Scudo Sports

Canyon Kullanıcıları Kulübü

@alpyese haftaya tak karanfili kadıköyde anca yetişir :D , hatta bi denersin belki endurace i beklemezsin hiç , gerçi sen bize göre daha sabırlıydın :D

Scudo
bende gelicem kadıköye :( hatta veledroma gidelim :(

bence siz siparişinizi oluşturun ultimate ön ödemeli , haftaya gelin inceleyin sürün , sonra duruma göre bir siparişi iptal edersiniz

@itsaboutyou valla değiştirmeyi citti anlamda düşünmeye başladım ama verdikleri hediyeleride aktarabiliyormuyuz yeni siparişe acaba?

@Dogannn ben aktardım hediyeleri ve %5 indirim aldım ama bana satılmış olan outlet bisikleti satıp bir de order confirmation göndermişlerdi gel al diye , az daha bileti oteli ayarlıyordum ki son anda satıldı pardon dediler :) , belki ondan aktardılar bilemedim

@itsaboutyou çok cittii kararsızım şuanda ne yapmalıyım acaba ama ben ultegra istiyodum yaa :( beynim hıldır hıldır çalışmaya başladı şuan :confused:

• Beğen
Tepkiler: itsaboutyou
Ben nette bel ve diz ağrısı şikayeti ile Ultimate satan görmüştüm, gerçi aynı kişiler kadro endrance olsa gene şikayet ederlermiydi bilemiyorum tabi :)

Ben, kesinlikle duruşu agresif bir bisiklet istemiyorum özellikle İstanbul yollarında, Endurance'ların Ultimatelerle arasında çok fark var mı orasınıda bilemiyorum görmeden ama siparişi verirken iyi düşünün.

Sonuçta biri performans, diğeri konfor amaçlı satılan kadrolar

yaa bana canyon kargo yollamış şuanda topkapıdaymış 30x40cm lık kutuda 1 kg ağırlığında ne olabilirkii çook merak ettim ve hiçbir odemede yapmadım şimdiye kadar :eek:

acaba ayakabıyımı yolladılar.:confused: ne alaka yaaa

@leCandas

Halihazırda Cannondale CAAD10 kullanıyorum. Pek çok karbon kadroya rahatlıkla rakip olabilecek bir kadro malumunuz.

Elimde böyle bir bisiklet varken Endurace siparişi vermiş olmamın nedeni de bahsettiğiniz performans / konfor ayrımı.

CAAD10 abisi Supersix EVO gibi bir hız makinesi. Mümkün olabildiğince sert ve aero sürüş pozisyonuna sahip. Ancak konfor konusunda beklentiyi karşılamaktan uzak.

Benim gibi yarış koşmayı hedeflemeyen, Strava segment birinciliği için kendini yırtmayan 100+ km sürüş hedefindeki bir hobi kullanıcısı için uzun mesafede konfor ortalama hızdan daha önde olabilir.

Bu açıdan Endurace siparişini Ultimate'e çevirmeyi düşünenlere verdiğiniz "Amaca göre bisiklet" tavsiyesine sonuna kadar katılıyorum.

Konfor geometri insanın vücut yapısına da bağlı. Mesela benim bacak boyum, vucuduma göre kısa. Bana Aeroad daha uygun görünüyor. Vücut ve kollar uzun olduğundan duruşum dik kalmış oluyor. Ha sertlik konusunu bilemem, belki Endurance'ın sürüşü daha yumuşaktır.

Edit: Bir de seçtiğiniz boy da önemli, mesela S ile M arasında duruş farkı oluyor. M'de daha dik oturuyorsunuz.

@K.Bahadır Usta M kadro yani daha büyük kadroda kollar daha da öne doğru uzamaz mı kısaca daha yatık pozisyon olmaz mı yanlışım mı var ?

@alpyese Doğru fakat bu "stem" boyunu ayarlayarak düzeltilebilir, fakat selenin boyu ve bu boydan handlebar'a olan uzaklık (drop) bisikletin agresifliğini belirliyor. Aşağıya doğru yatıyorsunuz. "S" ile "M" arasında sele drop farkı oluyor. Ölçülere bakarsanız Aereoad ve Endurance arasındaki top tube farkı birkaç santim (aynı sele boyu için). Bence Boy seçimi "S" veya "M", kadro geometrisinden daha önemli.

Şu an kullandığım bisiklet "L" ve duruşum vucut şeklimden ötürü çok dik. Normalde bana önerilen boy "S", epeyce ileri uzanıyor olmam lazım. Resmime bakarsanız sele en altta nerdeyse.

(Kusura bakmayın işten yazdım, ingilizce, Türkçe, yazım kuralları birbirine girdi düzelteceğim)

EDIT: Arkadaşlar Canyon almak isteyenlere yapabileceğimiz en güzel yardım, kendi Canyon bisiklet boylarımızın ve vücut olçulerimizi bir konuda toplamak olacaktır (resimli olursa daha bile iyi). Bu bisikletleri denemeden internetten alıyoruz ve eminim herkez boy konusunda, geometri konusunda baya sıkıntı çekiyordur (ben çekiyorum veya :)). Umarım hepimiz bisikletlerimizi sağa sağlım alırız da bir sonraki başlık bu olur.

Ben şahsen bisikletimi tüm istiyenlere deneteceğim, düşmemek kaydıyla :)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır S.
Geri