Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@alpyese

Buraya gelip uğraşması gerekir. Normal bir işlem değil. Havalimanlarında o işlemleri yapmazlar.

@clubber Almanlar pasaportumda yasadigim adresin yazmasi gerektigini, yoksa export onayini veremeyeceklerini soylediler.
Ancak pasaportta adres yazmasi olayini ilk defa onlardan duydum. Yabanci pasaportum icin adres konusunu konsolosluk ile gorustum; onlar da pasaporta ikametgah adresi yazilmadigini soylediler.

Iki ihtimal var, ya almanlar bana zorluk cikarmak istediler(ki niye boyle bir sey istesinler), ya da sadece Alman pasaportuna ait uygulamayi(pass da adres yazmasi) zorunlu kiliyorlar.

Tr ye gelince, alman konsoloslugunda export belgesini onaylattim. Onceki mesajlarimda nasil yaptigim yaziyor.

fikir olması açısından buraya para iade sürecini yazayım.

almanya ya gidip almıştım bisikletimi.
havaalanında biletime ve pasaportuma bakarak onayladılar kağıtları.
Türkiye den hemen gönderdim kağıtları.
15.11.2016 tarihinde postaya verdim.
28.11.2016 tarihinde ellerine ulaştı.
01.12.2016 tarihinde banka iban ve swift kodunu istediler. hemen gönderdim.
05.12.2016 tarihinde 28€ kesinti ile (alman bankasının swift komisyonu) hesabıma para yattı.

@NKurtuldu

KDV iadesinin mantığı alan kişinin turist olması. Hiçbir devlet kendi vatandaşına KDV iadesi vermez. Olayın mantığına ters. Ama Türkiye'deki büyükelçilik o belgeyi onaylıyor. İstisna söz konusu.

@clubber Turist olmak icin illa yabanci uyruklu olmaya gerek yok. Istanbul' da yasayan biri olarak Cesme' ye gittigimde turist olmus oluyorum.

Vergi iadesi vatandaslik ile degil, yasanilan yer ile alakali. Mevzuat boyle.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@NKurtuldu

Neyi tartışıyorsun anlamıyorum. Sonuç olarak havalimanındaki gümrükçüler onay vermiyor. Mevzuatı onlardan daha mı iyi biliyorsun?

@clubber uslubunuzdan anliyorum ki, okudugunuz kavrama yeteneginizde ve insanlarla iletisiminizde ciddi problemleriniz var. Bisiklet vergisi ile ugrasmaktan ziyade bunlari cozerseniz, fikrime gore sizin icin daha faydali olacak.

Ilk mesajimdan ne anlasiliyor?
Adamlar yasadigim yeri kanitlamami istediler. Onlara gore kanitlama yolu da, pasaportumda adresimin yazmasi. Yazmiyordu ve onay vermediler, olay bu kadar.

Alman vatandasi olup Turkiye' de yasayan arkadasim, Canyon' dan defalarca bisiklet getirip hepsinin de vergi iadesini aldi.

Bu size son mesajimdir.

@NKurtuldu

Ben de sizin üslübunuzdan anlıyorum ki okuduğunuzu anlamakta probleminiz var. Yazdıklarım ortada. Olmaz diyorum ve siz de zaten yapamamışssınız. Hangi sebepten olursa olsun. Türkiye'ye gelip büyükelçilikten halletmişsiniz.

Türk pasaportunuz varsa işlemi tabiki yapabilirsiniz. Alman pasaportu gösterip ben Türkiye'de yaşıyorum derseniz yapamazsınız.

Alman vatandaşı olsanız dahi, Türkiye de çalışıyor ve verginizi burada ödüyor, burada ikamet ediyor iseniz vergi iadesi alırsınız. Türk vatandaşı olup Almanya da çalışıp orada vergi ödüyorsanız vergi iadesi alamazsınız. Mevzuat böyle, çalıştığım şirketten onlarca Hollandalı , Alman var ve oradan aldıkları malların vergi iadesini alıyorlar.

@skywagon

Gümrükçünün pasaportta görmek istediği şey oturma veya çalışma iznidir. (yani adres)

arkadaşlar gidon boğazı değişmek isteyen var mı? gidon boğazım 110 mm daha kısa gidon boğazı ile değişim planlıyorum ve maalesef sadece pek seçenek yok

• Beğen
Tepkiler: Bora_s
Canyon yeni disc frenli modellerini 1-2 gün önce duyurdu. Yeni modellerde en çok dikkat çeken konular, fiyatların yüksek olması ve disc frenli modellerin 600 gram ile 1 kg. civarı model bazında daha ağır olması.

(link)

99628 dosyayı görüntüle

Geri