Scudo Sports

Çalıntı! Bit pazarına nur yağmaya devam ediyor...

Katlanırlar bile pazara düşmüş. Harbiden nur yağmış pazara

Scudo
@Berksan

Hadi yaa.. :) Bir daha ki sefere göz atarım :) İnşallah sahipleri bulur bisikletlerini. Özellikle İstanbul'daki arkadaşlar konuyu takip etsin malum bu arkadaşlar istanbuldan gelip kuruyorlar pazarı.

@Yusuf G.

İstanbul, çanakkale, bursa, sakaryadan getiriyorlar :) Bisikletten anlıyorlar, eğer çok üst seviye bir şey ise sanırım parçalayıp satıyorlar... aynakol ve attırıcılar görmüştüm.

@Berksan

Allah nasip etmesin çalıntı malı! Bilmeyen veya kul hakkını pek düşünmeyen insanlar çatır çatır alıyorlar işte. Allah ıslah etsin ne diyelim.

Bundan 6 ay önce yakın bir arkadaşıma geçici bir süre için telefonumu vermiştim (değeri 1500TL civarında). Kendisi bir avm'de mağazada çalışıyor. Çalıştığı sırada mağazanın deposuna girip çantasından telefonu çalıyor birisi. Hem mağaza içi, hem çaldığı an, daha sonra avm'den çıkışına kadar olan güvenlik kamerası görüntüleri de var. Telefonun faturası da mevcut zaten alalı 1 yıl bile olmamış. Üzerinde GPS olan, IMEI kaydı bulunan bana ait cihazı bulamıyor değil, bulmak istemiyor. Lokasyon bilgisini benimle de paylaşmıyorlar (özel bilgiymiş! benim malım bana yasaklı), gidip bir tezgahtaysa alayım 200-300 lira verip...
Daha önceden de evime hırsız girdiğinde telefon, laptop vs bir çok şey çalınmıştı, yıllar geçti bir sonuç yok... Kısacası üzerine bir su içmekten başka çaremiz yok. Devlet hırsızın arkasında, senin yerini bilsem de, anlık olarak takip edebilsem de bir şey yapmayacağım, çal koçum diyor.

Bisikletiniz çalındıysa da başınıza bela almaya değmez bulursanız yerini. Arada böyle pazarları gezip kendi malınızı bulmaya bakın derim. Telefon bilgisayar vs bulmak zor ama bisiklet onlara göre bir nebze daha kolay. Biraz pazarlık ile tekrar kendi bisikletinize sahip olmayı deneyin derim pazarlarda bulabilirseniz. Fırsat için oraya gidenlere de bir şey demiyorum. Bunlara prim vermenin cezasını elbet çekeceklerdir...

Yazık ya. Dahonun corratecin bit pazarında ne işi var :/

Aynen öyle, merak ettiğim eğer bunlar çalıntıysa tabi o dahon u nasıl çaldın nerden çaldın ya ! Adamlar baya usta bu konuda demekki.

Hocam Şuan Ne Alemde Bu Pazarlar Malum Sezon Açıldı ?

Dahon'u kapkaç yapmış olmasınlar.

Ancak tüm bunlardan ders çıkararak bisikletlerimize sahip çıkmalıyız. Adamlar bisikletlere kolay çalarım gözüyle bakıyor.

Benimde ilk bisikletimi Apartmanın içinden çalıp kopardığı kilidi de posta kutusun asmıştı lavuk. Sonuç olarak rağbet etmemesi lazım kimsenin bunlara. Talep varsa pazar oluşur. Bu bisikletleri satın alanın O bisikleti ilk çalındığı yerden alan hırsızdan hiç farkı yok. İkiside aynı b.k!

Peki bu forumlardan vs. bisikletini bulabilen arkadaşlar varmı ?

arkadaşlar bit pazarında bu bisikletlerin fotoğrafını çekerken dikkatli olun ...Foto çektiğinizi belli etmeyin, önceleri bişey demiyorlardı ancak şimdilerde baya bir ters yapıyorlar.başınız belaya girmesin dikkatli olun....

@Berksan

Diyelim aldım 500 liraya polis durdurdu aldı bisikleti paramı önemsiyorum benim para ne olucak :)

@Abdullah T.

sen kafaya koymuşsun çalıntı bisiklet almaya galiba.
1.polis durdurdu. bisikleti senden alıp sahibine verdi. senin para uf olur.
2. sahibi bisikleti tanıyıp buldu. bisiketli alırkende seni bi güzel döver o sinirle.
3. çalıntı bisiklete binmek cenabet dolaşmak gibidir. bela gelir seni bulur.
4. git sahibinden sitesinden 50 - 100 lira fazla vererek gerçek sahibinden al bisikleti.

edit: (link)

buyur buradan kendine bisiklet bak. daha sağlıklı olur.

1.Sahibindende orda 500 lira olan canondale en az 2000 bin liradır.
2.Bisikleti nasıl tanıyacak üzerine adınımı kazıyacak sırf ona özel bisikletmi yapmışlar.
3.Ben her zaman sahibindende bakıyorum bisikletlere
4.Çalıntı malın giderken belalı olduğuna bende inanıyorum almak gibi bir niyetim yok.
5.Bisiklete ihtiyacım olsa zaten çevremde çalıntı fiyatına helal paraya en iyi bisikletleri alırım.
6.Artı ve son olarak ben bisiklet alıcam dedim mi bilip bilmeden laf çakıyorsun belki çalınan ghostumu arıyorum ne biliyorsunki

1. çalınan gostunu arıyorsan bunu ilk başta belirtseydin keşke. 3 farklı konuda hep aynı muhabbeti yapmışsın. bilerek yanlış anlaşılmak istemişsin ozaman.

@c. kırmızı

Bilmem belki anlayan olur adam çalıntı mal arasa art niyetli olsa aramıza niye katılsın bisikletlerimize yorum yapsın.

bir adam fuhuş mahallesinde dolaşırsa fuhuş yapmak için dolaşır sanarız.
kaçırılan kızını aramak istediğini kendisi söylerse anlarız.

ne demek istediğimi anladın mı ?

Geri