Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
dostlar Alman ve Türk vatandaşı olan birisi Almanya'dan bisikleti alıp Türkiye'ye girdiğinde vat iadesi alabiliyor mu?

Çifte vatandaşlık olduğu için aklımı karıştırdı da...

@Deniz Baklacı Bu dogru bir bilgi degil. Ikametgah yani nereye vergi odediginiz onemli. Eger Turkiye` de yasiyorsa, Alman vatandasi bile olsa vergi iadesi alir. Kendi ailemden biliyorum.

Ama mesala Hollanda da yasarken, Turk vatandasi olmama karsin vergi iadesi alamiyordum Avrupa ulkesine vergi odeme zorunlulugum oldugundan.

@Mutluthegreat Ayrı zamanlarda 2 adet Canyon getirdim Türkiye'ye. Bana böyle bilgi verilmiş idi. Düzeltme için teşekkür ederim.

@Şafak Atilla Akpınar Alman Zoll u vergi iadesi formunu onaylamayabilir.

Bisikleti TR ye getirip, Alman Konsoloslugu' na bisikletin tasima biletini ibraz ettirdikten sonra vergi iadesi onayi alabilir.

Ben de Bulgar vatandasligi da var, Alman Havalimani' nda EU vatandasi oldugumdan vergi iadesi belgemi onaylamadilar. Turkiye'de konsoluktan onayi alabildim.

arkadaşlar bilgi olsun diye bahsediyorum, stem değiştirmek isteyen arkadaşların Ritchey 4-Axis WCS dışında hiçbir stem uymuyor, bizim canyon ve giant bisikletlerdeki stem diameter(yani çapı) 1 - 1'4 ölçüsünde. genelde 1' - 1'8 kullanıldığı için uymuyor. haberiniz olsun

@Şafak Atilla Akpınar
aklınızda bulunsun.
fatura tarihinden itibaren 90 günde ülkeden çıkartmış olmanız gerekiyor bisikleti vergi iadesi alabilmek için.
ben sorduğumda bu cevap verilmişti.
aklınızda olsun hocam.

Merhabalar, altta belirttiğim husus için Canyon'da işler mi değişmeye başladı, ben mi bilmiyorum yoksa

Screenshot_1.png

Bu bir sahibinden'de ki ilanın açıklama bölümünden alıntıdır, linki de bu; (link)

sizler bu işi daha iyi bilirsiniz, açıklık getirirseniz çok sevinirim.

------

Bu postu yazdıktan sonra tekrar göz atınca şöyle bir anlam daha çıkarttım sanırım yanılmış olabilirim diye; alan kişi fabrikadan denemiş, frankfurt'a kargolatıp orada deneyimi izah etmiş :D yani hüsnü kuruntum gibi geldi bir an, meşgul ettim konuyu affola, niyese bir an sevinmiştim :D 2017'de fabrikadan gidip alma konusuna balıklama atladım :(

@Osman Tuğrul

İlan sahibini yalancı çıkartmak için yazmıyorum fakat, 2017 modelleri Eylül 2016 gibi satışa çıktı diye biliyorum. Biz şu an Kasım'ın son haftasındayız, bahsi geçen ilan 28 Kasım 2016 tarihinde açılmış ve bisiklet 4 ay önce satın alınıp, bir kaç kez kullanılmış. Bu hesaba göre, Ağustos gibi satın alınmış olmalı!

Sıfırı şu an, kargo ve vergi dahil 6113 TL'sı.

1350$
(link)

Fabrika'dan teslim konusunu Canyon ile görüşmenizde fayda var.

Vaktiyle benim sattığım ultimate cf slx 8.0'a, 6000-6500tl teklif edenlerin, bu ilanları görüp utanması dileğiyle, bunu da buraya yazmak istedim.

Canyon alıp Almanya'dan getirmeyi düşünen arkadaşlara bir uyarı: Maşanın uçları kutuyu alt kısmından delip uç kısımlarından zarar görüyor. Çatalın ucuna delinmeyecek bir madde koyarsanız ya da maşanın uç kısımlarınıyırtılmayacak bir şey ile sararsanız daha emin bir taşıma sağlamış olursunuz

arkadaşlar herkese merhabalar,canyon kulanıcıları burda olduğu için burda sormak daha uygun olur diye düşünerek yazıyorum
bir canyon yol bisikletimiz var,ama boğaz kısa geliyor,120mm uzunlukta boğaz arıyoruz,acaba elinde olan,yada uzun gelip satmak istiyen varmı,diye sormak istiyorum,bir türlü bulamadım,bu konuda yardımlarınızı,talep ediyorum...

Geri