@Groims
Yararlı bilgilendirme yapmam zor çünkü acemi ve deneyimsiz bir sürücüyüm. Ancak olabildiğince izlenimlerimi aktarayım.
Bisiklet (Roadlite AL 7.0) fitness olarak sınıflandırılmış; alüminyum kadro, karbon maşa, 50/34’e 11/32 ultegra 6800 set, dt swiss jant, continental grand prix 4000S II 28 mm lastik, hidrolik disk fren, 8.5 kilo. Montajı büyük ölçüde yapılmış olarak geliyor. Kalan birkaç bağlantıyı yapmak için ansiklopedi kalınlığında el kitapları, alet çantası, çeşitli aksesuarlar bulunuyor. Hangi vidanın hangi güçle sıkılacağını ölçen tornavidamsı bir alet bile var. Her şey dahil maliyeti 5,000 liranın az altında oldu.
İnce lastikten korkuyordum ama (henüz) sorun yaşamadım. Bolca slalom, dönme, durma, kalkma çalışmaları yapıyorum. Birkaç hafta fazla zorlamayı düşünmüyorum. Şimdilik en yüksek 40 km’ye çıktım. Vites değişimleri çok rahat. Hızlanması, yolda akması çok iyi. Güçsüz ve antremansız olmama karşın fazla uzun ve dik olmasa da yokuşlardan çok rahat çıkıyorum. İlk defa kullandığım disk frenler güven verici geldi.
Ön lastik her gün durduğu yerde 15-20 psi iniyor. Binmeden önce her seferinde yeniden şişiriyorum. Evde lastik sökme takma çalışmaları yaparken iç lastiğe zarar vermiş olabilirim. Ayaklı pompanın da çok yararlı ve gerekli olduğunu belirtmem gerek. Topeak Joeblow Sport II almıştım, çok memnunum. Yaklaşık 10 pompalamada 110 psi’ye zorlanmadan geliyor.
Üç günlük kullanımımda en ilginç deneyimim Arnavut kaldırımlı yoldan gitmek oldu. 100 metre zor dayandım, o nasıl bir sarsıntıdır öyle

Paris-Roubaix’yi tamamlayabilenlere hayranlığım bir kat daha arttı.
Herhangi bir alım önerisinde bulunamayacağım çünkü kıyaslayabileceğim bir bisiklet hiç kullanmadım ancak kendi adıma yol arkadaşımla mutlu ve seviyeli bir birlikteliğe adım atmış durumdayım