Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

@Bango şimdi siz kargo parası ve %18 vergiyi ödememek düşüncesiyle bu işe girişmediniz mi? Yoksa ben mi yanlış düşündüm. Bu durumda kargo parası ödemezsiniz, eğer konunun önceki sayfalarını okuduysanız. Orada yurt dışın gidip getirmek ya da akrabanın alıp gelmesi daha karlı olduğu için yapılır.

Scudo
@NKurtuldu

O belgeyi gümrükçü de düzenliyor diye yazdım ya. Yazılanları iyi okumak lazım.

@Tolga Uşaklı
sizi yol bisikleti almaya yönlendiren neden ile benim yol bisikleti almış olmamın nedeni aynı.

ben hız yapmayan biriyim. şehir içinde de çok temkinli kullanırım. ama yine de dağ bisikletinin yanına bir yol bisikleti aldım. dağ bisikletini artık turlarda kullanacağım. onun dışındaki sürüşler için yol bisikleti kullanacağım.

dediğiniz gibi yol bisikleti kullanmak için illa yarışçı-performansçı olmaya gerek yok. yol bisikleti sevmek yeterli. biz arkadaşlarla ara sıra 65-75km lik turlar yapıyoruz, o tarz turlarda dağ bisikleti bana hiç zevk vermiyordu. şimdi yol bisikleti çok güzel olacak.

ben özellikle boynuz gidon için ölüyorum desem yeridir. çok seviyorum bu gidonu. dağ bisikletinin düz gidonu beni boğuyor. ayrıca yol bisikletinin boynuz gidonunda alt tutuş pozisyonu olması da çok avantajlı. çünkü sürüşlerde birçok yerde öne yatmak size inanılmaz avantaj sağlıyor. önden az da olsa rüzgar geliyorsa eğer öne yatmak sizin çok daha rahat pedal çevirmenizi sağlıyor. ben dağ bisikletinde böyle durumlarda gidona dirseklerimi dayayarak öne yatıyordum ve çok rahatlıyordum, ama dirsekler gidonda olunca tabi ki tehlikeli bir sürüş oluyordu. şimdi bu tarz düz yollarda rahat bir şekilde alt tutuşa geçip güzel güzel kullanabileceğim.

bide önceden yol bisikletleri hep hız amaçlı dişli oranları ile satılırmış, şimdi ise yol bisikletleri yaygınlaştığı için günlük kullanıma uygun ve yokuş çıkmayı kolaylaştıran 50/34-11/32 dişlilere sahip birçok yol bisikleti bulunabiliyor. bu çok çok önemli bir durum. alacağınız biisklette buna dikkat edin. mesela Salcano bisikletilerin hemen hepsi 53/39-11/25 dişlilerle geliyordu (bu sene değişdiyse bilmem) bu dişlilere sahip bir yol bisikleti ile yokuş çıkmak işkenceden farksız olacaktır. ben özellikle 50/34-11/32 satın aldım. Canyon firması bu sene hemen her Endurace modelinde bu dişlileri kullanıyor.

@Muaz Ş. Bilgiler ve düşünceleriniz için teşekkürler. Dün tur için eşim kendine bir bisiklet aldı, bir süredir bakıyordu. Ghost Square Cross 6 almış. KTM Life Action arasında kararsızdı. Biraz sürdüm, o bile çok keyifliydi. Orjinalden farklı olarak üzerine Schwalbe Maraton taktırmış. Şu anda evde bisiklet sayısı 5'e çıktı. Sırasıyla önce ikimiz MTB aldık, sonra ikimiz katlanır aldık. O şimdi şehir / tur bisikleti aldı, ben heralde yol alacağım. 10 - 15 güne benim yol bisikletinin ne marka olacağı şekillenir.

Herkese keyifli sürüşler!

Bugun sortie onunden gecerken canyon lu birini gordum arkasından scott lu bırı takıp edıyordu sizdense selam olsun :)

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Konunun tamamını okumadım ama bir soru sormak istiyorum. Şimdi ben alacağım bisikletli gidip almak istiyorum. Ödemesini şimdiden yapmam mı gerekiyor. Yoksa stoklara girdiğinde oraya gittiğimizde nakit alabiliyor muyuz.

@TontonCocuk canyon fabrikasına gidip alamıyosun suanda mutlaka biryere göndermen gerek. bu sebepten kredi kartı yada diğer odeme seçenekleri ile oduyosun kredi kartı ile odersen bisikletini göndermeye 15 gün kala kartından provizyon çekiyolar ve kargolandığı anda parayı çekiyolar.

• Beğen
Tepkiler: TontonCocuk
@TontonCocuk öderken de dolar olarak değil euro olarak ödeniyor. Avrupa birliği ülkelerinden birine gideceği için. Dolar ile euro kuru arasında ki farkla kargo ücreti neredeyse denk olabilir sadece vergi ücretinin geri alınması söz konusu. Daha önceki mesajlarınız da dediğiniz gibi gezip görülünce hemen hemen aynı miktar ödeniyor öylede böylede. Ama giderken kalacağınız yer uçak ücreti vs. Kendi cebinizden önden verilir sonrasında vergi iadesiyle yerine konulur.

• Beğen
Şimdi anladığım su benim ben Oradan alırsam yine de kargo yapacaklar. 4400 dolar yerine 4400Euro + vergi ödeyeceğim. Ayrıca tax free yapıp vergiyi alamayacağım. Doğru mudur

@TontonCocuk hayır tamamen yanlış anlamışsınız... Site üzerinde yukarıdan ülke seçimi Almanya yaptığınızda 4400$ olan ürün 4400€ olmaz ilk önce seçtiğiniz bisikleti o şekilde kontrol edin, bir TR yapıp bakın birde Almanya yapıp da bakın.... Almanya fiyatı € üzerinden %19 KDV dahil fiyatıdır...

Onun haricinde Almanya içi kargolatacaksanız kendiniz gidip aldığınızda Alman gümrüğünde size verilen belgeyi onaylatıp, geri döndüğünüzde bu belgeyi canyon a postaladıktan sonra Canyon size 1 ay içerisinde verdiğiniz %19 KDV yi geri verecek....

@alpyese şimdi anladım çok teşekkür ederim. Peki bu faturayı gidecek kişi adına kesecekler. Diyelim mayısta stok girdi urun sağın aldım haziran sonunda gittik Almanya tax free icin bir Zaman sınırı var mı

@TontonCocuk Evet ürünü ülkeye getiren kişi üzerine fatura kesilecek, adres yine Türkiye adresi olacak... Zaman konusu ise yeni öğrendiğim kadarı ile 3 ay olması gerekiyor, 3 ay içinde gidip almanız gerek....

• Beğen
@alpyese çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz icin.
@sinobjk katılıyorum size. Gerçekten saçma bir durum. Ha tatilde gidip almışım ha buradan satın almışım. Ülkemizde üretildi de biz almadık sanki.
Canyonun en büyük avantajı direk üretimden kullanıcıya ulaşması.

Herkese merhaba.Mevcut bisikletimi satabilirsem Endurace AL'nin 105'li ya da yeni Tiagra'lı modelini alacağım.Ancak acaba şu vergi iadesi nedir tam olarak? Ödediğim vergiyi bisiklet Türkiye'ye gelice alacak mıyım geri? %18 kdv'yi geri mi alacağım yani?

@Uptown Cyclist

Bisiklet Türkiye'ye posta yoluyla geldiği zaman, %18 kdv ödeyip teslim alacaksınız. Bu kdv'nin iadesi yok. Bisiklet 1500 euro üzeri olmuş olsaydı, ve siz yolcu beraberinde getirseydiniz, o zaman Almanya'ya ödediğiniz %19 vat'ı geri alırdınız. İkisi birbirinden farklı şeyler.

Bakınız
(link)

@Erdal YILMAZ Şu an anlamış bulunuyorum, çok teşekkür ederim.3700 gibi bir bütçeme pekiyi sizce mantıklı bir hareket olur mu alü Tiagra'lı bisikletten alü 105'e ya da yeni tiagra'ya atlamak?

@Uptown Cyclist
Yeni Tiagra'yı gurup seti kullanmadım, eski Tiagra, 105, Ultegra 6700-6800 kullandım. Yerinizde olsam, bütçemi yükseltip aşağıdaki modeli alırdım.
(link)

@Erdal YILMAZ Ne yalan söyleyeyim karbon'a hiçbir şekilde güvenmiyorum yollarda yediğim çukurlardan, mazgallardan.Zaten bütçem de el vermez ne yazık ki.O yüzden alü modellerle ilgileniyorum özellikle.Yine de teşekkürler :srnsml:

@Uptown Cyclist Bende Ultimate karbon düşünüyordum, durum şuan için el vermediğinden AL 6.0 alacağım 105 set 11'li vites tiagradan 1 vites fazla, öbür türlü ne kadar iyi olur bilemem ama 105 daha mantıklı bu işte. Arada 400 TL civarı bir fark var ama bence alırken değer.(farkı yanlış da söylemiş olabilirim.)

Geri