Scudo Sports

Cannondale & Corratec & Scott

Hangi marka?

• Toplam katılım
    101
  • Anket kapanışı .
@cancaneses

söylediklerinize aynen katılıyorum ama şu kafalardaki açlıktan nefesi kokan çinliler imajı biraz yanlış. Emin olun çinlilerin durumu bizden kötü değil. Bize çinlilerin durumu çok kötü denilerek bizim içimizde olduğumuz b.ktan durum sanki iyiymiş gibi gösteriliyor. Çinin çöpten ekmek toplayanlarını bizim istanbul sosyetesi ile karşılaştırırsanız elbette durumları kötü, peki bizim anadoluda taşrada çöpten ekmek toplayanlarımız ne o zaman? Birde bu nüfusla doğru orantılı, 1,5milyarlık çinde elbette fakir fukara sayısı çok fazladır. Ama Pekine,Şangaya, Hong Konga baktığınızda insanlar yeterince gelir sahibi, buralar zaten olmuş New York gibi, İstanbul ankara izmir ne ki...

Benim çinliler ile ilgili tespitim şu, bizim onlarla aramızdaki fark; burda bir kahveye gidin, okey çeviren birsürü işsize deyin ki ya kardeşim al şu küreği süpürgeyi, hergün bu mahalleyi baştan aşağı süpür sana da 500TL verelim her ay. Bizim işsizler, ulan sen dalgamı geçiyorsun 500TL ye yapılır mı bu iş der üstüne yürür, sanki boş oturduğu dakikalara para alıyolar ya...... aynısını çinde yap, biri 500ü kabul eder (daha iyi bir iş bulana kadar) , öbürü ben 450ye de yaparım der. Aradaki fark budur.

Birde Çinlilerin know-how u dünyada kimsede yok emin olabilirsin, Pekinde sahte Nike mağazası gezmişliğim vardır, baştan aşağı komple sahte ayakkabı-giyim vs satılıyordu. Emin olun, şu anda numune gönderipte sahtesini yaptıramayacağınız hiçbir ürün yok.

Scudo

Ben de size tamamen katılıyorum, zaten Amerika da Çinden bu yüzden korkuyor!!! Adamların çalışma kültürü bizimkinden çok farklı, bizim devletin bütüncül bir politikası yok ki hiçbir konuda; legal çalışan herkese vergi, harç, hükümete yakın kaçak çalışana herşey serbest (bu her zaman böyleydi, sadece şimdi de değil)!!!
Öyle olmasaydı yangında yanan işçiler, selde kaybolan işçiler, madende göçük altında kalan madenciler, umarsızca doğaya zarar veren HESler, bankaları boşaltan yiğenler, bacılar abiler..... hepsinin hesabı sorulurdu....!!!
Neyse, konuşmak anlamsız zaten bu ülkede her şeye rağmen bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanmak, hem de her şeye rağmen, duruşumuzu sergiliyor, gerisi insanın canı sıkmaktan öteye gidemiyor, çünkü değişmedi değişmeyecek de !!!!!
En yakın zamanda canımı sıkan konu mesela; Ankara Atatürk Bulvarı üzerinde bundan 2-3 yıl önce inşaa edilen görgüsüzlük abidesi ASO Binasının önünde kaldırıma park etmiş birbirinden lüks araçlar. Binayı daha yeni yaptın, niye yeteri kadar otopark yapmadın be arkadaş, hergün önünde ya bir merso ya da bir porsche. Hatta daha 2 gün evvel bir milletvekilinin PORSCHE PANAMERAsı kaldırımın tam ortasında duruyordu; yaya da olsan bisikletli de olsan geçmek imkansız; bu kadar görgüsüzlük işte!!!!
Neyse, dediğim gibi herşeye rağmen yaşamaya devam!!!!
Sağlıcakla kalın!!!!

• Beğen
Tepkiler: Oguzhan.Pilgir
Konu nerelerden nerelere geldi!!!!
Kusura bakmayın arkadaşlar, ama birşeyleri de söylemeden yaşayınca da böcekten farkım kalmıyor!!!
İyi günler!!!

Pedala devam, bu kum fırtınasına rağmen!!!!

Sanki çöldeyiz, nasıl bir hava bu yahuu!!!

Açtığım anketin sonucu belli olmadan SCOTT aldım ve haklı çıktım!!!!,

hayırlısı olsun, kazası belasız..

Geri