@mariokaldato
Cumhur sorularini cok düsündüm cevaplayimmi diye ve cevaplamaya karar verdim.
Bu kadro donanim vesaire masrafi ne kadar tuttu acaba , liste halinde verebilir misin merak ettim
Cevap:
Kadro 2015 Grand Canyon CF SLX 9.9 Karbon = 320€
Masa 2016 DT Swiss OPM ODL100 = 350€ (Yeni Fiyati 900 ile 1100€ arasi)
Jant seti DT Swiss 1700 Two spline yeni = 200€
Toplam beni getirceklerim bukdar ve komple 970€, diger psrcalari ise serkanda var.
Sebebine gelince forumda senin hakkinda bazi yanlis kanaatler olustugunu dusunuyorum
Mesela ;
Seni insanlar Almanyadan bisiklet alip burada satan ticaret yapan birisi saniyorlar bu dogru olabilir mi? Ben kaba bi hesap yaptim buraya gelis gidisin kalman yemen icmen vesaire neredeyse bisiklet fiyatini geciyor.
Cevap:
Gercekten beni ticaret yapiyor sananlar, önyargili olduklarindan dolayi utansinlar, ben kime ne istedigse satin aldigim yerin linkini verdim ve onayini almadanda birsey almadim. Linkte kaca oldugu net görülüyor ve bende o kisiye parayi ya bana yola ben öderim diyorum yada kendin kisiye parasini gönder ve paketi benim adresime göndersin dedim. Böyle ticaret nasil yapilir anlamiyorum.
Kedni elimdeki parcalari satiyorsam yok fiyatina satiyorum. Ispati Facde cok ve burada fecdeki ilenlarimi görenler buraya yazabilir.
Bir misal vereyim: Ben cuma günü türkiyeye geliyorum ve bu gelisim sadece serkanin setini ve facde sattigim bir kac parcayi getirmek icin. 3 günlügüne tüerkiyeye izin yapmaya gelmiyorum herhalde. Simdi ben bundan para kazansam yada ticari olsa neden iki ucak biletine ve Hotele 600€ vereyim, birde bunun 200-300€ harcligi var.
2.nci konu insanlar seni almanyada yasayan Turk Noel babasi saniyorlar.
Bu mumkun olabilir mi acaba? Zira noel baba elini cuvala sokup cikani cocuklara dagitan bir tonton dede.
Anladikta sen frankfurttan başlayip Istanbula kadar elini çuvala sokup xt aktarici, kompangolo jant seti, xtr fren , kanyon kadrosu , de te siwis maşa vere vere Turkiye ye kadar mi geliyorsun?
Tamam bu spor adina sevdigin bi kac insana ufak tefek hediye mukabilinden biseyler verdigin dogrudur , hatta ta oralardan canli baglanti yapip buradaki hc tanimadigin insana yardim edip bisiklet toplamasini basardiginida biliyorum ama bu herkese yapmak mecburiyetinde yapar mi seni?
Cevap:
Ben ne noel babasiyim nede hediye dagitan birisiyim. Ben sadece araci olup sizlere parcalarini ucuza alip ulastirmaya calisarak yardimci olmaya caliysiyorudum ama anladimki malesef kime yardimci olduysam %80 arkamdan sövdü ve sadece cikari icin yüzüme güldü.
1. Beni yardim ettim diye nitelikli dolandirici yaptilar.
2. Bisiklet getirdigim kisi bisikletini alana kadar yüzüme güldü ve abi diyince agzindan bi abi kelimesi daha cikiyordu. Bisikletini cebimden yine bileti alarak ve parasi olmadigindan dolayi (Bisikletinparasini bile kredi alamadigi icin babasina kredi cektirmisti) ucak kargo parasini bile ben verdim ve istanbula getirdim. Adam bisikletini eline alir almaz arkasina bakmadan benimle ismarlasmadan helallesmeden kacti gitti. Ve ben suan bu iyligi yaptigim icin en serefsiz kisiyim o kisi icin.
3. Yine bir bisiklet gönderdim buradan ve adam bir tesekkür bile etmedi, sonunda serkan zoruyla tesekkür etti. Ederim öyle tesekkürün icine.
4. PAhali olan lastikleri buradan yari fiyatina birisine gönderdim ve adamin whataps grubuna üyeydim ve beni taniyordu. Lastikleri aldiktan sonra ben tanimadigim kisiyle whatsapp ten konusmam tanismam dedi.
ve bunun gibi bir kac olay daha.
Simdi sizler olsaniz neyardiniz sorouyorum sizlere.
Bisiklet sporuna yaptigin hizmetler ortadayken, turkiyede adini duymadigimiz guzellikte bisikletleri senin sayende tanimisken neden insanlar sana karsi saldirgan davraniyor , bu insanlarin derdi ne?
Cevap: Onlarin derdi sadece ksikaclik ve cekememezlik. Onlar benim icin sadece bir kac zavalli, aciyorum onlara. Ama iste o kisiler iyi kisilerin yolunuda kapatti.
Insanlar euronun durumu ortadayken senin bu spor adina verdigin ve sirf gurbetten buralar bseyler kazansin diye yaptigin mucadelenin neden farkina varmiyorlar yada baltaliyorlar ?
Cevap: Euro konusunda
Euro : 3.01 - dolar : 2.18 euro 3,5TL oldugu icin aglayan aglayana. Iste ben bunu engellemek ve kimse O yüksek miktarlari vermesin diye ugrasiyordum ama anladimki degmezmis. Simdi Euro 3,5TL buyursun türkiyeden alsinlar istediklerini. Bakalim ney daha kötüymüs, benim yardimci yada araci olmak istememmi yoksa euronun gitdikce yükselmesimi.
O kisilere haktir euronun yükselmesi ve umarimki bu euro onlari bsisklete ve hayata küstürür.
Kesinlikle yazdiklarim tüm türkiyedeki kisiler icin degildir ama malesef kurunun yaninda yasda yandi.