Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

Kuzen Aachen'de yaşıyor, geçen Mayıs'ta 1 hafta kadar o civarda gezmeye gitmiştik ailecek, o zaman bu fikirler aklımda olsaydı 160 km mesafede fabrika, atlar giderdik.
Schengen'i bize 2 sene verdiler son başvurumda.
Aslında eşimi kandırırsam ve tarihleri denk getirebilirsem 2 - 3 gün Koblenz'de nehir kenarında gezip bir Canyon ile gelmek gibi bir hayalim var. Frankfurt'tan daha yakınmış fabrika.
AL 6.0 veya CF 7.0 çok iyi seçenekler, hatta az önce baktım CF7.0 M kadro şu anda hazır stokta. AL 6.0 için 9 - 14 Mayıs tarihlerini veriyor.
İkisi arasındaki fark az değil, Haziran ayında 500 TL'ye İzmir - Frankfurt bilet var. :)

Scudo
@Tolga Uşaklı Bildiğim kadarıyla şuan fabrikadan teslim yapmıyorlar Almanya içi bir adrese yollayabiliyorlar sadece ve şuan canyon'un teslimat süreci sıkıntılı biraz gittim aldım geldim durumu evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor, oradaki bir adrese kargolandıktan sonra gitmeniz daha makul oluyor... Daha dün yukarıdaki mesajlarda fotoğrafları olan Kaan arkadaşımız yolladığı adresten alıp geldi.

Abilerim alakasız bir sorum var.Canyon bisikletleri hani yurtdışından geliyor ve sonuçta paraları falan da 1500 euro 2000 euro.Kısacası oldukça maliyetli bir şey.Ben Canyon yerine mesela başka bir siteden bu fiyatlarda bisiklet alsam yani yurtdışından, Canyon'da olduğu gibi sadece vergisi ve istiyorlarsa kargo mu öderim? Canyon'dan farklı bir durum olur mu?

@Uptown Cyclist tamamiyle aynı durum 1500 euro nun üstü kargo+%18 vergi+ gümrükvergisi ardiye masrafları vesayre.. 1500 euro nun altı olursa kargo +%18 vergi verirsin okadar...

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Merhaba Arkadaşlar,

Çoook uzun süredir konuyu izliyorum :)

şimdi bir şey soracağım: bisikleti atıyorum İspanya'ya oraya tatile gitmiş birinin oteline kargolattırıyorum. (avrupa içi olduğu için vergisi ödenecek) ama yanında tax free dokumanı istesem, bu belgeyi ispanyada onaylatabilir miyim veya onaylatsam bir anlamı olur mu?

Avrupa ülkelerine Canyon kargo ücreti 30-35 € bir de taxfreeden yararlanabiliyorsak süper olur.

@İbrahim A. Fatura adresi Türkiye olmalı ve o kişinin üzerine olmalı. Numan kardeşimin dediği gibi adı söylenemeyen belge de bisikletle otelde kalan kişiye gönderilmeli. Bu şartlar altında fatura ve o evrağı İspanya gümrüğünde onaylatırsanız vergi iadesi alırsınız. Ancak alacağınız bisikletin stokta dahi olsa teslim edilme süresi ve sancılarını iyi hesaplayın ve ona göre plan yapın.

@NKurtuldu teşekkür ederim. KDV ihracat alıcı sertifikasının almancasını yazdığınızda dalga geçtiğinizi sandım. translate yazıp baktım, şaştım. :)

@skywagon teşekür ederim.

Aklımdaki 2. soruya da cevap vermişsiniz :) teşekkür ederim. bisiklet şu an stokta nisan sonuna sevk istesem sorun olmaz diye umuyorum.

@skywagon

@alpyese durumlar o kadar kötü mü? hiç girişmeyeyim mi? çünkü palanlanan zamanda ürün orada olmazsa her şey patlar.

@İbrahim A. Plan program yapmaya gelmiyor öyle diyim, süreyi aştığı gibi daha öncesinde bile teslim edilebilir.....zamanı yayarak satın almak isteyenler için sıkıntısız uygun fiyatlı alışveriş oluyor :)

@İbrahim A.

"Ausfuhrabnehmerbescheinigung für Umsatzsteuer" gibi bir belgeyle göndermelerine gerek yok. Sadece faturada o arkadaşın ismi yazacak ve Türkiye adresi yazacak. Faturayı havaalanında gümrükçeye gösterecek. Gümrükçü ""Ausfuhrabnehmerbescheinigung für Umsatzsteuer" belgesini kendisi doldurup faturayı onun üstüne zımbalıyor, kaşeliyor. Türkiye'ye dönünce o belgeleri firmaya gönderip iadenizi alıyorsunuz. Ben böyle yapıyorum.

@clubber yalnız bisikletin gümrük çıkışı İspanya'dan olacak. bir sıkıntı çıkmaz değil mi?

@İbrahim A.

Sıkıntı olmaz, AB üyesi herhangi bir sınır kapısından çıkış olabilir.

@clubber

"Ausfuhrabnehmerbescheinigung für Umsatzsteuer" belgesine ihtiyaç olduğunu Canyon söylemişti. Yanlış biliyorlarsa, bilmem.

Merhabalar, Almanya da yasayan akrabalarim var ve her yil 2-3 defa Turkiyeye sahsi araclariyla gelebiliyorlar. Ordan bisikleti alip getirebiliyorlar mi?
Ek ucreti vergisi vs var midir?

Baslangic olarak AL 5.0 ve 6.0 arasinda kaldim, neyi tercih etmeliyim?

@Bango Biraz daha ödeyerek 6.0 tercih etmenizi tavsiye ederim. Akrabalarınız getirebilir fakat geri ödemeyi alamazsınız. Zaten o işin 1500 euro geçmeyenler için epey avantajı yok.

Geri