Konuyu bir süredir takip ediyorum. Mevcut Cannondale CAAD10 bisikletimden oldukça memnun olmama rağmen, biraz daha rahat bir sürüş pozisyonuna geçme düşüncesiyle Endurace CF grubu bir bisiklet almayı planlıyordum. CF7.0 ise bütçeme uygun idi. Geçtiğimiz günlerde firma ile sıkıntılar yaşayan arkadaşları görünce siparişi vermekte tereddüt ettim. Şimdi ise CF7.0 teslim tarihi 2016 Ekim görünüyor. Chat ekranında danıştığım Canyon yetkilisi de bunu teyit etti.
Geriye Şubat sonu alınabilecek olan CF8.0 kaldı. Mevcut fiyatı $1499 olunca kargosu, gümrüğü, ambalajıyla birlikte yaklaşık $2000 seviyesine çıkıyor. Güncel kur ile yaklaşık 5.850 TL. Üstelik sipariş onaylanıncaya kadar döviz kurunun ne olacağı da hiç belli değil. FED açıklamalarının olumlu olacağına dair bir işaret göremedim ancak piyasada yıl sonu kapanışın 3,15 TL gibi olacağı beklentisi hakim.
Bu durumda bütçeyi biraz daha zorlayıp ilk göz ağrım olan Cannondale Synapse ile ilgilenmeye devam etmek daha mantıklı. Endurace ne kadar iyi bir makine olsa da testlerde Synapse'ın yanına yaklaşamıyor. Benim Canyon macerası başlamadan bitti gibi. Size kolaylıklar dilerim, umarım en kısa zamanda kavuşursunuz bisikletlerinize.