Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Ben de dün bisikletimi getirdim. Pazar günü gümrük bürosu kapalı olduğu için belgelerimi onaylatamadım :( Canyon'la iletişime geçip durumu bildirecem. Bakalım bir şey çıkacak mı?

canyon'un web sayfasındaki adresine mi yoksa özel bir adrese mi vergi iadesi için evrak gönderiyoruz?

@fblisaru
Canyon Bicycles GMBH
Att. Auftragsbearbeitung (Order Processing)
Karl-Tesche-Straße 12
56073 Koblenz, Germany

• Beğen
Tepkiler: Celeste
1500 euro üstünde olan bisikletler için yapılması gereken nedir bilen birisi söyleyebilir mi? Yani mesela 2000 euro istediğim model + 200 euro kargo + %18 KDV.Buna ekstra var mı bir şey?

@alpyese Vize falan olduğu için öyle yapmak daha mantıklı zaten sanırım.Ekstra bir durum varsa da o da bir sürü ekstra ödeme olur muhtemelen.Esktra vergi bayılmaktansa bilet vs alınıp gidilir yer, yer görülür.Çok teşekkür ederim :srnsml:

Özür dileyerek ekstra bir şey daha soracağım.Gidip elden alırsam o zaman kargo da vermem.Sadece bisiklet parası veririm gerisi cebime kalır.Doğru muyum acaba bununla ilgili?

Yakın zamana kadar fabrikadan teslimi iptal etmişlerdi illa ülke içi cüzi bir kargo bedeli oluyordu ama tekrar fabrika teslime başlamışlar sanırım, müşteri hizmetleri ile görüşmek gerek...

@alpyese
fabrikadan teslim alma ile ilgili bilgi sayfalarında var mı? yoksa kulağınıza gelen bir duyum mu?
sayfasında bir bilgi bulamadım açıkçası.

@bulentbuy ne yaptınız hocam. deneyebildiniz mi bisikletinizi.

@Mehmet Vidinli düzeltiyorum express bisikletler için geçerli bir durum sitesinde yazdığına göre...

(link)

Merhabalar,
Daha önce de yazmıştım. Dün bisikletimi getirdim ama Almanya'daki hava alanında bulunan gümrük pazar günü olduğu için kapalıydı. Dolayısı ile belgelerimi mühürletemedim. Canyon ile yazışmamda Türkiye'deki gümrükten de damganın kabul edileceğini söylediler.
Bisikleti eve getirdim ama henüz açmadım. Bu durumda tekrar havaalanına giderek u mührü alabilir miyim?

@dramorey
Pazar gunu gumruk kapali olmasi soz konusu olamaz hocam. Havalimanlarindan birden fazla gumruk ofisi oluyor. Mutlaka biri aciktir.

Alman baskonsoloslugu ndan randevu alin.
25 euro ucret alip belgeyi onayliyorlar.

Bisikletin kendini gosterip, ucak binis karti veya online onayi ve bisiklet kutusunun ustundeki bagaj etiketlerinin fotolaroni konsolosluga mail atmaniz gerekiyor.

@NKurtuldu Teşekkürler. Köln-Bonn hava alanında bindim. İki ofis de kapalıymış. Dediğiniz gibi randevu alarak onaylatmaya çalışayım. Peki bu sürede bisiklete binebilir miyim? Kutu içerisinde fiziksel olarak da görmek isteyecekler midir?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@dramorey
Ben de pazar günü Köln/Bonn u kullanmıştım. Üst katlardaki Zoll' lar kapalı, -3 . ün kattaki çalışıyordu. Neyse, olan olmuş.

Yapılacaklar
* Alman Konsolosluğu'ndan evrak onayı için randevu alınacak.(Online)
* Uçak bileti(maik çıktısı veya telefon ekran görüntüsü olabilir), bisiklet para karşılığı taşındıysa bisikletin bileti, kutunun ve kutu üzerindeki havayolu etiketlerinin fotoları, bunlar hazırda bulunsun mail ile isteyebilirler.
* 25 euro ücret.

Bisiklete bakabilirler de, bakmayabilir de. Ben götürdüm, ama bakmadılar. Ancak yukarıdaki belgerlerin hepsini istediler.
Bisiklete binebilirsin, kutusunu atma yeter ki.

@bulentbuy

vallahi gözümüz kalmasın maşallah diyelim.
çok sevindim güzel yorumlara. en kısa zamanda bende sahip olmak istiyorum. bakalım artık. bu yaz halledicem umarım.

@further178
vallahi hocam yok yurt dışı tanıdık yok kendim alayım derken çaba çok. ama değecek bir çaba diye düşünüyorum. :)

@bulentbuy Maşallah çok tatlı bir bisiklet. Güle Güle kullanın. Yorumlarınızı, hissettiklerinizi bir değerlendirme yazısı olarak yazarsanız diğer forum üyelerine bilgilendirici olur.

@Mehmet Vidinli Bey, gidin Yunanistan'a nasıl olsa ekonomik kriz var ya da Bulgaristan'a gidin, Bulgar Levası Euro'dan daha uygun.

@Groims

Yararlı bilgilendirme yapmam zor çünkü acemi ve deneyimsiz bir sürücüyüm. Ancak olabildiğince izlenimlerimi aktarayım.

Bisiklet (Roadlite AL 7.0) fitness olarak sınıflandırılmış; alüminyum kadro, karbon maşa, 50/34’e 11/32 ultegra 6800 set, dt swiss jant, continental grand prix 4000S II 28 mm lastik, hidrolik disk fren, 8.5 kilo. Montajı büyük ölçüde yapılmış olarak geliyor. Kalan birkaç bağlantıyı yapmak için ansiklopedi kalınlığında el kitapları, alet çantası, çeşitli aksesuarlar bulunuyor. Hangi vidanın hangi güçle sıkılacağını ölçen tornavidamsı bir alet bile var. Her şey dahil maliyeti 5,000 liranın az altında oldu.

İnce lastikten korkuyordum ama (henüz) sorun yaşamadım. Bolca slalom, dönme, durma, kalkma çalışmaları yapıyorum. Birkaç hafta fazla zorlamayı düşünmüyorum. Şimdilik en yüksek 40 km’ye çıktım. Vites değişimleri çok rahat. Hızlanması, yolda akması çok iyi. Güçsüz ve antremansız olmama karşın fazla uzun ve dik olmasa da yokuşlardan çok rahat çıkıyorum. İlk defa kullandığım disk frenler güven verici geldi.

Ön lastik her gün durduğu yerde 15-20 psi iniyor. Binmeden önce her seferinde yeniden şişiriyorum. Evde lastik sökme takma çalışmaları yaparken iç lastiğe zarar vermiş olabilirim. Ayaklı pompanın da çok yararlı ve gerekli olduğunu belirtmem gerek. Topeak Joeblow Sport II almıştım, çok memnunum. Yaklaşık 10 pompalamada 110 psi’ye zorlanmadan geliyor.

Üç günlük kullanımımda en ilginç deneyimim Arnavut kaldırımlı yoldan gitmek oldu. 100 metre zor dayandım, o nasıl bir sarsıntıdır öyle :kötü: Paris-Roubaix’yi tamamlayabilenlere hayranlığım bir kat daha arttı.

Herhangi bir alım önerisinde bulunamayacağım çünkü kıyaslayabileceğim bir bisiklet hiç kullanmadım ancak kendi adıma yol arkadaşımla mutlu ve seviyeli bir birlikteliğe adım atmış durumdayım :)

Geri