini yitiriyor zaman buldukça sürerim. Bir sorum olacak şu sıkmak isteyip de sıkamadığınız gevşek vida tam olarak hangisi resim çekip atarsanız haşim işcan geçidinde bunu kontrol ederek bisikleti temin etmek isterim.

Arkadaşlar aynakol'un yere temasına karşı 2li park ayaklığı kullanırsak sorun hallolacak gibi. Katlandığı vakit arka teker ve ayak üstünde kalıyor. Yakın zamanda deneyeceğim, sizlerle paylaşırım.
http://i2.wp.com/www.bikeworldnews.com/wp-content/uploads/2014/04/2014-Dahon-Ciao-D7-unfold.jpg

izmirdeyseniz metrolara alymıyorlar bu şekilde bir tane torbaya koymanız gerikyormuş bende bir videoda öğrendim :D

Merhaba arkadaşlar,bende bu küçük canavarı yeni aldım,sürüşü çok keyifli,gerçi ben kısa mesafe asm ile ev arası kullanıyorum,ilk gördüğünde kardeşim testere filmindeki jigsaw'a benzetti,evim 8. kat vede elektrik sürekli kesiliyor,gelince bakıyorum asansör yok katlayıp arabanın arkasına koyuyorum.
Katlanınca ayna dişlinin yere değmemesi için yan ayağı açın diğer tarafın pedalına katlı şekilde aşağıda tutun boyları tam uyumlu yapılmış.

• Beğen
Tepkiler: mhd ve ouzoo
Selamlar,
Flexi 121'e arka bagajı monte eden var mı? Sele borusuna takılan bagajlar var ama bu şekilde bisikleti katlamak mümkün mü? Resimleri olanlar buradan paylaşabilirlerse çok memnun olurum.

Teşekkürler.

Merhabalar. Ben bu bisikletten almayı düşünüyorum. İzmirdeyim. Ev ile iş arası 10 km. Ev ile iş arası gidip gelmek için kullanacağım. Öneriyormusunuz ?
Ayna kol ruble jant değerleri ile hesaplar yaptım. Yokuşlarda iyi, düz yolda idare eder gibi. Benim merak ettiğim uzun ömürlü olur mu ? Katlama noktaları nasıldır.
Ayrıca arasında kaldığım başka marka model de Salcano İzmir modeli. Salcanoda 52 aynakol var ama tek. Yokuşta mahveder adamı diye vazgeçtim ondan. Benim evimin orda çok dik 500 mt bir yokuş var. Yol bisikleti binenler bile genelde inip elinde bisiklet yürüyorlar. Hayvani bir yokuş. O yüzden biraz kararsız kaldım. Yani en alası da olsa o yokuşu çıkabileceğimi sanmıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Ramazana girdik ve ben ramazandan sonra almayı planlıyorum.

@angvil valla bende uzun araştırmalar yaptım sonucunda bu bisikleti almaya karar verdim nedeni 21 vites olması. bende üniversiteye gidip gelirken kullanmak için düşünüyorum yokuşlar var bu fiyata vitesli tek bisiklet bu gerçekten 6-7 vitesliler zayıf kalıyormuş okuduğum tüm forumlarda katlamalı bisiklet kullananların derdi bunun içinde aynakolu tekrar 500-600tl harcayıp çiftli yaptırıyolarmıs. ramazandan sonra siparişi vermeyi düşünüyorum bide decatlonda 26tl ye çamurluk var onuda alırsam tamamdır.

@irfnsahinn ben de seninle aynı fikirdeyim. Ben de ramazanın sonunda yerinde alıcam. Hatta 2 tane bile alma ihtimalim var. Yalnız ayna kol 48 ve ruble en küçüğü 14 olduğu için düz yolda çok da hızlı olmaz. Ama yine de şehir içi iyi gibi. Düz yolda Salcano izmir bundan daha hızlıdır. Ama 52 ayna kol ile yokuş çıkamam. Yokuşlarda da rahat etmek için bu bisikleti düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba, Carroro flexi 121'i Nisan sonu gibi aldım. Daha önce katlanır bisiklet tecrübem olmadı ama aldığım günden beri kullanıyorum ve çok memnunum.
21 vites olması sebebiyle yokuşlarda gayet başarılı ama hızlanma konusunda pek de başarılı olduğu söylenemez. Baska bir katlanırla hic kiyaslamadim ama normal bir bisikletle kiyasladigimda hizlanmadaki eksikliği tartismasiz fark ediliyor. Gerci katlanir bisikletlerin hakimiyeti normal bisikletlere gore daha zor oldugu icin fazla hizlanmamasi kazalari engelliyor olabilir ;) Beni en rahatsız eden kısmı ise katlandıktan sonra katlanan kısımların sabitlenememesi. Mıknatıslı bir sabitleme ya da bir aparatla katlanan kısımlar sabitlenebilseydi sürtünmeden dolayı çizikleri dert ediyor olmazdim :( Katladıktan sonra pedal yardımıyla aynakolun yere degmesi engelleniyor ama pratik değil. Katlayıp arka teker üzerinde sürdüğünüzde katlanan kısımların çıkardığı sesi saymazsak fiyat/performans olarak bence gayet başarılı bir ürün. Son olarak flexi 121 internetteki görselinden çok daha güzel bir görüntüye sahip.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Güzel. Ramazan sonunda alacağım inşallah.

• Beğen
Tepkiler: inebolu37
Geri